Obavijesti

Show

Komentari 8

'Kiksali' na početku: I pepeljara se pregledava na tehničkom...

'Kiksali' na početku: I pepeljara se pregledava na tehničkom...
5

Uskoro kreće osma sezona kviza 'Tko želi biti milijunaš', a u ulozi voditelja ponovno će se naći Tarik Filipović. U prethodnim sezonama često je bilo smijeha 'do suza', a publici nije nedostajalo dobre zabave

VIDEO

Kviz 'Tko želi biti milijunaš?' vraća se na male ekrane 19. rujna 2019., a emitirat će se na programu HTV 1 U 20:05 sati. Kao i u prošlim sezonama, u ulozi voditelja našao se Tarik Filipović (47) s već dobro poznatim pitanjem: 'Je li to vaš konačni odgovor?'. Ovo će biti osma sezona hrvatske verzije 'Milijunaša', a prethodnih sedam sezona prikazivalo se u razdoblju od 2002. do 2010.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59

Prošle sezone zabilježile su rekordnu gledanost, a u svih sedam samo je jedna osoba postala milijunašem, točnije milijunašicom. Profesorica hrvatskog jezika Mira Bičanić (46) je 2003. točno odgovorila na sva pitanja i osvojila milijun kuna. Na posljednjem pitanju morala je odgovoriti koja je hrvatska voditeljica istrčala pariški maraton, a Mira je točno odgovorila, rekavši kako je to bila Sandra Antolić. Sreći nije bilo kraja, publika se ustala na noge da zaplješće Miri, a naročito se obradovao Tarik koji je uhvatio Miru u ruke i dizao ju u zrak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije Mire, Damir Pagić prvi je otvorio pitanje za milijun kuna, ali nije mu pošlo za rukom. Pitanje se ticalo pravilnog pisanja turnira Roland Garros, a Damir je za pomoć iskoristio joker 'zovi'. Nazvao je prijatelja koji mu je doduše dao točan odgovor, ali Damir nije želio riskirati pa je kući otišao s 500 tisuća kuna. 

Bilo je puno upečatljivih i smiješnih trenutaka kojima su natjecatelji zabavili gledatelje ispred malih ekrana. Tako je jedan od natjecatelja publiku nasmijao svojim brzim odgovorom na pitanje što se na tehničkom pregledu automobila ne provjerava. Čini se kako se malo 'zaletio' i kao iz stopa odgovorio 'ispušni plinovi'. Vjerojatno u brzini nije ni vidio točan odgovor koji je glasio 'čistoća pepeljare'. Naime, to je ovom natjecatelju bilo prvo pitanje, ono za 100 kuna pa se baš i nije proslavio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako nije bilo mnogih koji su padali odmah na prvom pitanju, ali je bilo onih koji su se 'proslavili' krivim odgovorima već u prvom setu pitanju do 1000 kuna. Jednog je od natjecatelja tako zbunilo pitanje o obitelji Kostelić i bajkama. 'Imena dvaju Kostelića zajedno daju - bajku! Koji su Kostelići bajkoviti?, glasilo je pitanje za koje je Tarik sve učinio što je mogao da mu pomogne. Međutim, natjecatelj nije shvatio pitanje te je na kraju odabrao netočan odgovor. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Također, mnogi su natjecatelji Tarika nasmijali 'do suza' samo nekim izjavama ili pričama, neovisno o postavljenim pitanjima. Tako je tada mladi student arhitekture, Matija, imao izuzetnu tremu pa se na svakom pitanju posve izbezumio, a Tarik je mislio da ga snima skrivena kamera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Također, natjecatelj Đuro Miljević živopisno je opisao poljubac Leonida Brežnjeva i Ericha Honeckera od kojeg navodno nije mogao ni spavati. Simpatični Đuro je također munjevito brzo odgovorio na Tarikovo pitanje koja bi dva hrvatska političara volio vidjeti u poljupcu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Voditelja su nekad znali nasmijati i 'jokeri', poput gospodina koji je poslužio kao 'joker zovi' Mateju Niderleu iz Buzeta. S obzirom na to da je Tarik iz Zenice, gospodin ga je poželio pitati poznaje li njegovog prijatelja iz Bihaća, koji već neko vrijeme doduše živi u Švicarskoj. Tarika je pitanje totalno zbunilo, a 'joker' ne nastavio s još nekoliko nebuloza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kao najpoznatiji 'joker zovi' proslavio se pokojni Mirko Miočić. Skoro svaki natjecatelj imao je Mirka kao nekog tko će mu sigurno dati točan odgovor, ali ni Mirko nije bio nepogrešiv. Tako je jednom natjecatelju nakon više od 50 točnih odgovora ipak dao pogrešan odgovor. Upozorio ga je da ne riskira, ali on je, vođen Mirkovom nepogrešivošću, ipak pokušao i pao na 32.000 kuna. Mirko je ušao u legendu kao najpoznatiji 'joker zovi' u povijesti Milijunaša.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Tko želi biti milijunaš?' licencni je natjecateljski televizijski format kviza znanja Sony Pictures Televisiona u kojem natjecatelj odgovara na 15 pitanja općeg znanja. Nastoji točno odgovoriti na pitanja od kojih svako ima četiri ponuđena odgovora uz pomoć tri jokera.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden