Obavijesti

Show

Komentari 85

Regica u suzama zbog Dudeka: Pamtit ću ga po najljepšem...

Regica u suzama zbog Dudeka: Pamtit ću ga po najljepšem...
1

Legendarni glumac Martin Sagner preminuo je u 88. godini, potvrdila nam je njegova supruga Zorica Bajgot-Sagner. Od velikog glumca opraštaju se Smiljka Bencet, Goran Grgić, Tarik Filipović, Žarko Potočnjak i brojni drugi

VIDEO

Glumac Martin Sagner preminuo je u 88. godini života.

- Preminuo je doma nakon što je tri do četiri tjedna bolovao. Svi smo neutješni - rekla nam je njegova supruga Zorica Bajgot-Sagner.

Od legendarnog glumca opraštaju se brojne kolege i prijatelji:

Legendarni Dudek preminuo u 88. godini: 'Svi smo neutješni'
Legendarni Dudek preminuo u 88. godini: 'Svi smo neutješni'

- Nekidan sam puno razmišljala o njemu, baš na Martinje, jer sam se sjetila da mu je imendan. Ne mogu vjerovati, svi moji dragi i mili umiru, kaj se to događa. Pamtit ću ga samo po najljepšem, pokoj mu duši - rekla nam kroz suze je Smiljka Bencet, Dudekova Regica.

Martin Sagner je naša velika glumačka legenda, ne samo zbog uloge Dudeka. On je bio jako ozbiljan glumac Kazališta 'Komedija' gdje je imao jako ozbiljne uloge. Družili smo se puno na Fesitvalu glumca gdje je bio domaćin. Bio je jako obrazovan i smiren, zabavan, ali nikad nije od sebe radio cirkusanta zbog toga.Gruntovčani su jedna od naših najboljih serija, a lik Dudeka koji je glumio Martin obilježio je naše živote. Okarakterizirao je lik koji će biti zauvijek simbol našeg agrara i jednog velikog dobrice - rekao nam je Goran Grgić.

- Užasna vijest, zatekli ste me na sprovodu u Hercegovini i sad još čujem ovo. Glumio sam s njime, a bio sam mu i šef kao ravnatelj 'Komedije'. Poznavali smo se valjda više od 40 godina. Bio je sjajan čovjek, a i brijantan glumac i to onaj istinski, elemntarni i temeljni. Takvi su mogli glumiti i bez škole. Imao je niz sjajnih i nezaboravnih kazališnih uloga, a ove televizijske, pogotovo Dudek, svrstavaju ga među najveće legende - rekao nam je Niko Pavlović, glumac i dugogodišnji ravnatelj kazališta 'Komedija'.

- On je obilježio moju generaciju, ali ne samo moju. Njegove uloge pamtit ćemo zauvijek. To su antologijske uloge. Dudek ga je obilježio, iako je Martin imao još sjajnih uloga - rekao nam je glumac Tarik Filipović. 

- Pamtit ću ga po humoru, po tome što je svaku situaciju okrenuo na veliko veselje. Zahvaljujući njegovim provalama imali smo dojam kao da se nikad nismo uhvatili ozbiljnog posla, a zapravo smo jako puno radili. Družili smo se i privatno, posjećivali se. Bila sam jako zabrinuta za njega kad je obolio. Ovo su teški trenuci za sve nas - rekla nam je Nada Klašterka, koja je sa Sagnerom glumila u kultnim 'Gruntovčanima'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

- Kad sam došao u angažman u 'Komediju', tamo su me beskrajno lijepo primili, a najtopliji je bio baš Martin. Družili smo se cijeli život. Jako mi je žao da ga nisam posjetio zadnjih mjeseci. Spremao sam se, dogovarali smo se, ali nisam otišao. Zbog toga sam sad jako tužan i peče me savjest. Kad osjetiš, moraš otići, ne možeš takve stvari odgađati. Jer druge prilike možda i ne bude. Pamtim ga iznimno karakternog čovjeka, koji je išao u rat s puškom boriti se. Voljeli smo raspravljati o politici - rekao nam je Žarko Potočnjak.

Sagner je uz 'Gruntovčane' imao uloge u serijama 'Kuda idu divlje svinje', 'Inspektor Vinko', a glumio je i u filmovima 'Duga mračna noć', 'Breza', 'Protest', 'Tamburaši', 'Priča iz Hrvatske' i drugima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje