Obavijesti

Show

Komentari 37

Ljubavna priča nogometaša i manekenke bez 'happy enda'

Ljubavna priča nogometaša i manekenke bez 'happy enda'
1

SVATKO SVOJIM PUTEM Ljeto, ako je vjerovati njihovim prijateljima, nisu proveli zajedno. Boško je solirao, a Iva se hvalila fotografijama u kupaćem kostimu

VIDEO

Još jednoj sportsko-manekenskoj ljubavi došao je kraj. Iva (40) i Boško Balaban (38) se razvode, a bivši nogometaš znan i kao Bole Top, bacio je oko na novog 'komada'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Riječ je o njegovoj bivšoj djevojci s kojom je bio u vezi prije nego što se zaljubio u Ivu. Boško i atraktivna Ivana viđeni su u prisnoj šetnji zagrebačkim Mlinovima. Kako doznajemo, bivši nogometaš već dulje pokušava zadobiti Ivaninu pozornost pa joj je, kako doznajemo, tjednima slao zavodničke SMS-ove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kriza prije četiri godine

Priznao joj je da se razvodi, no oprezna Ivana nije mu isprva povjerovala jer su se on i Iva, šuškalo se u gradskim kuloarima, i prije četiri godine razvodili.

- Ovo je naše vrijeme da svatko poradi na sebi, a tako i na našem odnosu. Vrijeme uvijek zna najbolje - rekla je tad Iva Balaban.

Nakon 12 godina zajedničkog života Boško Balaban vratio se u to vrijeme u Zagreb iz Malezije, gdje je još do proljeća igrao za tamošnji klub, i gdje je završio nogometnu karijeru. Privikavanje na obiteljske obaveze  bile su nove okolnosti za nogometaša i oboje su vjerojatno bili svjesni da će im za prilagodbu trebati podosta vremena. 

Borna Filić/PIXSELL

Boško Balaban rođen je 15. listopada 1978. godine u Rijeci. Karijeru je započeo u rodnom gradu igrajući za NK Rijeku. Na Kantridi je proveo pet godina, a onda je u sezoni 1999/2000. postigao 15 pogodaka i proglašen je najboljim napadačem Hrvatske nogometne lige. 

Put ga je odveo u Dinamo, a koliko se transfer isplatio zagrebačkom klubu najbolje govori statistika. Boško je nastavio s fantastičnim nizom od 14 golova u 25 utakmica, pa je po drugi put za redom proglašen najboljim strijelcem lige, i Maksimirski stadion bio mu je samo prolazna stanica za put u inozemstvo.

Tih godina za oko mu je zapela njegova sugrađanka, godinu dana starija Riječanka Iva Radić. Ljepotica koja je slavu stekla 1995. godine kad je najprije pobijedila na izboru za Kraljicu Hrvatske, a zatim iste godine osvojila četvrto mjesto na izboru za Kraljicu svijeta. 

Dugo ju je osvajao

Ovu titulu iskoristila je da bi nastavila još uspješniju manekensku karijeru. Iva je već tad imala ugovor s modnom agencijom 'Suzy' u vlasništvu Suzy Josipović. Radila je u Italiji, Njemačkoj i Britaniji, snimala spotove, nosila revije, ali su im se putevi ukrstili u Zagrebu. 

Legenda kaže da je Boško svim silama pokušavao osvojiti Ivu koja tad baš i nije previše marila za mladog i talentiranog nogometaša. Je li to bila ženska taktika ili je doista u njezinom životu postojao netko drugi, ostat će tajna. Jer Iva je za Boška bila neosvojiva tvrđava sve dok jednog dana nije saznala da je on na najboljem putu da potpiše svoj prvi ugovor u inozemstvu. 

Utipkala je njegov broj i upitala ga želi li još s njom popiti kavu. Od tada do danas prošlo je 15 godina i njih dvoje zajednički su prebrodili mnoga iskušenja na kojima bi se drugi brakovi vjerojatno već odavno slomili. 

Uglavnom, te 2001. godine Boško je iz Dinama prodan u Aston Villu, nogometni klub iz Birminghama. U jednom od najtrofejnijih engleskih klubova Balaban se nije najbolje snašao. Iako je birminghamski klub za njega iskeširao čak 5,8 milijuna funti, investicija se ubrzo pokazala promašenom. 

