Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kata Dizalica želi biti nova Seve: 'Vuco mi je napisao hit'

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 5

NA VISOKOM POLOŽAJU Jedinoj dizaličarki u Hrvatskoj Siniša je napisao pjesmu, a ona se nada da će zbog hita imati više gaža pa će sinovima prepustiti kućanske poslove

Kata i ja upoznali smo se još dok je moj brat Hrvoje s njom radio u splitskom brodogradilištu. Čuo sam kako pjeva i odlučio sam joj napisati pjesmu ‘Ja sam Kata Dizalica’, rekao je Siniša Vuco (46).

Frontmen Živog blata ponosan je na Katu Baredu (44) koja se svakog radnog dana u dizalici penje na više od 60 metara visine. Noću kran zamijeni mikrofonom i pjeva po splitskim kafićima.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Hrabra i vrijedna: Katica je 11 godina radila kao čistačica, a onda je poželjela prihvatiti komande u ruke

- Kad sam čula tekst i glazbu koje je Vuco napravio za mene uzviknula sam: 'Ovo će biti hit, a ja ću postati zvijezda'. Jako sam sretna i zahvalna Siniši jer će sad publika slušati i moju pjesmu na YouTubeu - rekla je Kate. Splićanka je zaposlena u građevinskoj tvrtki, a proteklih tjedana radni joj se tempo ubrzao.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Na poslu radim jutarnje ili popodnevne smjene, a katkad i prekovremeno jer prije početka ljeta moramo dovršiti poslove na gradilištima. Nije mi teško sve dok imam dovoljno vremena za pjevanje - rekla je Kata, kojoj su pjevački uzori Severina i Nina Badrić. Njezin suprug Ivan podržava je u pjevačkoj karijeri kao kad je prije sedam godina poželjela naučiti baratati dizalicom.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Vucu je s Katom upoznao njegov brat Hrvoje dok je radio u brodogradilištu, a predviđa joj uspješnu karijeru

- Obitelj se isprva šokirala mojim odabirom posla, no sad mi se dive. Isprva sam se pribojavala visine, a sad u svojoj kabini ponekad i zapjevam - šali se Dalmatinka. Već su joj se majka i svekrva ponudile za pomoć u kućanstvu jer Kata uskoro planira više nastupati.

- Pokušavam se što bolje organizirati pa stižem i kuhati i pjevati i raditi na dizalici - kaže. Njezini sinovi Bruno (16) i Ante (20) hrabre majku kako bi ostvarila svoj san iz djetinjstva.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Otkako znam za sebe, želim postati pjevačica. Zasad nastupam na vjenčanjima, pred prijateljima i poznanicima te u manjim lokalima, no vjerujem da ću jednog dana zasjati na bini nekog festivala ili koncerta kao i Severina - zaključila je.

Komentari (28)
  • Sretno Kate.

    31. 5. 2017,   21:18
  • Cajka uz iće i piće, grlo koje riče, pjeva Kata dizalica sve dok radi Vucina lizalica.::)

    31. 5. 2017,   20:24
  • ma samo naprijedn kate!!

    31. 5. 2017,   22:51