Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kraljevska obitelj uvodi pravila na svojim društvenim mrežama

None Foto: PIXSELL/kolaž 10

U objašnjenju novog pravilnika navodi se su dosad pojedinci na društvenim mrežama ostavljali uvredljive komentare, čak i pozive na linč pojedinih članova kraljevske obitelji

Britanska kraljevska objavila je u ponedjeljak smjernice ponašanja za posjetitelje službenih profila njezinih članova na društvenim mrežama uz upozorenje da će blokirati sve one koji ondje budu ostavljali uvredljive komentare. 

Objave na profilima Clarence Housea, Kensingtonske i Buckinghamske palače bit će skriveni, izbrisani ili čak prijavljeni policiji, stoji u novome pravilniku o ponašanju korisnika društvenih mreža, prenosi BBC. 

Odluka je uslijedila nakon informacija po kojima se tehničko osoblje britanskog dvora bori s porastom zloupotrebe sadržaja Kate Middleton i Meghan Markle premda one još nemaju svoje privatne profile na društvenim mrežama. 

Meghan Markle, Duchess of Sussex, exits a hotel in the Manhattan borough of New York City | Autor: CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL/screenshot Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL/screenshot

Markle je svoje ranije profile na društvenim mrežama deaktivirala prošle godine prije udaje za princa Harryja. 

U prosincu 2017., nedugo nakon zaruka imala je 1,9 milijuna pratitelja na Instagramu i više od 350.000 na Twitteru, a njezina Facebook stranica imala je 800.000 lajkova.

U objašnjenju novog pravilnika navodi se su dosad pojedinci na društvenim mrežama ostavljali uvredljive komentare, čak i pozive na linč pojedinih članova kraljevske obitelji.

Foto: PIXSELL, REUTERS

Dodaje se da će nove smjernice zajamčiti 'sigurnije okruženje' za sve pratitelje naloga na društvenim mrežama triju kraljevskih kućanstava. Korisnike su pozvali da budu 'ljubazni i da pokažu poštovanje' prema članovima kraljevske obitelji.

- Zadržavamo pravo da skrijemo ili izbrišemo komentare na svojim stranicama, kao i da blokiramo korisnike koji se ne budu pridržavali zadanih smjernica - stoji u uputstvu. 

Royals attends Christmas Day Church service | Autor: Joe Giddens/Press Association/PIXSELL Foto: Joe Giddens/Press Association/PIXSELL

Na službenom Twitteru vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea te vojvoda i vojvotkinja od Sussexa imaju oko 1,7 milijuna pratitelja, a na Instagramu ih je 7,1 milijuna. Kraljevska obitelj na Twitteru ima 3,8 milijuna pratitelja, na Instagramu oko 4,5 milijuna, a na Facebooku ih je 4,8 milijuna.

Pratite nas na našem Instagram profilu

PJEVAČICA PONOVNO ŠOKIRALA FANOVE: 'Lidija Bačić gola u novinama?'

Komentari (1)