Igor Kralj/Pixsell

Nova ljubav, novi dom i novi klub bili su prevelika promjena za jednog 23-godišnjaka. Pod teretom velikih očekivanja zbog jednog od najskupljih transfera te godine Boško nije uspio pokazati ni djelić nogometnog talenta koji je posjedovao. U jednoj od najjačih europskih liga odigrao je jedva devet utakmica i nije zabio ni jedan gol. Već iduće sezone mladog Riječanina engleski je klub vratio tamo odakle je došao. Posudili su ga Dinamu.

Utjeha u ljubavi

Bio je to jedan od najvećih Boškovih poraza u karijeri. Te 2002. godine pronašao je utjehu u privatnom životu. Iva Radić utješila je Boška tako da je na njegovo pitanje 'bi li se udala za mene', odgovorila 'da'. Raskošno vjenčanje u srpnju 2002. godine organizirali su u dubrovačkom hotelu Excelsior u romantičnom ambijentu Tarace od palmi u kratkom ljetnom predahu od nogometnih obaveza. Taj put vjenčali su se samo pred matičarem, a Boška su uskoro čekale pripreme sa zagrebačkim klubom. 

Sljedeću sezonu par je proveo u Zagrebu, a Boško se u domovini vratio u staru formu. Opet je blistao na terenu, a i privatni život dao mu je povoda za radovanje. Te godine Iva je ostala u drugom stanju i 15. studenog 2003. godine rodila im  djevojčicu. 

Iste godine klub Aston Villa raskinuo je s njim ugovor i on je postao slobodan igrač, ali će zajedljivi otočki sportski novinari još mnogo godina nakon odlaska, Boškovo ime spominjati na neslavnoj top-ljestvici najvećih investicijskih promašaja u povijesti engleskog nogometa. 

- Predsjednik Aston Ville Doug Ellis nikad nije bio 'lak na obaraču' pa nas je sve začudilo kada je izbrojio 6 milijuna funti za Hrvata Balabana. Postoje promašaji, a postoji i Balaban. Nije uspio započeti nijednu utakmicu u Premiershipu ili postići ijedan gol. Šok! - napisali su čak šest godina kasnije novinari Daily Maila.

Iz Zagreba u Belgiju

Tih godina Iva i Boško živjeli su i dalje u Zagrebu mirnim ustaljenim obiteljskim životom. On je naporno trenirao, putovao na utakmice, odlazio na višetjedne pripreme i karantene uoči važnih mečeva, a Iva se posvetila kćerkici Tashi. 

U svemu joj je oslonac bila i majka Ljerka. A onda su u jesen 2003. godine svo troje spakirali kovčege i odletjeli za Belgiju. Balaban je te godine potpisao novi ugovor za tamošnji klub Brugge. Predivni glavni grad pokrajine Zapadna Flandrija postao je njihov novi dom. Sređeni obiteljski život u 'sjevernoj Veneciji' kako neki nazivaju Brugge, odrazio se na Balabanovu igru. Ubrzo je postao najbolji strijelac, nezamjenjivi igrači i čovjek odluke belgijske lige. 

'Avantura' u Fontani

No kad ga je 2006. godine Slaven Bilić pozvao na pripreme s reprezentacijom  za kvalifikacijsku utakmicu protiv Rusije, Balabanu je popustila koncentracija. Zajedno s još dvojicom prijatelja, Ivicom Olićem i Darijom Srnom iskrao su se usred noći iz nogometnog kampa i krenuo u noćni život. Trojac se uputio u narodnjački klub  'Fontana', pa su zbog ovog izleta sva trojica za tu utakmicu izbačeni iz ekipe, a provod ih je koštao i po 30 tisuća kuna kazne. 

I dok je Mirela Forić, tadašnja djevojka Darija Srne, bila toliko ljutita na svog dečka da je s njim zbog toga čak i prekinula vezu, Iva Balaban je stala uz svog supruga. Oprostila mu je nepodopštinu i nastavila s njim živjeti u Belgiji još godinu dana. 

