Obavijesti

Show

Komentari 18

Kao na placu: Prstenu Lejline majke dizali, pa spuštali cijenu

Kao na placu: Prstenu Lejline majke dizali, pa spuštali cijenu
8

Sudac je odvjetniku Badovincu dao 15 dana da pribavi osobne podatke od Fehime Šehović te preuzme njen prsten kako bi mogli zakazati novo ročište i kako bi se dokazivanje istine moglo dalje nastaviti

VIDEO

Bit će sve uredu, smiri se, tješila je odvjetnica Gordana Đurđević Anicu Jurilj (51), bivšu spremačicu Tarika (46) i Lejle Filipović (41), prije nego što je ušla u sudnicu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Jurilj je optužena da je bračnom paru ukrala zlatni nakit vrijedan oko 150.000 kuna. 

- Gospođu smo zaposlili na preporuku i bila je vrijedna. Sve je bilo u redu do mojeg rođendana 2013., kad je Lejlina majka primijetila da joj je ukradeno 100 kanadskih dolara i prsten s briljantom vrijedan oko 5000 eura koji je dobila od brata - rekao je glumac lani. Ubrzo su, rekao je, shvatili da nedostaje 15-ak zlatnih dukata, vjenčano prstenje vrijedno 10.000 kuna, narukvice, ogrlice i drugo iz garderobnog ormara u spavaćoj sobi.

- Dukat s likom Napoleona bio je poklon Ćire Blaževića - rekao je lani Filipović. Odvjetnica optužene ustvrdila je kako je vrijednost ukradenog nakita višestruko manja pa je u raspravu željela uključiti zlatara Alazira Kurbegovića iz Sarajeva kako bi utvrdili vrijednost prstenja. No s njom se nije složio Filipovićev odvjetnik Nikola Badovinac ustvrdivši da je dovoljno da Kurbegović preda račun za prsten koji je prodao bratu Lejline majke Fehime. Prijedlog obrane sudac je odbio te je pozvao vještaka koji je do jučerašnjeg ročišta na temelju certifikata trebao utvrditi vrijednost ukradenog nakita, posebice prstena od bijelog zlata koji je  ukraden Lejlinoj majci Fehimi Šehović, koja tvrdi da vrijedi oko 35.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vrijednost prstena ne mogu točno odrediti jer ne znam nikakve njegove bitne značajke. a samo po certifikatu to se ne može nikako napraviti - rekao je vještak. 

 

Kako je brat Fehimi Šehović poklonio dva identična prstena, odvjetnik Badovinac predložio je da Lejlina majka da drugi prsten identičan ukradenom kako bi ih mogli usporediti i utvrditi vrijednost. Sudac mu je dao rok od 15 dana da pribavi prsten.

Podsjetimo, Fehima je na sudu u studenom prošle godine iznijela svoje optužbe protiv bivše spremačice.

- Sjećam se tog dana, bio je Tarikov rođendan. Pošla sam u svoju sobu kako bih nešto uzela, a kad sam otvorila ormar, torba nije bila tamo gdje sam ju ostavila. U novčaniku sam imala 300 kanadskih dolara i nešto eura, a kad sam ga otvorila, primijetila sam da mi nedostaje 100 kanadskih dolara – kazala je.

Dodala je da ju je čitav taj dan gospođa Jurilj izbjegavala u kući. Iako se, dodaje, osjećala grozno, ništa nije rekla tu večer jer su u kući imali goste. Nakon što je Fehima kćeri Lejli izrazila sumnju, zajedno su otišle u spavaću sobu i pregledale ladicu u ormaru gdje su Filipovići čuvali nakit. 

zff

- Izvadile smo kutije s nakitom. Ni u jednoj nije bilo ničega – kazala je. Lejla je tad shvatila, kaže Fehima, kako im nedostaju ogrlice, prstenje, dječje narukvice, naušnice, dukati i tri burme.

Iduće jutro Filipovići su Anicu Jurilj pozvali na kavu kako bi popričali i raščistili situaciju. Prema njihovim riječima, spremačica se tresla i briznula u plač, a na kraju im je priznala kako je to učinila zbog problema s kamatarima. Fehima kaže kako im je potpisala potvrdu da je ukrala nakit i obvezala se da će vratiti novac, što do danas i dalje nije učinila. Sada pak tvrdi kako se ne osjeća krivom za optužbe koje joj se pripisuju. 

VIDI OVO! Kate Middleton otkrila što joj smeta kod Williama: "Užasan si oko toga!"

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje