Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Klub Sirup vodi vas u prošlost i glazbu koju smo prije slušali

None Foto: PR fotografije 4

Prvo izdanje programa Mini Vinili zakazano za 24. siječnja ima odličan lineup. U goste dolazi Petar Dundov, najuspješniji lokalni producent elektronske glazbe

Svatko ima neki glazbeni period ili žanr na kojem je odrastao. S vremenom se ukusi mijenjaju, ali vraćanje stilovima koji su nas nekad definirali je uvijek zabavno. Upravo tu priču pokreće zagrebački Sirup s programom Mili Vinili, te nas vodi u prošlost i glazbu koju smo nekad slušali i to uz najbolje DJ-eve određenog žanra. Prvo izdanje zakazano za 24. siječnja ima odličan lineup. U goste dolazi Petar Dundov, najuspješniji lokalni producent elektronske glazbe, koji je svojim nastupima i produkcijom kultnog programa Perfection obilježio desetljeće hrvatskog clubbinga. Uz njega nastupa i Qwerty, Riječanin čije je ime postalo sinonim za acid. Njegovih šarenih i zanimljivih setova sjećaju se svi koji su ga mogli uhvatiti nekoć u KSET-u. Jan Kinčl Zero počeo je kao 15-godišnji newcommer koji je stasao kroz rezidencijalne partije OTV Doma/Boogalooa i postao neizbježno ime zagrebačkog clubbinga. 

Da bi doživaljaj bio potpun, svi DJ-evi vrte isključivo s gramofona, kao što kaže samo ime partyja. Mračan klub, glasan soundsystem i ploče klasičnog detroit techna, chicago housea, acida i svega između je ono što vas očekuje u Sirupu u petak 24. siječnja. Početak je u 23 sata, a ulaz je 30 kuna do ponoći, te 40 kuna nakon.

Petar Dundov, svjetski je priznati techno mag i bez dileme naš najuspješniji i najpoznatiji domaći elektronski producent. Aktualni album "Sailing Off The Grid", koji je izašao za prestižnu etiketu Music Man, pokazuje kako Dundov kao umjetnik izrasta u nevjerojatno uspješnog i intrigantnog producenta.  Njegov DJ set u Sirupu predstavit će zvučnu kreaciju inteligentne glazbe zbog koje je postao kultno ime hrvatskog clubbinga.

https://soundcloud.com/petardundov 

https://www.facebook.com/dundov 

http://petardundov.com/

Qwerty je producent i DJ koji živi u Zagrebu. Od kasnih 1990-ih izdaje nekoliko CD albuma elektronske glazbe (Phthalo, Egoboo.bits), a prvi singl 'Concrete Acid' mu objavljuje Rottenrow Records (Glasgow) 2006. U narednim godinama surađuje s grupama Marinada (Rijeka) i DMX Krew (London). Rezultati suradnji su 'Con solid ate' ploča iz 2009. za Ed DMX-ov Breakin Records, te 'Čista ljubav' remiks-singlica od Marinade koja je izdana prošle godine. Kao DJ, dugi niz godina uređivao je emisiju Priključak na Radio Rijeci, a u zadnje vrijeme vodi glazbene večeri s prijateljima u zagrebačkom klubu Masters, te uskoro ponovo pokreće i D.M.S.R. program u Mikseru.

www.soundcloud.com/qwerty 

Zero ne treba promatrati u okvirima bezvrijednog matematičkog broja. Jan Kinčl Zero je raznovrsna vrijednost hrvatske scene koji donosi dobru glazbu u klubove i na festivale već više od desetljeća. Izvan okvira matematike zagrebački Zero je DJ, producent i inžinjer zvuka. Kolekcionar je ploča koji voli glazbu pisanu u molu, a vodi i uređuje “Zero Show”, emisiju koja se bavi širim spektrom internacionalne i lokalne elektronske glazbe. Njegovom eklektičnom izboru možete posvjedočiti srijedom na Radiju 808.

www.jankinclzero.com 

Komentiraj, znaš da želiš!