Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kosovo i Katalonija sudjelovat će na Eurosongu iduće godine?

None Foto: Facebook 4

Prošle godine više zemalja Balkana podržalo je Kosovo za sudjelovanje na Eurosongu, međutim Srbija i Bosna i Hercegovina su se tome protivile. Do odluke je trebalo doći krajem prošle godine, ali je odgođeno za lipanj

Organizatori Eurovizije razmišljaju da u natjecanje uključe Kazakhstan, Kataloniju i Kosovo, ali još uvijek te vijesti nisu potvrđene. 

Kosovo nije član Europske radiodifuzijske unije (EBU) koja organizira natjecanje, ali se razmišlja o njezinom pridruženju uniji. Mentor Shala, direktor Radiotelevizije Kosovo, bio je na sastanku s predsjednikom EBU Jeanom-Paulom Philippotom.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Diskutirali smo o mogućnosti da RTK postane punopravna članica EBU-a i da sudjelujemo na Euroviziji sljedeće godine - piše u Shalinom priopćenju, prenosi Eurovoix

Duncan Laurence of the Netherlands reacts after winning the 2019 Eurovision Song Contest in Tel Aviv, Israel SUZE I SREĆA U FINALU Nizozemska slavi: Duncan je 'pokorio' Eurosong i pobijedio

Prošle godine više zemalja Balkana podržalo je Kosovo za sudjelovanje na Eurosong, međutim Srbija i Bosna i Hercegovina su se tome protivile. Iako je do odluke trebalo doći krajem prošle godine, odgođeno je lipanj 2019.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Ni za Kazakhstan nije potvrđeno hoće li se natjecati na Eurosongu sljedeće godine, ali je 2018. sudjelovao na dječjem izboru. Pred kraj 2018. godine, katalonska televizija zatražila je od parlamenta da dobije članstvo u EBU. Iako je dio Španjolske, razmatra se opcija da se Katalonija samostalno natječe na Eurosongu.

POLUGOLA LJEPOTICA: Tko je žena koja je u kupaćem kostimu prekinula finale Lige prvaka?

Tema: Muzika

Komentari (14)
  • Hoće biti i Palestina? Pa više zemalja članica UN-a je njih priznalo nego Kosovo.

    3. 6. 2019,   21:42
  • Kosovo je nezavisna država i ima puno pravo biti član bilo koje organizacije i natjecati se u bilo čemu na svijetu. Katalonija se referendumom 2017. godine nije uspjela odvojiti od Španjolske pa je tako nerealno očekivati da se uz države na Eurosongu natječe i jedna pokrajina.

    3. 6. 2019,   21:05
  • Onda mi uopće nećemo imati šanse plasirati se u finale

    3. 6. 2019,   23:12