Obavijesti

Show

Komentari 174

Kako su vruće fotke procurile u javnost? Postoji više teorija...

Kako su vruće fotke procurile u javnost? Postoji više teorija...
1

Ranije u sličnim skandalima spominjali su se hakerski napadi, ali niz je teorija. Jedna od mogućih teorija jest da je u mobitel naše “kraljice estrade” direktno provaljeno...

VIDEO

Fotografije na kojima je navodno Severina Kojić (48) su se jučer pojavile u javnosti. Severina se još nije oglasila, a zasad se nije pojavila ni u javnosti. U popodnevnim satima rolete na prozorima su još bile spuštene, a iz zgrade je izašao susjed.

- Prije nekoliko dana stigla je u Zagreb. Ne znam gdje su bili. Možda na ljetovanju. Nisam je ni vidio danas, ali vjerojatno je u stanu. Neće ona danas izaći - rekao je jedan od Severininih susjeda te dodao kako se u stanu “skrivala” i prije 14 godina, kad su u javnost procurile snimke njezina seksa.

Vrući selfieji: Fotografije gole Severine kruže internetom?
Vrući selfieji: Fotografije gole Severine kruže internetom?

'Ovdje se skrivala i nakon filmića'

- Nije izlazila tad nekoliko dana. Skrivala se od pogleda javnosti - dodao je susjed.

Još uvijek nije poznato kako su navodne Severinine eksplicitne fotografije procurile u javnost. Više je teorija kako je do objave fotografija na internetu moglo doći.

Kad se 2004. pojavio prvi video u kojem je bila snimka seksa Severine i biznismena Milana Lučića, pojavile su se brojne teorije o tomu kako je ona dospjela u javnost. Jedna od najčešće spominjanih bila je ona po kojoj je snimku plasirala upravo Seve kako bi živnula svoju zamrlu karijeru, a i sada se razvijaju slične priče.

POGLEDAJ VIDEO:

Naklapalo se i da je snimku u javnost pustio netko blizak vladajućoj stranci (tada Sanaderov HDZ), pa i obavještajnim službama, kako bi se zataškala tada galopirajuća prva Sanaderova afera oko malverzacija u Brodosplitu. Mnogi su mislili da je to samo spin koji mora zataškati puno gore afere. U tom se kontekstu govorilo i da su taj uradak u rukama imale upravo obavještajne službe, pa ga gurnule van kad im je ustrebao.

'Poduzete su sve pravne radnje za zaštitu Severininih prava...'
'Poduzete su sve pravne radnje za zaštitu Severininih prava...'

Hakerski napad?

Ranije u sličnim skandalima spominjali su se hakerski napadi, ali niz je teorija. Jedna od mogućih teorija jest da je u mobitel naše “kraljice estrade” direktno provaljeno. Međutim, takav scenarij je malo vjerojatan.

- Takav napad je, da netko stoji na nekoliko metara i kopira podatke s uređaja, moguć u teoriji i nešto teže u praksi. To nije kao u filmovima i ipak je rezervirano za nešto žešće momke - komentirao nam je tako jedan računalni stručnjak teoriju o hakiranome mobitelu Severine Kojić. Velika je razlika i kakav mobitel koristi osoba kojoj su ukradene fotografije, videozapisi ili privatne informacije.

Računalni stručnjak ističe kako postoji i druga teorija, a to je varijanta da se hakira pametni telefon sa sustavom Android, i to tijekom presretanja mrežnog prometa, kad se netko na telefonu koristi internetom.

- Moguće je da je netko napravio lažni hotspot ili pristupnu mrežu pa se spojila na njega. Također, moguće je da vam netko presreće podatke ako ste u kafiću spojeni na istu bežičnu mrežu - objašnjava stručnjak te dodaje kako je u pametne telefone s i0S sustavom teže provaliti i da se tu koriste druge tehnike, što je treća teorija kako su navodne Severinine fotografije mogle biti ukradene.

Seve je jednu od fotki iz sporne serije objavila sama iz Pariza
Seve je jednu od fotki iz sporne serije objavila sama iz Pariza

Pazite na iCloud...

- Često se provaljuje u iCloud. To je spremište podataka na internetu gdje mobitel sam sprema fotografije, videozapise ili kontakte nakon što su takvi podaci stvoreni. U njih hakeri često provaljuju i provaljivali su i prije. Najbolji primjer su strane zvijezde i afera Fappening, kad su procurile fotografije mnogih zvijezda - kaže računalni stručnjak.

Na takav način su procurile fotografije holivudske zvijezde Jennifer Lawrence, pjevačice Ariane Grande te Mile Kunis. Računalni stručnjak objašnjava i kako je provaljivanje direktno u mobitel bilo puno češće prije 10-ak godina, kad su to radili preko sustava povezivanja zvanog Bluetooth.

Mouće i da je osveta

- Uspostavljali bi konekciju s drugim uređajem i upravljali njime. Za to su, naravno, morali biti blizu. No ta pogreška pri pvoezivanju je ispravljena i danas se takvo nešto rijetko događa - kaže računalni stručnjak. Osim mobitela, moguće je da su sporne fotografije bile spremljene i na računalo koje je moglo biti hakirano.

Dok nije bilo “oblaka” za spremanje podataka s pametnih telefona, u osobna računala se najčešće provaljivalo te ilegalno preuzimalo privatne informacije, fotografije i snimke. Jedna od teorija je i da su fotografije bile poslane putem društvenih mreža ili e-mailom pa je netko provalio u profil i ukrao fotografije. Provale na profile na društvenim mrežama često se događaju pogotovo ako je lozinka preslaba te ju je lako pogoditi.

- Ako je i provaljeno u telefon, to je lako provjeriti današnjom digitalnom forenzikom. Ona će pokazati apsolutno sve što se događalo s telefonom - rekao je računalni stručnjak.

VIDI OVO! Zvijezde čije su gole slike procurile u javnost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...