Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kiša metaka i Bore Balboa iz Malog se sele u Veliki pogon

None Foto: PR fotografije

Live postavu Kiše metaka čine Vojko Vrućina, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh, član Loopjunkies kolektiva, drum n' bass producent i DJ s nizom stranih izdanja

Koncert Kiše metaka i Bore Balboe koji se prvotno trebao održati u Malom pogonu Tvornice kulture zbog ogromnog interesa publike prebačen je u Veliki pogon.

Vrata Tvornice otvorit će se u 21:00. Bore Balboa na scenu stupa u 21:45, a Kiša metaka u 22:30. Poslije koncerta u Tvornici se nastavlja program Chew The Fat! Dok je after Kiše metaka planiran u Klubu u Hatzovoj gdje će vrtjeti pola Kiše metaka, Dogg Oreb i DJ Vrh.

Pet mjeseci nakon prvog osvajanja Tvornice kulture splitski hip hop kvartet Kiša metaka vraća se u klub iz Šubićeve u petak, 25. travnja praćeni MC-em Borom Balboom. Hip hop sastav iz Splita je na svojoj prvoj turneji, u sklopu svog tek izbačenog foldera, uspio rasprodati dva dana u Rijeci i oboriti sve rekorde posjećenosti u klubu Kocka u rodnom gradu. Ništa manje nije zanemariva niti činjenica da su nakon Brucošijade FER-a svi pisali upravo o njima kao koncertnom iznenađenju godine, pa je red došao i na prvi samostalan koncert u Zagrebu.

Kiša metaka je sastavljena od ekipe prijatelja koji čitavo desetljeće rade zajedno u raznim formacijama, a oni su: Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh. 

Nastala kao ideja Papi Batine, koji je htio okupiti gangsta rap grupu s Benghazijem i Rađom, tijekom snimanja pridružili su im se Vojko Vrućina i Oreb, te je Kiša metaka izrasla u novi standard hip hopa ovog područja. Prvi album, naslovljen jednostavno “Kiša metaka”, objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013, te album preko noći postaje kultni naslov. Od hladnog “Konana” preko gastarbajterskih “Drei Millionen” i istinitih “Mejaša” do “Pazara”, Kiša metaka je svojim debijem zakucala hit u kojem se prepoznaju generacije.

Live postavu Kiše metaka čine Vojko Vrućina, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh, član Loopjunkies kolektiva, drum n' bass producent i DJ s nizom stranih izdanja i dugačkim stažom nastupa po Europi. Tri MC-a, jedan DJ, formula za pravi hip hop nastup i kvalitetan koncert nakon koga publika traži bis, i dobije ga. 

Bore Balboa, mladi swaglord koji je u kratkom roku je postao bard po nekima posrnule scene nastupit će kao predgrupa Kiši metaka.

Ulaznice u pretprodaji iznose 35kn, dok će na dan koncerta iznositi 50kn. 

Komentiraj, znaš da želiš!