Obavijesti

Show

Komentari 0

Koja odluka: Serija 'The Terror' odlazi 100 godina u budućnost

Koja odluka: Serija 'The Terror' odlazi 100 godina u budućnost
3

Smrznuti i sleđeni, zarobljeni u ledu, čekali su godinama ne bi li im došlo spasenje. Sudbine im je zapečatio Arktik. Sto godina poslije, nesmiljene džungle će donijeti novi strah

VIDEO

Serija o jednoj od ekspedicija koje su obilježile širenje Britanskog carstva u 19. stoljeću, zloglasnoj Franklinovoj izgubljenoj ekspediciji na Sjever, dobila je u produkciji tvrtke AMC izvrsnu sezonu, kojom su u potpunosti uspjeli uhvatiti ozračje koje je vladalo u knjizi 'The Terror', po kojoj je serija snimljena.

'Park užasa': Bilo je zabavno ući. Bit će pravi pakao izaći...
'Park užasa': Bilo je zabavno ući. Bit će pravi pakao izaći...

U prvoj sezoni te serije pratili smo kapetana Sir Johna Franklina i njegovu posadu koja se uputila na istraživanje Arktika. Krenuli su iz Engleske 1845. s dva broda, HMS Erebusom te HMS Terrorom. Kao iskusan kapetan i istraživač, Franklin je već u tri ranija navrata sudjelovao u takvim istraživanjima, no potraga za tzv. Sjeverozapadnim prolazom je bila prva njegova prilika da istražuje kao kapetan. Cilj misije bio je da se pronađe spomenuti prolaz, koji bi olakšao put oko Sjeverne Amerike. Ali pothvat se susreo s katastrofom.

Legenda o slavnom maču: Novi ratnik vitlat će Excaliburom...
Legenda o slavnom maču: Novi ratnik vitlat će Excaliburom...

Poslije par ranih smrtnih slučajeva, brodovi su se našli okovani ledom u Viktorijinom prolazu blizu otoka kralja Williama. Cjelokupna ekspedicija, sa svih 129 ljudi, bila je izgubljena. Međutim, to je službena priča, onu koju su prepričali britanski mornari koji su kasnije tuda plovili. Eskimi koji su tamo živjeli svjedočili su pravim događajima i užasu koji se odvio, a tu smo priču i mi vidjeli u prvoj sezoni.

Serija se vraća na male ekrane, posve neočekivano, tijekom 2019. godine. Malo tko je mislio da će AMC nastaviti sa serijom koja je imala definitivno kraj, međutim čini se kako je odličan prijem publike kumovao tomu da ćemo opet imati prilike gledati mistične smrti u negostoljubivoj okolini.

Druga sezona odlazi 'u budućnost', u godine Drugog svjetskog rata, a osim tog pomaka, miče se i geografski. Tako će drugi dio serije biti smješten na pacifičke otoke, u zagušljivu džunglu koja tamo raste. Malo je toga još uvijek poznato o novim epizodama, osim što je najavljen redatelj koji će se svim baviti. U pitanju je Josef Kubota Wladyka, koji je brusio svoje znanje na seriji 'Narcos'.

Ono što je poznato jest da će serija opet pratiti isti oblik serije kojeg smo vidjeli u prvoj sezoni, to jest imat će antologijsku formu, i dalje s deset epizoda u sezoni. Glumci iz prve sezone neće nastupiti u drugoj, u kojoj pratimo posve nove ljude, nepovezane s likovima iz prethodnih dijelova.

Ono što će vjerojatno ostati isto je produkcijska ekipa, što bi bio odličan potez jer je prva sezona bila istinski odrađena na vrhunski način. Ako AMC ponovi taj recept, očekujemo samo uspjehe za novu sezonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode