Obavijesti

Show

Komentari 96

Odlazak legende: Preminuo je Mr. Spock iz Zvjezdanih staza

Odlazak legende: Preminuo je Mr. Spock iz Zvjezdanih staza
12

Leonard Nimoy bolovao je od kronične opstruktivne bolesti pluća zbog koje mu je dovod zraka u organizam bio jako slab. Prije tri dana završio je u bolnici

VIDEO

Glumac, najpoznatiji po ulozi Mr. Spocka u 'Zvjezdanim stazama', godinama se borio s teškom bolesti pluća koja je i uzrok njegove smrti. Leonard Nimoy preminuo je u petak u svom domu u Los Angelesu. Tužnu vijest potvrdila je njegova supruga Susan Bay Nimoy. Imao je 83 godine.

Pokretanje videa...

24sata 01:59

Prije tri dana hitno je hospitaliziran u bolničkom centru UCLA.  Iako je prije 30 godina prestao pušiti, ovisnost je ostavila traga na njegovu organizmu. Zbog bolesti nikamo nije mogao ići bez boce s kisikom. Vijest o bolesti Nimoy je sam objavio prošle godine.

- Prestao sam pušiti, ali prekasno. Učinite nešto za svoje zdravlje, prestanite pušiti odmah kako biste imali što duži i kvalitetniji život - napisao je tada na društvenoj mreži.

VIDEO

Nimoy je prvi glumački nastup imao s devet godina. Nakon  što je kratko studirao u Bostonu, odlučio je otići u Kaliforniju jer je silno želio postati glumac. Filmski debi ostvario je 1951. godine u filmu 'Queen For a Day'. Popularnost je stekao 60-ih godina ulogom Spocka u televizijskoj seriji 'Zvjezdane staze' u kojoj je glumio od 1966. do 1969. godine. Istu ulogu više puta je ponovio i u filmskim adaptacijama spomenute serije. Zauvijek će ostati zapamćen i po  rečenici 'Live long and prosper'.

S Ingrid Bergman glumio je u televizijskoj drami 'A Woman Called Golda', a slikara Vincenta van Gogha utjelovio je u filmu 'Vincent'. Kao redatelj radio je na filmu 'Three Men and a Baby', a pojavio se i u filmovima 'A Streetcar Named Desire', 'Cat on a Hot Tim Roof','Fiddler on the Roof', 'The King and I', 'My Fair Lady' i 'Equus.'

VIDEO

Do kraja života bio je aktivan u svom poslu. Glumio je i u seriji 'Fringe' ('Na rubu') gdje je utjelovio doktora Williama Bella, a pojavio se i u filmu Zvjezdanih staza iz 2013. godine. Osim što je glumio, Nimoy se bavio i pisanjem poezije, fotografijom i glazbom.

Leonard je rođen u Bostonu. Prije Susan Bay, s kojom se oženio 1989. godine, u braku je bio i sa Sandrom Zober s kojom je dobio dvoje djece, kćer Julie i sina Adama (58).

Zadnji tvit

Fanovima se putem društvene mreže posljednji put obratio u ponedjeljak.

- Život je poput vrta. Savršeni trenuci se dogode no ne mogu se sačuvati, osim u našim uspomenama - napisao je.

Brojni obožavatelji, koji su ganuti njegovim odlaskom, opraštaju se od Nimoya.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'
TEŠKO PALO NATJECATELJIMA

Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'

Izgubio sam veliko prijateljstvo. Nastavit ćemo vani, ali bit će mi teško dok ne izađem, rekao je Vojislav kroz suze