Obavijesti

Show

Komentari 1

‘Keltski punk potiče na ples, a neki zbog njega izgube i zube’

‘Keltski punk potiče na ples, a neki zbog njega izgube i zube’
2

Irci su preko glazbe vrlo uspješno brendirali svoju kulturu i mi ne bježimo od toga. Ona je postala sinonim za dobar provod i naša publika se u tom pogledu slaže s nama, kaže Dobrotić

VIDEO

Žanr celtic punka pretpostavlja dinamične, pomalo lude nastupe, daje širinu izboru instrumenata, zvuk mu je zbog toga kompleksan, a i potiče ljude na dobro raspoloženje, ples i pijenje, tvrdi gitarist Josip Janeš. U zagrebačkom Vintageu Jolly Rogers će večeras održati koncert povodom blagdana sv. Patrika.

- Rogerse smo osnovali u jesen 2007. godine. Nekolicina nas, prijatelja iz zagrebačke Prve gimnazije, slušala je u to vrijeme Flogging Molly i Dropkick Murphys, kao i legendarne Poguese i Dublinerse. Žanr celtic punka bio je na vrhuncu i činilo se zgodnim ubaciti u taj trend, koji je bio posebno zanimljiv zbog raznolikih instrumenata - prepričava jedan od članova benda Hrabren Dobrotić. Priznaje da u bendu ima poznavatelja piva i viskija te ljubitelja irske kulture.

- Irci su preko glazbe vrlo uspješno brendirali svoju kulturu i mi ne bježimo od toga. Ona je postala sinonim za dobar provod i naša publika se u tom pogledu slaže s nama - kaže Dobrotić. U Vintageu bend najavljuje dobar provod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon koncerta družit ćemo se s ekipom do ranih jutarnjih sati - obećali su. Atmosfera na njihovim koncertima, pričaju, ponekad zna biti i više nego nabijena.

- Jednoj curi je na našem koncertu izbijen dio zuba, a slične stvari se događaju i na pozornici, tako da nerijetko pucaju opne na bubnjevima - kaže Janeš.

Dodaje kako publika i dalje želi čuti stare stvari svojih omiljenih celtic punk bendova unatoč tomu što su i Flogging Molly i Dropkicki bili u Hrvatskoj više puta.

- Radimo i svoje pjesme kojima na neki način dajemo novu dimenziju žanru, krećemo se prema nečem drukčijem od tipičnih irskih melodija i harmonija - objašnjava Dobrotić. Planiraju se posvetiti skladanju novog materijala i slaganju pjesama za laganije svirke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac