Obavijesti

Show

Komentari 24

LayZ već osjeća pritisak slave: Cure ga uhode i prate po cesti

LayZ već osjeća pritisak slave: Cure ga uhode i prate po cesti
10

Nova YouTube zvijezda Matija kao break dancer je nastupao u kazalištu, a iako ga djevojke opsjedaju s porukama, on se trenutačno želi posvetiti samo školovanju i poslu

VIDEO

Student Matija Lazarević - LayZ (19) pobjednik je prvog JoomBoos natječaja “VideoStar” za najtalentiranijeg youtubera cijele regije. Iako je stiglo više od 2000 prijava na natječaj, Karlovčanin je kreativnim videouratcima osvojio strogi žiri i mnogobrojnu publiku.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

- U počecima sam skečeve snimao mobitelom. Onda sam sa 16 godina odlučio konobariti preko ljeta kako bih zaradio novce da si kupim prvu kameru GoPro koja je stajala oko 3000 kuna - kaže Matija. Student strojarstva na karlovačkom Veleučilištu od početka ima podršku obitelji. Njime se najviše ponose otac Alen, majka Ljiljana, brat Dino (17) i sestra Kristina (12).

Klub Opera

- Vidjeli su koliko se trudim i ulažem vremena kako bih napravio kvalitetan video. Podržavaju sve moje planove o snimanju jer znaju koliko mi to znači - kaže youtuber. Kao pobjednik osvojio je put u Amsterdam na konferenciju o youtuberima, mobitel Alcatel i ugovor s YouTube kanalom JoomBoos.

- Neizmjerno se veselim putu u Nizozemsku na koji idem u travnju. Amsterdam kao grad mi ima dobru vibru, a možda i sretnem neke od poznatih youtubera koje volim - kaže Matija. Dodaje kako u planu ima promijeniti i fakultet, pa će biti još bliže cijeloj JoomBoos ekipi koja radi u Zagrebu.

- Ispisat ću se sa strojarstva jer mi taj faks jednostavno nije sjeo. Planiram ići na zagrebački Kineziološki fakultet - otkriva Karlovčanin. Njegova velika ljubav je i ples. Break danceom se bavi već pet godina.

- U break dance sam se zaljubio na prvu. Izgleda mi spektakularno. Plešući break dance sam nekoliko puta nastupao i u karlovačkom gradskom kazalištu u plesnim dječjim predstavama - kaže student.

Osim plesa, Matija odlazi u teretanu i bavi se street workoutom koji su zaslužni za njegovo istrenirano tijelo za kojim su lude brojne obožavateljice.

- Nemam djevojku jer mi ozbiljne veze još nisu na pameti. Posvetio bih se sad školovanju i poslu s JoomBoos ekipom. Inače, nemam neki poseban tip cure koji mi se sviđa, bitno je samo da je ‘svoja’. Logično da prvo vidim fizički izgled, ali najvažniji je karakter - kaže student. 


Posao u igraonici s videoigrama

Obožavateljice mu svakodnevno zatrpavaju društvene mreže porukama, a nekad, kaže, znaju i pretjerivati.


- Na YouTubeu sam dobio pomalo zastrašujući komentar. Jedna djevojka me je upitala sjećam li se određenog datuma i mjesta kad su me ona i prijateljica uhodile po cesti - smije se Karlovčanin.

Dodaje kako nakon titule “VideoStara” više fizički ne stigne ni pročitati sve poruke koje mu dođu u “inbox”, a kamoli odgovarati posebno na svaku. “VideoStar” party proglašenja pobjednika ostat će mu u najljepšem sjećanju do kraja života.


- Tulumarili smo do ranih jutarnjih sati, a nakon toga sam spavao samo četiri sata. Na zabavu su došli tata i brat te moja ekipa iz kvarta, koju posebno cijenim. Mama i seka su sve pratile doma preko interneta - kaže Matija.

Dodaje kako mu je taj dan od poruka s čestitkama mobitel skoro “eksplodirao”.


- Kad su me proglasili pobjednikom, trnci su mi prošli kroz tijelo. Osjećaj je neopisiv - otkriva youtuber.

Svoju osvojenu statuu “VideoStara” stavio je pokraj računala jer, kako kaže, tamo provodi najviše vremena. Uz sve aktivnosti, Matija dvaput tjedno obavlja i privremeni studentski posao.

- Radim u karlovačkoj igraonici Warp. To je mjesto za ‘gejmere’ koji se dođu zabaviti na igraćim konzolama. Djeca me prepoznaju pa se ponekad žele slikati sa mnom ili igrati videoigre - kaže Lazarević.

Klub Opera

Uz svoj YouTube kanal “LayZ”, koji je na engleskom, s mlađim bratom Dinom je pokrenuo kanal “Zakon braće” namijenjen domaćoj publici.


- Naziv ‘LayZ’ je izvedenica mojeg prezimena Lazarević. A moram priznati da je u igri malo bila i lijenost (lazy - lijen) - smije se Matija.

Božićne blagdane provest će s obitelji u Karlovcu. Iako kaže kako ne zna kuhati, veseli se blagdanskoj hrani i tradicionalnim običajima. 


Želje upućene Djedu Mrazu

- Volim tu božićnu toplinu i dobru vibru u zraku. A nadam se i da Djed Mraz ovo čita jer bi mi dobro došla jedna nova kamera - šali se Matija.

U slobodno vrijeme voli gledati američke TV serije, a omiljene su mu “Živi mrtvaci” i “Na putu prema dolje”. Na pitanje s kim bi volio otići na večeru, kaže kako bi to bio američki youtuber Roman Atwood (33), čije videosnimke voli gledati.


- Volio bih ga upoznati i vidjeti kakav je uživo. Je li pozitivan i otkačen kao preko interneta - kaže Matija.

Zbog ludih skečeva i sam je imao problema s ljudima u okolini gdje ih je snimao.


- Neki ljudi ne shvaćaju prankove i zezanciju. Kad sam u restoran brze prehrane uletio samo u gaćama, blagajnici su se naljutili. Potjerali su mene i moju ekipu tako da nije bilo ništa od klope - kaže Karlovčanin. Snimajući skečeve s bratom, zaludio je i 12-godišnju sestru Kristinu, kojoj se svidio svijet YouTubea.

Klub Opera


- Ona je još premala za to, a internet zna biti okrutan zbog svakakvih komentara - kaže Karlovčanin. Sad ima u planu snimati još više otkačenih videa, a kako kaže, nije mogao bolje ući u novu 2017. godinu, koja je prepuna izazova za njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao