Obavijesti

Show

Komentari 145

Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio

Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio
10

Društvo s kojima su se družili Todorići uglavnom su milijunaši, a gaje iste sklonosti. Ante Todorić je volio društvo provozati na jahti i krstariti s njima, a Ivan se povezao sa srpskim milijunašem Ljubišom Krstajićem

VIDEO

U odabranim ekskluzivnim noćnim klubovima mnogi se časte najskupljim šampanjcima, neki se zabavljaju na razularenim tajnim partyjima na koje stižu u nabrijanim jurilicama i zakazuju privatne koncerte najplaćenijih folk zvijezdi za rođendanske proslave u luksuznim vilama i jahtama, daleko od svakodnevice većine građana.

Ima i onih koje dostupne privilegije ne obeshrabruju da grade svoj lifestyle ulažući u obrazovanje i putujući svijetom. Ako žele studirati, dio roditelja šalje ih u inozemstvo ili im plate privatne fakultete. Ako požele raditi, postavljaju se na visoke pozicije u prijateljskim poduzećima i do 30. postaju direktori. A ako naiđu na nekakav problem... Sredit će to tata.

Dnevni džeparac često im premašuje iznos prosječne plaće, kako je Zabranjeno pušenje slikovito opisivalo u hitu 'Guzonjin sin': 'Jede se kavijar, pije se gin, ima se para, ima se s čim'. Ima i onih koji povremenim honorarnim ili studentskim poslovima pokušavaju razbiti stereotipe o povlaštenom životu. No brojni su privilegirani upravo na račun moći, novca i utjecaja svojih uglavnom imućnih roditelja. Nasljednici tajkuna, djeca političara, mezimci poduzetnika... U velikom istraživačkom serijalu 24sata donose vam ekskluzivne ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih i najrazuzdanijih među njima, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda ekstravagantan život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima.

Bilo je ljeto 2001., temperature su već debelo prelazile 30 stupnjeva Celzijevih... Ante Todorić (40) s društvom se hladio na svojoj jahti. Lenka Udovički i Rade Šerberdžija vrijedno su pripremali još jednu sezonu Kazališta Ulysses, a kao posebnu gošću najavili su Angelinu Jolie (43).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:59

Starijem Todoriću se 'upalila lampica' - želi se družiti s holivudskom zvijezdom. I zna nekoga tko bi mu to bez problema mogao srediti. Brijuni su tih dana bili 'pod opsadom'. Zaštitari na svakom koraku, do Angeline je, praktički, bilo nemoguće doći.

No sinovu je želju, naravno, ispunio tata Ivica. Ante se s tadašnjom suprugom Martinom (39) pojavio na Brijunima, bio na večeri s Jolie, a među gostima je bio i tadašnji predsjednik Hrvatske Ivo Josipović (61). Kako doznajemo, bračni par Todorić silno je želio tajiti činjenicu da 'su se sami pozvali' na druženje s Jolie. 

Martina i Ante poslije baš i nisu viđeni u kazalištu, osim ako nije bila riječ o mjuziklu u New Yorku, gdje su ulaznice plaćali po 3300 kuna. Za bivšu Miss Hrvatske to je ipak bilo previše. Lani se razvela od Ante, s kojim ima troje djece, jer se, kaže, osjećala kao da je u 'zlatnom kavezu'. Kao i ostatak obitelji, i oni su živjeli u dvorcu na obroncima Zagrebačke gore, u Kulmerovim dvorima. U rezidenciji za koju kaže da bi i 'Titu bilo neugodno da tamo živi'. No Todorićima nije. Zlatne pipe, skupocjene slike i stilski namještaj, iako sve skupa složeno s ne baš previše stila.

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima
Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima

Dok je trajalo, a pogotovo na početku njihove veze prije dvadesetak godina uživali su u svim blagodatima luksuza kojim su bili okruženi. Samo jedan od servisa za jelo u dvorcu Todorićevih stajao je 30.000 eura. Martina je voljela skupocjene torbice, jednu od 28.000 kuna 'prošetala' je Hvarom i 'markiranu' robu, a ni na putovanjima se nije štedjelo. Za sedmodnevno razgledavanje New Yorka Martina je za sebe i kćer platila 19.400 kuna. Dobro, plaćao je Agrokor, ali to su 'detalji'. U to joj vrijeme nije bilo teško 'skočiti' privatnim avionom do Milana, prijestolnice mode.

 

Da je brižan suprug i da ne pita za cijenu, kad je o Martini i njezinoj sreći riječ, dokazao je Ante 2009., kad joj je organizirao raskošnu proslavu 30. rođendana. Slavili su u Dubrovniku u povijesnoj jezgri, a bilo je pozvano pedesetak gostiju. Samo najam prostora bez jela i pića tamo je vrtoglavih 350.000 kuna.

Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože
Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože

Svi su imali i sobu u luksuznom dubrovačkom hotelu pa cjelokupni iznos premašuje pola milijuna kuna. Ante je, kao pravi tatin sin, odrastanjem zavolio skupocjene automobile.Koristio je i obiteljski helikopter, a posebno je guštao, tko bi mu zamjerio, ploveći Jadranom na luksuznoj jahti s prijateljima. 

O kakvom luksuzu je riječ dovoljno govori činjenica da je svaki mjesec za leasing iste plaćao ratu od 697.709 kuna. Dobro, plaćao je Agrokor, ali to su 'detalji'. Tata Ivica je cijelu obitelj poveo za Božić u Bangkok 2014. i to ga je zadovoljstvo stajalo 300.000 kuna. Sljedeće godine, već za Uskrs, Ante je obitelj poveo u Dohu.

