Obavijesti

Show

Komentari 0

Krenuo 13. Seasplash festival, a danas nastupaju Inner Circle

Krenuo 13. Seasplash festival, a danas nastupaju Inner Circle
49

Na jedinstvenoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule jučer je započeo 13. Seasplash festival, jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala

VIDEO

Krenuo 13. Seasplash festival, a danas nastupaju velikani reggaea Inner Circle!

Na jedinstvenoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule jučer je započeo 13. Seasplash festival, jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala i svakako jedno od najopuštenijih glazbenih i lifestyle događanja u regiji.

Već danima u festivalski kamp na plaži pristiže mnoštvo štovatelja bass glazbe i soundsystem kulture iz cijelog svijeta. Oni su imaju priliku već jučer od podne uživati u glazbi s pozornice Treasure Beach na plaži , radionicama, večernjoj dub yogi, healing zoni s masažama, chill out zoni, Dubtendo zoni s igrama.

Najveća novost ovogodišnjeg izdanja je udruživanje s Goulash Disko festivalom u čijoj su organizaciji četiri pozornice, a zajedno s Mainsplash, Dubsplash i Electrosplash pozornicama Seasplash festivala i sljedeća tri dana od podne do 4 sata ujutro radit će čak sedam pozornica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mainsplash stage, žilu kucavicu festivala sinoć je u 21 sat otvorio turski bend Zeytin kojima je to bio prvi koncert izvan njihove zemlje. Nakon njih na pozornicu su se popeli i publiku rasplesali glavni jučerašnji gosti New York Ska-Jazz Esemble, međunarodno priznati šesteročlani bend koji se ujedno smatraju utemeljiteljima ska-jazz žanra.

Direktno iz Kopra gdje su svirali kao predgrupa Manu Chaou u Pulu su stigli španjolski glazbenik Chami Cool i njegov prateći bend La Fama Jam. Glavnu pozornicu sinoć je zatvorila neumorna legenda britanske dub i roots glazbe Jah Free koji i nakon tri desetljeća na sceni i dalje neumorno donosi glazbu punu masnih basseva

U isto vrijeme Dubsplash pozornicu okupirali su ljubitelji duba uživajući u nastupima ekipa Baldhead Dread, Munchies Sound, Dr. Obi, Jahstice Sound te glavnog gosta iz Franscuske Nagual X-a koji je svoju reggae, dub selekciju začinio s punkom, electrom i tribalom.

Treća festivalska pozornica Electrosplash namijenjena je onima koji su skloniji elektronskom zvuku, a sinoć je ugostila slovenski duo Dub Diggers te mladog i perspektivnog hrvatskog producenta i DJ-a 207.

Večeras točno u ponoć na glavnu pozornicu 13. Seasplash festivala penju se velikani reggae glazbe Inner Circle, jedna je od najcjenjenijih reggae grupa na svijetu i to s dugačkim nizom uspješnih projekata koji započinju još sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

S dva osvojena Grammyja i unikatnim zvukom koji stapa specifičan jamajkanski ritam s izuzetno energičnom izvedbom ovaj bend uspio je nadići tradicionalne reggae okvire i privući masovno zanimanje slušateljstva diljem svijeta. Njihov večerašnji nastup ujedno je i njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj!

Ove godine specifičnost Seasplash festivala je i jaka regionalna ‘konkurencija’ pa će tako za koncert Inner Circlea publiku zagrijati poznati slovenski reggae bend Siti Hlapci, a nakon glavnih gostiju nastupa jedan od najpoznatijih makedonskih bendova Superhiks, koji svojom kombinacijom reggaea, latino i balkanskog folka više od 20 godina uveseljavaju publiku diljem Hrvatske i Europe.

Osim njih do kraja festivala nastupit će Kiša metaka, Stillnes, Horsman Coyote & Soulcraft, Sassja, ABOP, Elemental, Dubble, Digitron te mnoga drugi predstavnici regije.

Glavni međunarodni gosti na glavnoj pozornici biti će iPhaze, francuski duo, čiji se jedinstveni set-up sastoji iz bubnjeva, audio strojeva, ali i sinkroniziranog video sadržaja te talijanski bend The Natural Dub Cluster kojeg čine tri brata, a koje obilježava sinergija futurističkog dub zvuka s inovativnim vizualnim kompozicijama.

Posjetitelji Seasplash festivala stigli su iz cijelog svijeta

Sveukupno ovogodišnji Seasplash festival posjetit će preko 50 izvođača koji će zajedno s posjetiteljima uživati u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi po kojoj je Seasplash i poznat.

Ulaznice se mogu i dalje kupiti na festivalskim blagajnama na glavnom ulazu, a cijena za vikend ulaznicu za posjetitelje i Hrvatske i regije je 240 kuna, jednodnevna ulaznica je 140 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom
Filip iz 'Braka na prvu': 'Alan ima razloga biti ljubomoran na mene. On je mali lažljivi miš'
NIJE GA ŠTEDIO

Filip iz 'Braka na prvu': 'Alan ima razloga biti ljubomoran na mene. On je mali lažljivi miš'

Danijela je Filipa stavila na prvo mjesto u zadatku, a on je komentirao što misli o situaciji između nje i Alana