Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Liječnici su joj trebali reći da je predebela pa onda ne bi umrla'

None Foto: Dream Works 3

Suprug Mie Amber Davis, glumice iz filma 'Road Trip', smatra da joj ginekolog nije smio dati kontracepcijske pilule jer je pretila. Od pilula je, kaže, dobila krvni ugrušak

Mia Amber Davis, poznata po ulozi u komediji 'Road Trip' imala je 36 godina kad je 10. srpnja 2011. umrla dan nakon rutinske operacije koljena. Na smrtnom listu kao uzrok smrti navedena je plućna embolija. Suprug pokojne glumice Mike Yard podigao je tužbu protiv liječnika koje smatran krivima za njenu smrt. 

Naime, nekoliko mjeseci prije operacije Mia je počela piti kontracepcijske pilule. Mike smatra da su upravo one pogodovale stvaranju krvnog ugruška u plućima pokojne glumice. Njenog ginekologa tuži za nemar.  

- Pretile žene poput nje ne bi ni smjele piti kontracepcijske tablete jer su šanse da im se stvori krvni ugrušak jako velike i to bi svaki ginekolog morao znati - kaže Mike.

- Ginekolog koji joj nije savjetovao da umjesto kontracepcijskih pilula koristi kondome i liječnik opće prakse koji joj nije rekao da mora smršavjeti prije nego ode na operaciju, obojica su bili nemarni u liječenju - stoji u Mikeovoj tužbi. 

Komentari (22)
  • ako on to sve zna, onda joj je i sam to mogao reći. a bome ne vjerujem da joj liječnici nisu rekli, a još manje vjerujem da ona to sama ni je znala, samo, eto, uvijek se nadamo da će nas zaobići... žao mi je žene...počivala u miru...

    29. 4. 2012,   14:55
  • Znači liječnik je morao naglasiti da ovo nije zdravo i da može umrijeti? :/ A ti koji su ju gledao svaki dan nisi ništa morao reći. Debil.

    29. 4. 2012,   16:54
  • R.I.P :( odgovornog li supruga, lako se sada praviti pametan -.-

    29. 4. 2012,   15:29