Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Joss Whedon: Marvel nije više za mene, odustajem od svega

None Foto: Chase Rollins/Press Association/PIXSELL 4

Poznati redatelj i scenarist, autor 'Buffy: Ubojice vampira', 'Angela', legendarne SF serije 'Firefly' i 'Osvetnika' odustao je od suradnje s medijskom kućom Marvel

Joss Whedon je odustao od snimanja narednog nastavka megapopularnog serijala ‘Osvetnici’ , kao i od sudjelovanja u daljnjim Marvelovim projektima.

YouTube/Screenshot

- Bavio sam se svim filmovima iz druge faze projekta, no onda sam se morao fokusirati na Ultrona i shvatio sam da ću prestati jednom kada zgotovim film - otkrio je poznati redatelj u intervjuu.

Whedon je rekao i da je osjetio značajnu sreću zbog toga što je mogao “dodati svoju vilinsku prašinu” u te filmove, no smatra da je došlo vrijeme da ode na druge projekte.

- Imali smo čisti prekid, ne zato što smo se posvađali, već zato što ja nisam više mogao. Da sam ostao, ništa drugo ne bih radio - rekao je redatelj.

Whedon, koji je od 2004., pa do 2008. godine radio za Marvel kao pisac stripova je i scenarist, kao i redatelj, oba dva dijela o ‘Osvetnicima’.

Twitter/Screenshot

- Dugo sam radio kao scenarist i moram reći da se stvarno rijetko događalo da vas slušaju. Stoga mi je jako važno bilo da kažem ‘Možemo i dalje biti prijatelji, ali…’ - dodao je na kraju Whedon.

Naredni Marvelov film u kinima je ‘Deadpool’, koji u kina dolazi tijekom ožujka. Slijede ga ‘Captain America: Civil War’, koji bi trebao stići u svibnju i ‘Doctor Strange’ kojeg očekujemo krajem godine , u studenom. Treći dio 'Osvetnika' je planiran tek za drugu polovicu 2018. godine.

Komentari (2)