Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kopirao ju Gucci? M. Sablić ukazuje na sličnost kolekcija

None Foto: 4

Monika je lani sašila haljinu kakvu je tek sad u Milanu predstavio Gucci. Klijentice su joj sugerirale da tuži talijanskog modnog diva zbog krađe ideje, no ona ne želi

Kreatorica Monika Sablić (33), rođena Gusić, upozorava na frapantnu sličnost između svoje kolekcije koju je predstavila lani u splitu i najnovije Guccijeve s Tjedna mode u Milanu.

- Viziju dugačke svilene haljine s volanima imala sam još prije nekoliko godina dok sam živjela u Ukrajini sa suprugom Goranom Sablićem, koji je igrao za nogometni klub Dinamo Kijev - kaže splitska dizajnerica. Klijentice su joj sugerirale da tuži talijanskog modnog diva zbog krađe ideje, no ona ne vidi smisla u tome.

- Možda ima veći pogon i mašineriju od mog ateljea, no ovo je dokaz da Gucci nije napredniji od mene - kaže Monika.

Kreativnoj direktorici Guccija Fridi Giannini inspiracija za najnoviju kolekciju bila je američka moda sedamdesetih.

- Volanima sam htjela napraviti dojam većih grudi, a materijalom koji pada naglasiti bokove i guzu - kaže Monika. Haljinu prodaje za 3000 kuna. Guccijeva može stajati nekoliko desetaka tisuća kuna. Monika dodaje da haljina s volanima nije postala traženija nakon Guccijeve revije.

Komentari (24)
  • imam i ja vrlo slicnu haljinu,stara 20-ak god,necu tuziti ni Moniku ni Gucci

    24. 9. 2012,   18:05
  • Aham nema Gucci koga kopirat nego nju eto

    24. 9. 2012,   17:11
  • Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 3 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

    24. 9. 2012,   17:11