Obavijesti

Show

Komentari 25

'Kao klinka zarađivala sam na benzinskoj i trošila na slatkiše'

'Kao klinka zarađivala sam na benzinskoj i trošila na slatkiše'
10

Na Splitskom festivalu Domenica Žuvela pjevat će pjesmu na dijalektu, a tako će proslaviti i drugu godišnjicu glazbene karijere. Otkrila nam je i kako će provesti ljeto, ali i zbog koje je morske životinje umalo zaplakala

VIDEO

Domenica Žuvela (26) na ovogodišnjem Splitskom festivalu proslavit će drugu godišnjicu glazbene karijere. Tim će povodom izvesti osmi singl 'Nema te svit', a otkrila nam je i svoje planove za ljeto te zbog koje je morske životinje kao dijete zaplakala.

Što nam možete otkriti o pjesmi s kojom ćete nastupiti na Splitskom festivalu? Po čemu je ona posebna u odnosu na prijašnje?

Kada mi je Vjekoslava poslala tekst, koji je pisan dijalektom, naježila sam se samo čitajući stihove. Tonči je zaokružio priču glazbom i dao stihovima veće značenje u mediteranskom štihu. Pjesma je svakako odmak od moga dosadašnjeg izričaja, a mogu reći i da je ozbiljnija, ali u pozitivnom smislu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Splitskom festivalu proslavit ćete drugu godišnjicu u karijeri. Kad ste tek počinjali kao pjevačica, jeste li se nadali da ćete dospjeti ovako daleko? Što mislite koja je tajna vašeg uspjeha?

Zapravo nisam ništa očekivala, a dobila sam puno toga. Okružena sam predivnim suradnicima koji su mi velika potpora i sa mnom su od početka moje karijere. Ne postoji provjerena tajna uspjeha, ali mislim da je u pitanju faktor koji je neobjašnjiv i jednostavno se previše stvari treba poklopiti.

Što mislite o Splitskom festivalu, sigurno ste ga pratili i kao djevojčica jer živite u Splitu. Mislite li da je prije bio kvalitetniji program i da se više cijenio festival ili je danas bolja situacija?

Sjećam se tih vikenda u Veloj Luci, svi smo čekali taj festival koji bi najavio ljetne pjesme koje smo onda svi odmah učili i pjevali po ulicama. Prije su pjesme premijerno izvedene na Festivalu, a danas su dostupne i prije Festivala na radijima i YouTubeu. Svakako da ima promjena, netko će reći da su promjene nagore, a netko bolje. Svi imamo pravo na svoje mišljenje i svi smo u pravu. Činjenica je da Splitski festival ima dugotrajnu tradiciju, pjesme će pjevati generacije i generacije.

Gdje sve nastupate ovo ljeto?

Pišem ovaj intervju u putu za Đakovo, gdje ću održati svoj koncert na Đakovačkim vezovima. Inače, ovo ljeto imam koncerte diljem Dalmacije.

Jesu li vam vrućine problem? Kako se najčešće rashlađujete?

Ljeto mi je najdraže doba godine, tako da sve što je vezano uz ljeto - volim.

Volite li plivati ili vam je draže izležavanja na suncu? Volite li više krstariti i sunčati se ili vrijeme provoditi na obali?

Kako kada, ovisno o situaciji. Više preferiram aktivno provoditi vrijeme na moru, jedriti na dasci, istraživati maskom ili biti na supu. Prije sam se znala pržiti, ali što sam starija, to sam svjesnija opasnosti, pa sada ne izlazim iz kuće bez faktora 50.

Kuhate li preko ljeta ili vam je draže naručiti hranu? Otići u restoran?

I to ovisi, ljeti provodim više vremena na otoku, pa sam skoro uvijek na maminoj ili bakinoj kuhinji. Volim povremeno otići i u lokalne restorane koji imaju vrhunsku domaću hranu.

Jesu li vam draže javne plaže ili male skrivene uvale i zašto?

Kako kad i ovisno o dogovoru, to mi stvarno nije bitno. Prilično sam jednostavna po tom pitanju, uvijek sam spremna za ići na more - di god. Imam sreću što sam rođena na otoku, pa gdje god odem je prelijepo i jako čisto.

Volite li u moru zaigrati picigin? Kakvi ste u tom sportu? Volite li uopće sportove u moru?

Nisam nikad igrala picigin. To je više nekako običaj u Splitu, a ja sam preko ljeta više doma na otoku, pa se rijetko i okupam u Splitu. Inače obožavam jedriti na dasci.

Jeste li ikad imali neugodna iskustva s nekom morskom životinjom - da ste stali na ježa ili da vas je opekla meduza i slično?

Mislim da ne postoji osoba koja barem jedanput nije stala na ježa. Kad sam bila manja, uhvatila me hobotnica za nogu. Nadam se da je to sve od iskustva kojih ću više doživjeti s morskim životinjama (smijeh).

Svijetle ste puti, moguće je da nekad izgorite na suncu, kako se rješavate opeklina? Mažete li se jogurtom ili imate druge provjerene recepte?

Iako sam svijetle puti, nisam preosjetljiva i rijetko kad se dovedem u situaciju da pocrvenim. U proljeće se već krenem čuvati sunca pa prije svakog izlaska obvezno namažem kremom ili nosim šešir.

Po čemu pamtite ljeta kad ste bili dijete?

Po zajedničkim obiteljskim okupljanjima, često smo išli brodom zajedno i družili se. Danas nas je zapravo teško sve okupiti na jednome mjestu i zato takve trenutke jako cijenim.

Jeste li u mladosti preko ljeta zarađivali za džeparac? Sjećate li se nekoga takvog posla?

Moj prvi ‘ljetni’ posao bio je na benzinskoj stanici, prala sam prozore. Skoro cijelu zaradu sam potrošila na sladolede i slatkiše. To ljeto sam i počela pjevati s grupom iz Korčule, tako da se to pretvorilo u moj hobi, a poslije i u posao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju