Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ljudevit Grgurić nominiran je za najveću radijsku nagradu

None Foto: Goran Jakuš/Pixsell 3

RADIJSKI OSCAR Osim Grginih 'Gladnih ušiju', nominirano je još deset emisija iz cijeloga svijeta. Najbolji među najboljima kući odlaze s Art Deco mikrofonom

Radijska emisija 'Gladne uši' na drugom programu Hrvatskog radija u kojoj je Ljudevit Grgurić Grga ugostio umjetnicu sevdaha Amiru Medunjanin, nominirana je na njujorškom Festivalu radijskih emisija u kategoriji  najbolji talk show.  Osim Grgine, nominirano je još deset emisija iz cijeloga svijeta. Najbolji među najboljima kući odlaze s Art Deco mikrofonom,  kojeg dobivaju pobjednici u različitim kategorijama.

 - Izbor sam nakon dugo promišljanja suzio na tri emisije - razgovor sa sirijskim maestrom i pijanistom Malekom Jandalijem, koji je zbog rata bio primoran pobjeći iz voljene domovine, zatim emotivno potresnu priču slijepog prof. Bojana Berteka koji je inzistirao da upravo u mojoj emisiji javno oprosti svojim roditeljima čije su odgojne metode nerijetko bile i tjelesno kažnjavanje te razgovor s umjetnicom sevdaha Amirom Medunjanin. Konačni je izbor pao na Amirinu čudesnu životnu priču, i po svemu sudeći sam pogodio - rekao nam je Grga. 

Za nagradu njujorškog Festivala nominirana je jedna emisija iz Kanade, dvije iz Novog Zelanda, tri iz Engleske i tri iz Amerike. Samo Grgina emisija nije na engleskom jeziku.  

- Vijest iz New Yorka dragocjena je već sada jer je riječ o svjetskom priznanju i prosudbi stručnog ocjenjivačkog suda koji čini gotovo 150 vrhunskih radijskih profesionalaca najeminentnijih radijskih postaja diljem svijeta - priča voditelj, koji će 22. srpnja prisustvovati dodjeli nagrada u New Yorku. 

-  Jako se veselim što ću napokon upoznati velikog umjetnika gospodina Maleka Jandalija, sirijskog skladatelja i pijanistu, koji je izuzetno cijenjen i poznat u Americi i glazbenom svijetu, a koji je izrazio želju biti s nama na Gala večeri u New Yorku. Kada je stigla vijest o nominaciji, jedna od prvih čestitki bila je upravo njegova - rekao je Grga, koji je protekle tri godine primio i godišnju nagradu HRT-a.

Komentari (5)
  • jozo je bolji :D

    6. 6. 2015,   18:03
  • Ne da je usiljen, ne da je podbuhao, ne da nema veze odnosno poznanstva, ne da stvarno nešto vrijedi, ali, dragi Bože, toliko normalnih bez veze i bez svega navedenog, ma neš ti meni dok smo mi živi i dok si sve ne podijelimo što se dijeli.

    6. 6. 2015,   23:17
  • Nisam ga vidio već godinama, uvijek je isti. I kao voditelj mi je bio jako dobar i simpatičan.

    7. 6. 2015,   14:50