Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kraljevi YouTubea u 2018-oj: Cardi B i Ozuna su najslušaniji

Pobjednici ove godine su grupa Maroon 5 i reperica Cardi B s pjesmom 'Girls Like You' koja dosad broji 1,5 milijardi pregleda. Čim je 'osvanula' na YouTubeu, odmah se ušla u top deset pjesama diljem svijeta

Na YouTubeu je ove godine zasjajilo mnogo glazbenih hitova, što na stranoj, što na domaćoj sceni. Teško je izdvojiti najbolje, ali pregledi na YouTubeu pokazuju što se najviše slušalo. Donosimo vam ljestvicu top deset hitova u 2018.

10. Cardi B feat Bad Bunny i J Balvin - I like it

Pjevači Bad Bunny (24) i J Balvin (33) snimili su pjesmu s uvijek problematičnom repericom Cardi B (26) koja na YouTubeu ima 775 milijuna pregleda. Dok je reperica ove godine skandalima 'žarila i palila' scenu, počevši s tučnjavom s rivalkom Nicki Minaj (36) te prekidom s glazbenikom Offsetom (27) čiji je rasplet pratila šira javnost, pokazala se i na glazbenom planu. 

9. DJ Snake feat Selena Gomez, Ozuna i Cardi B - Taki Taki

Pjesma je ugledala svjetlo dana početkom listopada, a već sada ima 797 milijuna pregleda. Neobičan naziv i spoj glazbenika rezultirao je odobravanjem obožavatelja koji ju imaju na 'repeatu'. 

8. Drake - God's plan 

Reper Drake (32) također je punio portale ove godine, ali ne isključivo u negativnom kontekstu. Osim brojnih svađa s Kanye Westom (41) te priznanja da ima izvanbračnog sina s francuskom porno glumicom, Drake je posjetio mladu obožavateljicu u bolnici kojoj je bila želja upoznati ga te izdao nekoliko uspješnih pjesama. Obožavateljima se, čini se, najviše svidjela upravo 'God's plan' koja ima 910 milijuna pregleda.

7. El Chombo feat Cutty Ranks - Dame Tu Cosita

Umjetnik El Chombo (49) u glazbenoj karijeri imao je dosta uspješnih pjesama, ali niti jedna nije privukla ovoliko pažnje poput ove. 'Dame Tu Cosita' specifična je po urnebesnom spotu koji je postao predmet mnogih parodija. Cutty Ranks (53) sudjelovao je na ovom projektu, a pjesma im broji više od 990 milijuna pregleda. 

6. Becky G feat Natti Natasha - Sin Pijama 

Pjevačice Becky G (21) i Natti Natasha (32) snimile su duet koji se našao vrlo visoko na ljestvici top pjesama 2018., ali ipak im nije ovo najveći hit. U osam mjeseci 'Sin Pijama' skupila je čak 1,1 milijardu pregleda, dok objema neke od pjesama broje i više od toga. 

5. Ozuna feat Romeo Santos - El Farsante

Za petama 'Sin Pijami' je pjesma 'El Farsante' koja je izašla na samom početku godine. Ozuna, koji je ove godine zaredao nekoliko velikih hitova, ponovno je na ovoj listi. Spojio se s Romeom Santosom (37) i snimio hit koji ima 1,1 milijardu pregleda.

4. Daddy Yankee - Dura 

U dugogodišnjoj karijeri glazbenik Daddy Yankee (41) imao je dosta uspješnih pjesama, a ove godine ih je snimio nekoliko od kojih je najpopularnija 'Dura'. Spot na YouTubeu broji 1,2 milijarde pregleda. 

3. Nicky Jam feat J. Balvin - X

Još jedan duet koji je dobro prošao kod obožavatelja. Nicky Jam (37) i Balvin snimili su pjesmu 'X' koja, iako nije na engleskom jeziku, broji čak 1,4 milijarde pregleda, a njezin zvuk poznat je svima. 

2. Casper feat Nio Garcia, Darell, Nicky Jam, Bad Bunny i Ozuna - Te Boté

Mnogobrojna suradnja rezultirala je dobrim rezultatom. Spot je objavljen početkom travnja 2018., a dosad je skupio 1,5 milijardi pregleda. 'Kralj 2018' Ozuna našao se i u ovoj pjesmi koja je prva od njegove tri na ovoj listi. Nedavno je izašao i 'drugi nastavak' pod nazivom Te Boté 2 gdje su se izvođači malo izmijenili. Pjevaju Casper Magico, Nio Garcia (29), Cosculluela (38), Jennifer Lopez (49) te skupina Wisin i Yandel. 

1. Maroon 5 feat Cardi B - Girls Like You

Pobjednici ove godine su grupa Maroon 5 i reperica Cardi B. Krajem svibnja izašla je 'Girls Like You', a dosad broji 1,5 milijardi pregleda. Čim je 'osvanula' na YouTubeu, odmah se ušla u top deset pjesama diljem svijeta, a Cardi se pridružila Ozuni s brojem hitova na top listi. 

ANKETA:

 

Tema: Muzika

Komentari (11)
  • Hebeš mi sve ak će se ovi "hitovi" i dalje vrtiti za par godina.

    1. 1. 2019,   12:37
  • Svake godine sve lošije i lošije

    31. 12. 2018,   22:22
  • 10,9,8 dobre pjesme ovo ostalo neke meksičke gluposti i maroon 5

    1. 1. 2019,   16:35