Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Legende klasične i jazz glazbe prvi put na istoj pozornici

Osmo izdanje Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo započinje koncertom Classic & Jazz koji će se održati u utorak 1. listopada u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda

Na koncertu će nastupiti renomirani hrvatski i inozemni glazbenici koji su ujedno i članovi ocjenjivačkih sudova natjecanja: Vladimir Krpan, David Grigorian, Goran Končar, Dario Teskera, David Gazarov, Neven Frangeš, Lela Kaplowitz, Primož Grašič, Mario Mavrin i Saša Nestorović. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.Ovogodišnje Natjecanje Papandopulo posvećeno je kategorijama komornih sastava i jazz glazbenika, a otvara se prigodnim koncertom Classic & Jazz koji će biti izvrstan uvod u glazbeni tjedan koji nas očekuje u Hrvatskom glazbenom zavodu. Koncertom će se obilježiti 70. obljetnica osnivanja International Music Councila kojega je Unison - Hrvatski glazbeni savez član, te Međunarodni dan glazbe kojeg je pokrenuo 1975. godine predsjednik IMC Yehudi Menuhin. Od tada se svake godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a 1. listopada obilježava najrazličitijim glazbenim događajima dostupnim najširoj publici.

Pridružite nam se na još jednom prazniku glazbe 1. listopada u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu! Natjecanje Papandopulo ove će se godine prvi put održati u “kući u kojoj stanuje glazba” - Hrvatskom glazbenom zavodu u terminu od 1. do 5. listopada. Natjecanje se otvara u utorak 1. listopada, svečanim koncertom Classic & Jazz kojim će se prigodno obilježiti i UNESCO-ov Međunarodni dan glazbe Ovogodišnje izdanje natjecanja zaokružuje četverogodišnji ciklus u kojem su se predstavili svi solistički instrumenti te solo pjevanje, a otvoreno je za standardne komorne sastave, nestandardne komorne sastave (3-6 glazbenika) te jazz glazbenike.

Kako će i ovogodišnje Natjecanje Papandopulo biti otvoreno za javnost, ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite u Hrvatskom glazbenom zavodu gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih mladih hrvatskih umjetnika.

Tema: Muzika

Komentiraj, znaš da želiš!