Obavijesti

Show

Komentari 1

Jonathan: Plan nam je odraditi festivale u regiji i snimiti album

Jonathan: Plan nam je odraditi festivale u regiji i snimiti album
1

Jonathan 27. veljače sviraju u Tvornici kulture, a otkrili su nam kakvi su im planovi, kada izdaju album te što će raditi ove godine. Više detalja pronađite u intervjuu

VIDEO

Riječki bend Jonathan osvojio je domaću publiku posljednjih tjedana s pjesmom "Maggie", a nedavno su izdali i spot. Iako postoje od 2011. godine, bend ima jako dobru pozadinu. U zagrebačkoj Tvornici kulture sviraju u četvrtak, 27. veljače, a u kratkom intervjuu otkrili su nam kakvi su im planovi, kada izdaju album te što će raditi ove godine.

1. Relativno ste novo ime na sceni, ali ranije ste svi bili u drugim bendovima. Kako ste se okupili i krenuli raditi zajedno?

Inicijalni događaj koji nas je spojio u ovakvom obliku, postavi, jest  “Slobodna Energija” koji je jedna vrsta memorijala za našeg preminulog, dragog prijatelja i brata, Damira Badurinu- Badu. Inače pjevača i repera grupe “Unlogic Skill”. Za početak smo preko navedenog događaja prepoznali jedni druge kroz glazbu, a potom i kao srodne duše pune kreativne energije. 

Rezultat svega je da smo se zaljubili u ono što izlazi iz nas i nastao je “Jonathan” i to ne kao projekt, već kao pravi punokrvni band.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Pjesma "Maggie" osvojila je domaću publiku proteklih tjedana. Koja je pozadina pjesme?

Ne bi otkrili tko je točno Maggie jer je dosta osobna i interna spika koju nema smisla objašnjavati, ali ona je u toj pjesmi metafora za promjenu, okretanje novog lista u životu, o čemu pjesma zapravo i govori.

3. Izdali ste EP, a kažete kako planirate i album. Što se može očekivati na albumu i kada je vani?

Izašli smo sa četiri pjesme koje su nekakav presjek našeg dosadašnjeg rada, a imamo još puno materijala, što snimljenog, a što spremnog za studio. Većina toga bi trebala izaći na našem debi albumu u svibnju ove godine u DIY varijanti, free za download. Album će sačinjavati iskrene pjesme lišene žanrovskih okova i od kojih svaka za sebe predstavlja svojevrsnu emotivnu i lirsku fotografiju stanja benda u trenutku kada je nastala.

4. Kako to da ste se odlučili pjevati na engleskom?

Odgovor je dosta jednostavan: naša je generacija skoro od rođenja obasuta svim vrstama utjecaja koji dolaze s tog govornog područja i iskreno, koliko god bi po nekim mjerilima bilo potrebno i bitno da pjevamo na svom jeziku, jednostavno nam tako ne dolazi. I iako je jasno da se na materinjem jeziku možeš najbolje izraziti, ovo se može shvatiti i kao još jedan izazov više.

5. U četvrtak ste u Zagrebu, što možemo očekivati?

Dođite i vidite, a mi obećajemo da ćemo se potruditi prenijeti vam energiju koju mi osjećamo.

6. Koji su vam planovi za ovu godinu, idete na turneju?

Plan za ovu godinu je svirati što više, odraditi sve bitnije klubove i festivale u regiji, izbaciti album i još koji spot, napravit još hrpu dobrih stvari i uživat u svemu tome. A onda podvući crtu, sagledati situaciju i krenuti dalje u nove pobjede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju