Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lana je po kladionicama u 50 najljepših: Oduševio me Bali

None Foto: PR fotografije 5

Lana Gržetić na ceremoniji otvaranja prestižnog svjetskog izbora nosila je tradicionalnu indonezijsku nošnju. Predstavnica Hrvatske oduševljena je Balijem

Nakon šestodnevnog boravka u Pan Pacific Nirwana Bali Resortu predstavnice 130 zemalja koje se natječu za titulu Miss World premještene su u Westin Resort Nusa Dua Bali gdje je bila i spektakularna ceremonija otvaranja ovog prestižnog natjecanja.

Lana Gržetić (18) na ceremoniji je nosila tradicionalnu indonezijsku nošnju pa smo je upitali kakve dojmove ima o ovoj prekrasnoj zemlji.

- Teško je pronaći prave riječi kojima bih opisala svoje oduševljenje Balijem i ljudima koje ovdje susrećem. Krajolici su prekrasni, građevine me svojom ljepotom ostavljaju bez daha, a ljudi su toliko susretljivi i gostoljubivi da se od prvog trenutka svog boravka na Baliju osjećam fantastično - rekla je Lana kojoj je upravo zato bila posebna čast nositi živopisnu indonezijsku nošnju na ceremoniji otvaranja, a to je tek dio neprocjenjivog blaga kojeg će ponijeti sa sobom s Balija. 

- Nevjerojatan dojam na mene je ostavio i posjet Pura Besakihu ili Majčinom hramu koji se nalazi u selu Besakih na padinama planine Agung na istoku otoka i najveći je te najvažniji hinduistički hram na Baliju - otkrila je Lana te izdvojila i posjet muzeju Rudana koga je utemeljitelj Nyoman Rudana kreirao prema filozofskom konceptu Tri Hita Karana koji objedinjuje tri čovjekova odnosa: prema prirodi, prema društvu i prema Bogu. 

'Puštali smo male kornjače u more'

Misica je dodala da nikako ne smije zaboraviti spomenuti i neponovljiv doživljaj na otoku Serangan kad su u zoru posjetili Turtle Conservation & Education Centre.

-  Male, tek izlegle kornjače pustili smo u more i na taj način im pomogli da prežive – s ushitom je ispričala Lana. 

U Westin Resortu Nusa Dua Bali djevojke su imale niz obaveza, aktivnosti i natjecanja koje im donose bodove, a prema izvještajima s kladionica koje Maja Kuljiš i Iva Kontek iz Direkcije izbora Miss Hrvatska pozorno prate, Lana je među 50 najljepših.

Komentari (45)
  • Bar je vidjela Bali, ako ništa..

    12. 9. 2013,   13:26
  • šta je briga, guzica vidila puta, dobro se najela, napila i uživala

    12. 9. 2013,   14:59
  • Važno je sudjelovati!

    12. 9. 2013,   14:14