Tomislav Miletić/Pixsell

Povratak u Hrvatsku i drugo dijete

Tri godine, koliko su proveli u inozemstvu, u Hrvatsku su se vraćali samo za ljetnih praznika, sve do 2007. kad je Boško početkom kolovoza ponovno potpisao za zagrebački Dinamo. Supružnici su počeli živjeti u luksuznom stanu u novogradnji na Remetskom kamenjaku, a Iva je bila po drugi put u visokoj trudnoći. Konačno, 7. studenog u bolnici Sestara milosrdnica svijet je ugledao i njihov sinčić Ivano. Na svijet je došao sedam dana prije termina, što je iznenadilo i njegovu stariju sestru Tashu, koja se veselila da će točno za 5. rođendan dobiti brata. Ovaj put Boško je bio uz svoju Ivu u rodilištu i propustio pripreme za predstojeću utakmicu u europskoj ligi. 

Noć koju nikada neće zaboraviti

Samo mjesec dana kasnije Boško je doživio traumu koju će pamtiti do kraja života. Početkom prosinca iste godine, u večernjim satima izašao je iz svog stana i u stubištu se susreo sa susjedima – televizijskom novinarkom Ivanom Šikić i njezinim tadašnjim dečkom Davorom Zečevićem. Ivana i Boško zapričali su se na parkiralištu pokraj njegovog Mini Morrisa, čekajući da Zečević isparkira Land Rover, kad su čuli pucanj i vidjeli bljesak koji im se činio poput eksplozije petarde. 

Sanjin Strukić

Nisu obraćali pažnju sve dok nisu shvatili da Zečević ne dolazi s autom, pa je Ivana krenula prema njemu. Zatekla ga je mrtvog pokraj terenca. Boškov izlazak je propao jer je ostao kao svjedok nemilog događaja do dolaska policije. 

Obnova zavjeta

Život u Hrvatskoj bio je nešto smireniji i opušteniji. Tu i tamo Iva i malena Tasha doputovali bi i u posjet  njezinoj majci u rodnu Rijeku. A onda su, da bi potvrdili svoju vjernost do groba, Boško i Iva odlučili obnoviti zavjet i u crkvi. U rano proljeće 2008. Iva je primila sakrament krštenja i krizme u franjevačkoj crkvi na Opatovini, a onda su oboje krenuli na zaručnički tečaj za buduće mladence u crkvi Sv. Križa u Sigetu. Svaki dan od ponedjeljka do petka dva su tjedna pohađali večernji tečaj i onda se 20. svibnja vjenčali u crkvi sv. Franje. 

Bilo je to dvostruko slavlje. Nakon šest godina građanskog braka primili su i treći crkveni sakrament, a isti dan su krstili i šestomjesečnog Ivana. Iva je, kao i obično, odskakala elegancijom u Lanvinovoj haljini, dok je Boško odjenuo Bossovo odijelo. Ovaj put pjevala im je Marija Husar, a Ivina kolegica, bivša manekena i supruga nogometaša Darija, Kristina Smoje čitala je poslanicu. 

Slavlje su, uz mnoge poznate uzvanike, poput Nine Badrić i njezinog tadašnjeg supruga Bernarda Krasića, Milanu i Gorana Vlaovića, Leonardu i Zvonimira Bobana, te Branku Krstulović, nastavili u zagrebačkom restoranu Okrugljak. Iva je svog supruga Boška iznenadila vjenčanim darom – nastupom Halida Bešlića.

Novi izazov

Kad su konačno mislili da mogu odahnuti, Ivu i Boška čekali su novi izazovi. Ovaj put problem je opet bila njegova karijera. Nakon pompoznog povratka u plavi dres, uprava Dinama te se zime odrekla daljnjeg Boškovog angažmana. 

Ovaj put nije želio otići bez solidne otpremnine. Neizvjesnost je trajala gotovo pola godine. Obiteljski život zasigurno je i ovaj put trpio, a Iva je po tko zna koji put strpljivo držala sve članove na okupu. Konačno početkom lipnja saznali su svoje novo buduće odredište. 

