Obavijesti

Show

Komentari 171

Špiček: Bez mojeg znanja uzeli su mi ime, sliku, pa čak i potpis

Špiček: Bez mojeg znanja uzeli su mi ime, sliku, pa čak i potpis
6

'DOBIT ĆE KUHAČOM' Krapinska tvrtka Tomislavu Špičeku ‘skuhala je kašu’. Ukrali su mu, kaže, identitet kako bi reklamirali svoje proizvode. Kuhar je tužio tvrtku, želeći očuvati ugled koji je godinama gradio

VIDEO

Šokirao sam se kada sam se ugledao na uvoznim namirnicama, kaže Tomislav Špiček (44). Popularni kuhar nije mogao vjerovati kada su mu prijatelji pokazali da se njegovo lice, pa čak i potpis, nalaze na ambalaži raznoraznih proizvoda iz dalekih dijelova svijeta.

Iako na grahu uvezenom iz Kine te mješavini začina, riži dugog i kratkog zrna, ali i drugim proizvodima brenda 'Bon Apetit' uz Špičekovu sliku i potpis stoji naznačeno 'Preporuka vrhunskoga kuhara', isti taj vrhunski kuhar ne da ne preporučuje te proizvode nego mu nije jasno kako se našao na njima.

- Pa ja sam zagovaratelj domaćih namirnica. Prestrašno je kako mi je netko ukrao identitet - ističe Špiček.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dok njegovo lice već više od godinu i pol krasi, između ostaloga, i dodatke jelima za gulaš i za piletinu popularni kuhar sudskim putem pokušava vratiti ukradeni identitet.

- Stvarno ne razumijem kako mi je to netko mogao učiniti. Tužio sam tvrtku koja je to učinila i sada čekam da se nešto riješi - ispričao nam je Špiček.

Kada smo nazvali za komentar vlasnika tvrtke Carpona Food, koja koristi Špičekov lik, i predstavili se, poklopili su nam slušalicu.

Inače, kuhar ističe da se, kao pobornik domaćih sastojaka, onim ostalima služi samo kada su neophodni. Čak se i poznati zagrebački restoran u kojem Špiček radi na svojim stranicama hvali kako njihov glavni kuhar kuha s 'isključivo domaćim namirnicama iz provjerenih domaćinstava'.

Tvrtka sa sjedištem u Krapini ima registriranih tridesetak djelatnosti među kojima su i kupnja i prodaja robe, ali i promidžba, reklama i propaganda. 'Skuhati kašu' renomiranom televizijskom kuharu nije im bilo teško jer se bave i grafičkim dizajnom. U 2017. godini, prema podacima Poslovne Hrvatske, ostvarili su prihod veći od pet milijuna kuna. Špiček kaže da samo traži pravdu.

- Više od godinu dana gledam kako to riješiti. Nadam se da će maknuti moj lik s tih proizvoda jer je ovo prestrašno - rekao je Špiček.

VIDI OVO! HOROSKOP: Svaki horoskopski znak ima svoju novogodišnju odluku, koja je Vaša?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom