Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ljubitelj ste Bonda? Na dražbu ide Aston Martin iz Goldfingera

None Foto: Instagram 4

Jedan od četiriju Aston Martina DB5 iz 1965., izrađenih za Eon Productions za treći film o Bondu dio je filmske povijesti koji bi na dražbi mogao postići rekordnu cijenu u rasponu od četiri do šest milijuna dolara

 Jedan od najpoznatijih automobila na svijetu, Aston Martin DB5, koji je vozio Sean Connery (88) u ulozi Jamesa Bonda u filmovima 'Goldfinger' i 'Operacija grom' bit će ponuđen na dražbi RM/Sotheby'sa u kolovozu.

Jedan od četiriju Aston Martina DB5 iz 1965., izrađenih za Eon Productions za treći film o Bondu dio je filmske povijesti koji bi na dražbi mogao postići rekordnu cijenu u rasponu od četiri do šest milijuna dolara.

Foto: Instagram

Riječ je o jednom od dvaju primjeraka Aston Martina DB5 opremljenih Bond uređajima i jednom od samo triju 'preživjelih' primjeraka što ih je naručio Eon Productions. 

Dva gotovo identična automobila izrađena su i posuđena Eon Productionsu za snimanje, pri čemu je svaki trebao ispuniti različitu ulogu - jedan je bio namijenjen kaskaderskim vožnjama zbog čega je trebao biti lagan i brz, a drugi za unutarnje snimke i krupne planove, zbog čega je opremljen funkcionalnim modifikacijama. 

Foto: Instagram

Premda primjerak koji će se 15. kolovoza ponuditi na dražbi nije nijednom korišten za vrijeme snimanja filma, bio je opremljen telefonom u vozačkim vratima za komunikaciju sa sjedištem tajne službe MI6 te skrivenim odjeljkom ispod sjedala vozača s nekoliko tipova oružja.

Foto: Instagram

RM/Sotheby's, službena aukcijska kuća Aston Martina, najavila je prodaju 'najpoznatijeg automobila na svijetu' i možda najzastupljenijeg Aston Martina svih vremena. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je uspjeh 'Goldfingera' predstavljao velik uspjeh i za Aston Martin, što je rezultiralo porastom prodaje automobila DB5.

Komentari (1)