Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Liam Neeson se povlači: Više neće snimati akcijske filmove

None Foto: Twitter

Nakon što je gotovo deset godina proveo udarajući ljude i skačući sa zgrade na zgradu, glumc je odlučio reći zbogom akcijskom žanru jer smatra da je prestar za takve uloge

Liam Neeson (65) više nije zvijezda akcijskih filmova. Naime, glumac je na filmskom festivalu u Torontu objavio da više neće snimati filmove tog žanra, a publika time nije pretjerano zadovoljna.

Iako se prije nekoliko desetljeća činilo nevjerojatnim da će velika zvijezda provesti gotovo deset godina udarajući ljude i skačući sa zgrade na zgradu, to se ipak dogodilo. 

Pixsell | Autor: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram Foto: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram

Na prvi pogled to možda djeluje neobično, ali kada se osvrnete na njegove najveće uloge u devedesetima ('Husbands and Wives', 'Schindler’s List' i 'Michael Collins'), jasno je da se već u to vrijeme nazirala njegova blaga sklonost prema akcijskom žanru.

Ulogom u 'Darkmana' navedeno se samo potvrdilo, a kulminacija svega bila je uloga u filmu 'Taken'. Teoretski, Bryana Millsa mogao je igrati bilo tko, ali angažman Neesona ispao je vrhunski potez. Legendarna scena telefonskog razgovora to je samo još jednom potvrdila.

Naposljetku, njegova odluka ne čudi. U posljednjih nekoliko godina ostvario je niz sjajnih uloga kao što su one u filmovima  'Monster', 'Silence' i 'The Lego Movie', a uskoro bi se trebao pojaviti u filmu 'Windows' Stevea McQueena.

U navedenim ulogama pokazao je koliko je širok spektar likova koje može briljantno odglumiti, a sada se čini da je svijetu spreman pokazati što još može.

 

Komentari (20)
  • Predobar glumac

    13. 9. 2017,   16:04
  • Kad si neeson mozes i zapisan hodat ulicom.

    13. 9. 2017,   15:49
  • sad mi ovak, gledajući njegov selfi iz kreveta, taman za ljubaven filmove :))))

    13. 9. 2017,   16:09