Ispovijest Lucije Šarić: Sa 16 godina šofer me vozio u školu
Ispovijest Lucije Šarić: Sa 16 godina šofer me vozio u školu

Posjetilo se i tajlandski otok Koh Samui, zimovalo u Alta Badiji, a ljetovalo na Ibizi.To su, ipak, više bili kratki izleti, jer ovdje, praktički pred nosom, imali su i svoj otok, Smokvicu, gdje su uživali u miru i osami. Kad bi tako malo 'dali gasa', tjedno bi na ljetovanje spiskali i više od 100.000 kuna. Dobro, plaćao je Agrokor, ali to su opet 'detalji'. Uživao je tako Ante u luksuzu na sve strane, ali on vjeruje da je to i zaslužio. Kao i otac, bio je marljiv i predan, a upravo je on i nekako programiran kako bi naslijedio Ivicu.

Imali su i sličan početak svojih karijera, tih i skroman. Ivica je kod oca Ante počeo raditi sadeći cvijeće. Ante junior je, pak, počeo raditi kao skladištar voća i povrća. Kako mu ambicije nije manjkalo, već je iste godine upisao Ekonomski fakultet, gdje je upoznao i buduću suprugu. Nekoliko mjeseci nakon što se zaposlio, tek se 'ufurao' u posao, tata Ivica nagradio ga je za trud i unaprijedio ga postavivši ga za voditelja cvjećarnice. Riječima je uopće teško opisati kako se dobro snašao, jer nije se ni okrenuo, a evo već nove funkcije - potpredsjednik za maloprodaju. Nakon nekoliko godina dogurao je dopredsjednika cijelog koncerna.

Sličan put imala je i njegova sestra Iva (42). I ona je zasukala rukave i počela raditi u obiteljskom poduzeću. Odlazak kod bake i djeda u Kloštar Ivanić za nju je značio rad u stakleniku u kojem je sortirala i pakirala cvijeće. Kao srednjškolka je, pak, radila na Agrokorovu štandu na Velesajmu. Moglo bi se reći da im je nešto kasnije dobro naplatila stajanje na štandu...

Kerum: 'Moj sin ima shopping centar, tko želi može uspjeti'
Kerum: 'Moj sin ima shopping centar, tko želi može uspjeti'

- Tko radi u Agrokoru, taj radi 24 sata na dan. Nema slobodnog vremena, a i obitelj mi kaže da im falim. Posvetim im se potpuno samo vikendom, iako i tad odgovaram na poruke i mailove - rekla je nedavno Iva.

I ona je voljela raskošne rođendane, pa je tako za 40. rođendan poželjela da joj pjeva narodnjački pjevač Miroslav Ilić. Došao je u Kulmerove dvore, izveo hit 'Božanstvena ženo', a za pjevanje od 45 minuta prijatelji bliski obitelji kažu da je inkasirao 10.000 eura. Izlazila je u provod u Beograd, a prijateljevala je sa Severinom, kojoj je ni ne trepnuvši darovala čizme od 1000 eura. Ni pjevačici nije bilo teško za prijateljicu sjesti u privatni avion kako bi se mogle malo zabavljati. 

Njezine haljine, torbice ili cipele stoje po nekoliko desetaka tisuća kuna, a za torbice je bila toliko vezana da ih je navodno slala u SPA centre. Otkad je obitelj zapala u lagane' financijske i pravne probleme, malo se smirila, pa je čak počela iznajmljivati dio Kulmerovih dvora. S teškom situacijom se bori tako da odlazi na duhovne obnove, a sedmodnevni tretman stoji 16.000 kuna. I ne plaća ga Agrokor. Nekako se i njoj poklopilo s financijskim krahom i bračni. Prošle se godine rastala od Hrvoja Balenta, s kojim je dobila troje djece.

Najmlađe dijete Ivice i Vesne Todorić, Ivan (34), slovio je za pravog playboya. I on se lako naviknuo na luksuzne automobile, a preferirao je Porsche. Ljubio je najmlađi Todorić pjevačicu Lanu Jurčević (34), mirili se i prekidali, a 2007. na skijanju u Francuskoj shvatili su da nisu jedno za drugo te prekinuli zaruke i višegodišnju vezu. Ivan je danas obiteljski čovjek. Oženjen je za srpsku manekenku Milicu Mihajlović i imaju sina.

VIDI OVO! Božićna čarolija: Ovih 5 lokacija na zagrebačkom Adventu definitivno morate posjetiti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima
EKSKLUZIVNO: DINASTIJA RAJIĆ

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima

Nekadašnji kralj mlijeka Luka Rajić svoje miljenike najmanje dva puta na godinu časti luksuznim putovanjima. Tako im je biznismen prije dvije godine zimski provod u Aziji platio više od milijun kuna

Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože
ZLATNA MLADEŽ: LUKSUZ MAMIĆEVIH

Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože

DINASTIJA MAMIĆ: Monika i Mario Mamić bili su zajedno 9 godina. U dnevnom boravku imali su namještaj presvučen skupocjenom gušterovom kožom. Na svadbu je Zdravko je 'spiskao' oko milijun kuna...
Ispovijest Lucije Šarić: Sa 16 godina šofer me vozio u školu
EKSKLUZIVNO: ZLATNA MLADEŽ, 4. DIO

Ispovijest Lucije Šarić: Sa 16 godina šofer me vozio u školu

Bogati roditelji, vlastiti biznis, privatni vozači, skupi restorani i markirane krpice razlog su zbog čega je mlada Zagrepčanka Lucija Šarić dobila etiketu 'tajkunova kći'