Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kopirala nastup Ukrajine: 'To je plagijat, čak im je i haljina ista'

None Foto: Instagram 13

Dvije polufinalne večeri Eurosonga su iza nas, a 20 zemalja izborilo je mjesto u finalu. Moldavija nije prošla dalje, a mnogi gledatelji uočili su sličnosti između tog nastupa i onog iz 2011., kada je nastupala Ukrajina...

Nakon druge polufinalne večeri Eurosonga, mjesto u finalu osiguralo je deset zemalja: Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta. Hrvatska se nije plasirala dalje, kao ni Moldavija.

Foto: Screenshot/youtube

Ipak, nastup Moldavije nije ostao nezapažen. Gledatelji su primijetili mnoge sličnosti s nastupom Ukrajine, koju je 2011. predstavljala Mika Newton (33) s pjesmom 'Angel'. Nastup ove zemlje bio je specifičan jer je pjevačica na pozornici imala umjetnicu koja je tijekom cijele pjesme crtala pijeskom.

Foto: Screenshot/youtube

Ova vrsta umjetnosti očito se svidjela Moldaviji, jer je njihova ovogodišnja predstavnica Anna Odobescu (27) na pozornicu 'dovela' umjetnicu koja također crta pijeskom.

Foto: Screenshot/youtube

Gledateljima ovakva sličnost nije mogla promaknuti, a neki misle da je Moldavka kopirala Ukrajinku ne samo scenskim nastupom, već i izgledom.

Foto: Screenshot/youtube

'Ovo je plagijat Ukrajine iz 2011.', 'Moldavija ovaj put nije bila originalna', 'Apsolutna kopija nastupa pjesme 'Angel' iz 2011.', 'Čak im je i haljina ista', samo su neki od komentara obožavatelja Eurosonga.

Foto: Screenshot/youtube

Za razliku od Moldavije, Ukrajina se tada plasirala u finale te osvojila visoko četvrto mjesto.

Foto: Screenshot/youtube

Podsjetimo, u subotu će u finalu nastupiti 26 zemalja. Pored spomenutih 10 zemalja, pjevat će predstavnici koji su prošli u prvoj polufinalnoj večeri: Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija. Njima će se pridružiti prošlogodišnji pobjednik Izrael, kao i pet 'velikih' zemalja: Njemačka, Italija, Francuska, Španjolska i Velika Britanija.

POGLEDAJTE VIDEO:

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Tema: Muzika

Komentari (5)
  • Nikad mi nije bilo jasno ovo pravilo s pet velikih zemalja.

    17. 5. 2019,   21:33
  • Haljina izgleda kao kada je narucis preko ebaya jer izgleda odlicno, a kada stigne izgleda kao smece

    17. 5. 2019,   21:06
  • crteže je stvarala ana popesku

    18. 5. 2019,   07:25