Obavijesti

Show

Komentari 0

Let 3 i Repetitor nastupit će na Derivat Festivalu u Zadru...

Let 3 i Repetitor nastupit će na Derivat Festivalu u Zadru...
5

Derivat je glazbeni i društveni događaj festivalskog karaktera, koji promiče druženje, altruizam, pacifizam i razmjenu dobara, stvarnih, intelektualnih i kulturnih

VIDEO

Bendovi Let3 i Repetitor predvodit će lineup prvog izdanja Derivat festivala, u produkciji Teatra VeRRdi, 19. srpnja u Zadru, na lokaciji parkirališta bivše vojarne u ulici Stjepana Radića. Lokacija koja se posljednjih nekoliko godina pokazala odličnom zbog zelenila i blizine centra grada poslužit će kao kulisa festivalu s brojnim popratnim sadržajima.

- Ovo nije samo glazbeni event, nego sajmište kultura kojim predstavljamo i izdavaštvo, manufakture pa i gastronomije uz druženje te snažan i profiliran glazbeni sadržaj s Let 3 i Repetitorom kao hedlajnerima. A kad govorimo o hedlajnerima, ako su Žižek i Peterson debata stoljeća, onda je ovo milenijski sonični udar. Dobro nam došli - kažu organizatori Nenad Pepić i Juraj Aras. 

Količina energije koju isporučuje bend Repetitor i količina znoja koju izgube za vrijeme svoga nastupa je ogromna, ali upravo ta posvećenost donijela im je renome sjajnog live benda. Bend je nastao 2005. godine u Beogradu. Prvi značajniji uspjeh u Hrvatskoj je pobjeda na Art&Camp music festivalu u Puli 2007. glasovima žirija i publike. Debi album 'Sve što vidim je prvi put' snimili su 2008. u Puli, a u sljedećim godinama odsvirat će mnogobrojne koncerte pronoseći svoj zvučni zid kao osobni potpis koji nastaje odličnom međuigrom svih članova. Album 'Dobrodošli na okean' iz 2012. ih je potvrdio kao jak rock'n'roll bend koji inspiraciju nalazi u post-punku, heavy rocku i noiseu, te mnogočemu između ovih koordinata.

Njihovi koncerti su praznik dobrog zvuka koji ih je odveo naviše europskih turneja, čak do Moskve i Kine. Treći album 'Gde ćeš' izlazi 2016. godine i malo je remek djelo koje će ostaviti dubok trag u regionalnoj glazbi. Od tada grupa je odsvirala dio turneje s Arcade Fire, sve značajnije, veće imanje festivale: Sziget, Exit, Eurosonic, Pohoda, Europavox, Rock For People, Loftas, Stereoleto, INmusic, Waves Vienna, Botanique, TAM TAM... Live nastupi Repetitora već su i prerasli pojam rock koncerta. To više nisu koncerti već slavlje mladosti i pozitivne energije, okupljališta ljudi na kojima se slavi ideja jedne generacije.

Derivat je glazbeni i društveni događaj festivalskog karaktera, jasno profilirane estetike i društveno odgovornog djelovanja koji promiče druženje, altruizam, pacifizam i razmjenu dobara, stvarnih, intelektualnih i kulturnih. Cilj mu je integracija još uvijek zapuštenog prostora bivše vojarne u javni život grada uz afirmaciju projekta Grada Zadra koji već godinama radi na otvaranju Centra za mlade u zgradi pored koje se odvija program Derivata. Tehnički postav uključuje ograđeni park s igralištem, s pozornicom i popratnim sadržajima. Uz pozornicu na kojoj će se odvijati glazbeni program bit će tu i sve popularnija inačica Banka na rivi, započetog kao Banak na dvoru, gdje će se naći manji štandovi raznih sadržaja, od craft piva, fanzina, rukotvorina i hrane do promotivnih štandova organizacija koje djeluju na hrvatskoj nezavisnoj sceni, sve pod imenom – Banak na Derivatu.

Zadar kao jedan od većih gradova, nema niti jedan festival rock glazbe niti elektronske glazbe u najširem poimanju ovih žanrova, a organizatori poručuju - zajedno učinimo promjenu! Festival organizira Teatro VeRRdi, a projekt podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra, Zadarska županija i sponzori. Ulaznice u pretprodaji za sada se mogu kupiti samo na Entriu po cijeni od 80 kn.

Ulaznice u pretprodaji za sada se mogu kupiti samo na Entriu po cijeni od 80 kn, a o fizičkim prodajnim mjestima i korekcijama cijena bit ćete pravovremeno obaviješteni

https://www.entrio.hr/event/derivat-festival-let-3-repetitor--6427?fbclid=IwAR23zMGr21f0pRo6JX5nk70meBMwe1AsEea9paGpMun9dou_9cxXrz9j8x8

 

Pratite nas na webu, facebooku i instagramu

http://www.teatroverrdi.eu/derivat

https://www.facebook.com/events/2270777652979443/

https://www.instagram.com/derivat.festival/

Let3 svira prva dva albuma

 

Preko 30 godina Let3 fascinira i šokira osmišljenim scenskim nastupima, a nevjerojatnim teatarsko burlesknim provokacijama izaziva nebrojene reakcije.. Njihova prava snaga uvijek je bila u vrhunskoj izvedbi, u moćnom glazbenom stroju koji savršeno funkcionira na pozornici samo sa pjesmama i perjem. Ogoljeni bilo kakve teatarsko scenske provokacije, bez brnjice i angelice postaju esencija rock glazbe u njenom najčišćm obliku. Upravo u potragu za tom
glazbenom esencijom krenut će i oni i publika na Derivat festivalu gdje će Let 3 svirati samo svoja prva dva albuma. Two dogs fuckin iz 1989. jedan je od najboljih albuma u ukupnoj povijesti naše rock glazbe te on i El desperado iz 1991. i danas zvuče jednako svježe i moćno kao u vrijeme nastanka.
"Let3 svira prva dva" koncept je nastupa ne samo za publiku, nego za onu publiku koju nakon dugog niza godina međusobnog respekta bend zove prijateljima. Zato ćemo na Derivatu doživjeti magiju alter rock glazbe koja će nam pokazati kako je to izgledalo na samim počecima. 

 

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac