Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Legendarna pjesma rock grupe Queen nikad nije bolje zvučala

None Foto: Twitter/Screenshot

Jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena, 'Bohemian Rhapsody' grupe Queen, je pjesma koju je mnogo filmaša stavilo u film. Pogledajte kako to izgleda u jednom videu

Pjesma 'Bohemian Rhapsody' je redovno smještena pri samom vrhu, ako ne i na sam vrh, praktički svake top liste rock pjesama. A ako ju poslušate, odmah vam postaje jasno i zašto. U pitanju je pjesma sa više stavaka, i to sve u jedva šest minuta trajanja. Ima intro, jedan dio je balada, ima operni segment, definitivno ima i hard rock, a i prog rock elemente te ne zaboravimo da ima i nevjerojatan završetak, tj. kodu.

To je pjesma koja već desetljećima bez ikakvog problema svačiju maštu uspijeva istog trena zagolicati, pa tako i maštu filmaša koji ju redovno stavljaju u svoje filmove. Samo ove godine mogli smo čuti 'Bohemian Rhapsody' u nekoliko foršpana, od kojih je najpoznatiji onaj za 'Odred otpisanih'. A zahvaljujući odličnoj montaži, 'Bohemian Rhapsody' sada je našla put i u ostale filmove.

Pogledajte izvrstan mashup

Premda je autor videa, Glenn O'Neill, sa YouTube stranice Tastefully Offensive, pokušao navesti sve filmove iz kojih je uzeo kadrove, nije uspio jer mu je doslovno ponestalo prostora za popis. Ipak, njegov popis nam je jako lijepo pomogao prilikom gledanja ovog videa, iako smo prepoznali većinu videa.

A vi? Koliko ste filmova prepoznali? Javite nam u komentarima

Tema: FILM

Komentari (7)
  • Fora je, ali NOooOPE! Queen je Queen jedan i jedini NEPONOVLJIVI tak da velim fora je ali NE.

    19. 10. 2016,   11:27
  • Nikad nije bolje zvucala ???? Mamma mia koje svetogrdje !!!! Allways & forever - Queen !!!

    19. 10. 2016,   10:06
  • super ideja, svaka cast na trudu :)

    19. 10. 2016,   10:47