Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kakvo postignuće: 'Aquaman' je otplivao do rekordne zarade

None Foto: Twitter/Screenshot 5

Za razliku od mnogih drugih filmova, 'Aquaman' je imao svoju premijeru u Kini, a ne u kinima Sjeverne Amerike. Film je tamo uspio utržiti čak 93 milijuna dolara u samo tri dana

Unatrag nekoliko godina i Kina je postala poprilično bitno tržište za filmove holivudske produkcije. Neki i dalje tamo ne uspijevaju zaraditi značajan novac, primjerice 'Ratovi zvijezda', koje Kinezi i dalje ignoriraju. No drugi filmovi u Kini postižu rezultate koji katkad od neuspješnih filmova, kao što je primjerice bio 'Warcraft', naprave prave hitove.

VRHUNSKA DJELA Kakvi filmovi: Dobili su najviše nominacija za Zlatni globus

'Aquaman', nadolazeći film Jamesa Wana, uspio je postati jedan od uspješnih prije nego što je imao premijeru igdje drugdje. Film je svoje otvorenje doživio u Kini, gdje je u trenutku pisanja članka utržio 93 milijuna dolara, u samo tri dana. Time je uspio postati najuspješniji Warner Bros.-ov film u Kini, premašivši zarade prethodnih ostvarenja za barem 66%.

Foto: Twitter/Screenshot

Prosinac u Kini je očigledno 'Aquamanov', a predviđanja za američko tržište su još bolja. Film bi bez problema mogao postati hit godine, premda dolazi na samom koncu 2018. 'Aquaman' u Sjevernoj Americi ima premijeru 21. prosinca, čak tjedan dana poslije njegove premijere u Hrvatskoj.

DARK PHOENIX Bitka za njenu dušu je počela: Tko će na kraju njome vladati?

U filmu pratimo superheroja Arthura Curryja (Jason Momoa), kojem je majka kraljica Atlanna (Nicole Kidman) ostavila kao ostavštinu prijestolje podvodnog kraljevstva Atlantide. Međutim, Aquamanov polubrat Orm, koji je duboko razočaran činjenicom da prijestolje nije njegovo, kreće u osvajanje trona i rat protiv Aquamana.

Pogledajte foršpan koji je osvojio kinesko tržište

Uz Jasona Momou i Nicole Kidman, u filmu se pojavljuje još nemali broj fantastičnih glumaca. Kralja Orma glumi Patrick Wilson, Amber Heard glumi princezu Meru, a legendarni glumac Willem Dafoe je Aquamanov saveznik Nuidis Vulko, dok je Temuera Morrison preuzeo ulogu Aquamanovog oca.

Foto: Twitter/Screenshot

Wan je film radio prema scenariju Davida Lesliea Johnson-McGoldricka ('Prizivanja 2') i Willa Bealla ('Gangster Squad', 'Training Day'). Priča Geoffa Johnsa, Jamesa Wana i Willa Bealla temeljena je na DC liku Aquamanu, kojeg su stvorili Paul Norris i Mort Weisinger. Producenti su Peter Safran i Rob Cowan, s Deborah Snyder, Zackom Snyderom, Jonom Bergom, Geoffom Johnsom i Walterom Hamadom kao izvršnim producentima.

'Aquaman' u distribuciji Blitza, u kina dolazi 13. prosinca i to u najboljim formatima: IMAX 3D, 4DX i REALD 3D.

Tema: FILM

Komentari (2)
  • na što je ovaj svijet spao.

    10. 12. 2018,   15:50
  • Ne očekujem da će film biti dobar, ali isto ću ga pogledati.

    11. 12. 2018,   08:23