Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ksenija Urličić: Ovo je najveća pogreška mojih nasljednika...

None Foto: Boris Šćitar/VečernjiList 8

Unatoč debaklu, Nina Badrić (39) zadovoljna je nastupom i nije razočarana. Zrinko Tutić ljut je jer su na HTV-u pomislili da sami znaju odabrati pjesmu za Eurosong

Bila sam u pravu jer su pjesma ‘Nebo’ i Ninin scenski nastup bili loši. A veliki hendikep bio je i što je Nina pjevala na hrvatskom.

Mišljenje je to 'mame Dore' Ksenije Urličić, nekadašnje 'Željezne Lady' HTV-a.

Dodaje kako jednostavne formule za uspjeh na Eurosongu nema:

- Jedne godine pobijedi balada, druge skakanje, a treće transvestiti. U svakom slučaju, to mora biti pjesma koja će svima ući u uho. Ovaj put su pogriješili i sa scenskim nastupom koji je bio loš. Ovo je najveća pogreška Zabavnog programa.

Unatoč debaklu, Nina Badrić (39) zadovoljna je nastupom i nije razočarana.

Urednica Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi, koja je Ninu odabrala, i dalje stoji iza svojeg izbora.

- Mojoj formuli treba dati kontinuitet - rekla je Homsi.

I dalje želi raditi s top izvođačima.

- Ninina neatraktivna poplun oprava na njezinoj ne baš krhkoj građi pridonijela je da izgleda nezgrapno poput tenka koji ruši sve pred sobom - smatra stilist Neven Ciganović.

Dodao je kako bi nastup, s obzirom na skandal koji je priredila prateća pjevačica, bio atraktivniji da su njezini prateći vokali nastupili s hulahopkom na glavi. Hrvatska je zadnji put u finalu bila 2009. 

Dizajnerica: Upropastila je haljinu

To je za mene bilo totalno negativno iznenađenje. Kako nekome može uopće pasti napamet staviti stražnji dio haljine - šlep na prst i mahati time?! I tako pretvoriti jednu kreaciju u šatorsko krilo za skrivanje, kaže Ksenija Vrbanić, nezadovoljna dizajnerica Ninine haljine i dodaje:

- Nisam mogla vjerovati što gledam.

Tutić: Ovaj debakl sramoti našu profesiju

Naši nekadašnji predstavnici poput Doris Dragović, Tajči i Maje Blagdan bili su strašno razočarani ako su na Eurosongu bili peti. Danas su to neosvojivi vrhunci. Sram me je.

Rekao je to skladatelj Zrinko Tutić. Ljutit je jer su na HTV-u pomislili da sami znaju odabrati pjesmu. Dodaje da Zabavni program mora potražiti savjete glazbenih stručnjaka poput njega, Rajka Dujmića, Tončija Huljića ili Nikše Bratoša, jer ovako sramote skladateljsku profesiju.

- Naša javna televizija ima pravo raditi što hoće, ali mi smo premala zemlja da bi to bila samo njihova stvar. Možda bi bilo pametno da zajedničkim snagama prepoznamo kakvu pjesmu poslati na Eurosong da nas predstavlja - kaže Tutić.

Emilija Kokić 1989. s grupom Riva dovela je Eurosong u Zagreb. Smatra da Nini nedostaje posebnost.

- Njezina izvedba bila je korektna, ali to nije pjesma koja je na prvu ‘udri’ i ‘razbi’. Nije hit, a danas pjesma mora biti drugačija ili izazvati emocije - kaže Emilija. 

Komentari (332)
  • a i 'KREATORICA' se još zgraža nad šlepom kojeg je nosila u rukama ali se ne zgraža nad balom nabacanog materijala kojeg ona zove HALJINA

    26. 5. 2012,   13:15
  • hrt je dao badrićki da SAMA izabere pjesmu s kojom će ić i ONA je odabrala nebo jer je to njena AUTORSKA pjesma! znala je badrićka da je pjesma dosadna i da nema šanse na eurosongu ali je bila sebična i bila joj je bitnija samopromocija nego plasman. i nek se osramotila baš mi je drago, od samog počtka traži isprike pa glasnice pa tehnika pa "teška" koreografija a evo po zadnjem joj je bog kriv! Jako mi je drago šta su je sad smjestili na mjesto!!

    26. 5. 2012,   12:25
  • Ova pjesma je pretužna i predepresivna i za slušat je u avtu, a kamoli na eurosongu

    26. 5. 2012,   12:17