Grgur Žučko/Pixsell

Bila je to Atena i grčki klub Panionios. Kad je konačno mogla odahnuti, Iva se otputila u posjet majci Ljerki u Rijeku. Ivin izlazak s prijateljicom u Opatiju početkom rujna završit će u novinama. Tog dana Iva se vozila opatijskom Ulicom maršala Tita, ali se nije zaustavila na zebri da propusti pješake koji su već kročili na kolnik. Policijska patrola zaustavila je Ivu i njezinu prijateljicu koja je vozila odmah iza nje, no čekalo ih je neugodno iznenađenje. 

Ivin 'okršaj' s policijom

Ljutita Iva je po njima sasula paljbu:"Ja sam belgijska državljanka, ne poštujem hrvatske zakone, ni hrvatsku policiju!" Prema zapisniku, ni njezina prijateljica nije štedjela naše plavce, kojima nije preostalo ništa drugo nego da im objema napišu kazne zbog prekršaja i prijavu zbog vrijeđanja službene osobe.

U jednom od malobrojnih intervjua, uoči odlaska u glavni grad Grčke Iva je ipak otvorila dušu. 

- Odluku o preseljenju najteže je bilo objasniti Tashi koja na jesen kreće u školu. Očekuju je novi prijatelji i novi jezik. Tasha je vrlo emotivna, stalno ispituje kako će, nakon što odemo u Grčku odlaziti na rođendane prijateljicama - rekla je.

Goran Stanzl/PIXSELL

Prvi put je priznala da život supruge nogometaša nije nimalo jednostavan jer nerijetko zbog čestih selidbi pate i djeca. No odmah je dodala:"Boško je super tata. Djeca ga obožavaju i to toliko da sam ponekad i malo ljubomorna!". Podsjetila je kako oboje dolaze iz skromnih obitelji i da vrlo racionalno raspolažu s novcem koji Boško zarađuje. 

- Puno puta u životu sam osjećala da nešto nemam te da se za to moram izboriti. Boško i ja znamo od kuda smo krenuli i znamo cijeniti ono što imamo - rekla je Iva, koja u početku zajedničkog života uopće nije bila zainteresirana za nogomet. U međuvremenu, osim svoje karijere, suprugu je podredila i svoje interese:"Mislila sam da me nogomet nikada neće zanimati, no uživam u tom sportu i već odavno o tom sportu znam sve.".

Svo to vrijeme iz sjene je pratila Boška, bila mu oslonac i kako je rekla, zbog obitelji i supruga ni jednog trenutka joj nisu nedostajale modne piste i svjetla reflektora. A onda nakon tri godine čekala ih je sve još jedna promjena mjesta boravka. Bošku je istekao ugovor s grčkim klubom u kojem je opet bio jedan od najboljih strijelaca.

Miranda Cikotić/Pixsell

Rađala je treće dijete, a Boško je bio daleko...

Ponovno su se skrasili u Zagrebu, a Iva je i treći put ostala u drugom stanju. Prinova – djevojčica Tessa došla je na svijet u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica u veljači 2012. godine, no na trećem porodu uz nju više nije bilo Boška. On je već početkom godine imao u džepu novi ugovor, ovaj put s malezijskim prvoligašem Selangorom iz Shah Alama, udaljenog oko 30 kilometara od glavnog grada Kuala Lumpura. 

Obitelj nije otputovala s njim. Još jedno dijete bilo je na putu i Iva je morala spakirati suprugove kovčege tek nekoliko tjedana prije poroda. U jednom intervjuu ispričala je kako se osjećala tih dana. Na pitanje u čemu je tajna njezine vitke linije na kojoj joj zavide mnoge žene, odgovorila je:"Da sam mogla birati, vjerujte  mi da bih radije bila bucmasta mama koja ne treba misliti kamo će se seliti i u kojoj će zemlji završiti, te hoće li joj suprug stići na porođaj. Kad se rodila Tessa tri dana prije odlaska u rodilište pozdravila sam se s Boškom koji je otišao u Maleziju i znala sam da tri mjeseca neće vidjeti dijete'.

Nakon svih nedaća, uspona i padova koje su prošli zajedno, Iva i Boško ipak nisu uspjeli ostati zajedno 'do kraja života'. Tko je točno kriv za razvod nije poznato, jedino se zna da se Balaban sada pokušava vratiti staroj ljubavi, a Iva nije otkrila postoji li netko novi u njezinom životu.

RTL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'