Obavijesti

Show

Komentari 26

Lorena i njezina pjesma 'Tower of Babylon' dobile drugu priliku

Lorena i njezina pjesma 'Tower of Babylon' dobile drugu priliku
7

Hrvatska je dosad sudjelovala čak 19 puta na spomenutom natjecanju, a najbolji rezultat postigla je 1996. s pjesmom 'Spray' u izvedbi Novih fosila, osvojivši drugo mjesto

VIDEO

Članovi Udruge obožavatelja eurovizijskog festivala Hrvatske – Eurofest Hrvatska ocijenili su sve pjesme s ovogodišnje Dore u Opatiji i došli do samo jednog zaključka. Za njih je prava pobjednica Lorena Bućan (16) s pjesmom 'Tower of Babylon'.

Pokretanje videa...

03:22

S obzirom na to, talentirana Lorena sa svojom će pjesmom predstavljati Hrvatsku na natjecanju OGAE Second Chance Contest 2019., u organizaciji talijanskog OGAE kluba i tako dobiti drugu priliku. 

Naime, članovi Eurofesta Hrvatske svaku su pjesmu izvedenu s ovogodišnje Dore ocjenjivali bodovima od 1 do 10 pa je tako svaka pjesma imala podjednake mogućnosti. Rezultati glasovanja podudaraju se rezultatima Dore, ali prva tri mjesta obrnutog su redoslijeda – na prvom mjestu našla se Lorena i 'Tower of Babylon', na drugome Luka Nižetić i 'Brutalero', a Roko i 'The Dream' našli su se na trećem mjestu.

OGAE Second Chance Contest ili, u prijevodu: 'Druga prilika', organiziraju eurosong fan klubovi još od 1987. godine, i to s ciljem kako bi dali drugu priliku pjesmama koje nisu uspjele izboriti svoje mjesto na Eurosongu, a po mišljenu njihovih članova to itekako zaslužuju.

Opatija:  Dora, izbor za pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu 2019.

Natjecanje se odvija u digitalnom obliku na internetu i društvenim mrežama, a vrijede slična pravila kao i na glasovanju za Eurosong.

Gledatelji: 'Lorenina pjesma je bolja od Rokove za Euroviziju'
Gledatelji: 'Lorenina pjesma je bolja od Rokove za Euroviziju'

Hrvatska je dosad sudjelovala čak 19 puta na tom natjecanju, a najbolji rezultat postigla je 1996. s pjesmom 'Spray' u izvedbi Novih fosila, osvojivši drugo mjesto. Na tom natjecanju najuspješnija je bila Švedska koja je pobijedila 15 puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...