Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ludi napad je počeo: 'Operacija Overlord' osvaja kino dvorane

None Foto: Blitz Film i Video distribucija 5

- Napet, krvav, odvratan, baš kako treba biti. Krvavo iskustvo, radnja bolesno dobra! Definitivno ću ga pogledati još koji put. Želim drugi, treći, peti dio - izjavili su gledatelji

'Operacija Overlord' je film kakav do sad niste vidjeli; zabavan, divlji, napet, prepun akcije, ali i užasa. Odvest će vas na putovanje u kojem nećete znati što slijedi dalje. Ovo je iskustvo koje morate podijeliti s vašim najosjetljivijim prijateljima jer ne znate što vas čeka. Oni koji su imali priliku prvi pogledati film ostali su pozitivno iznenađeni.

- Meni je film super! Napet, krvav, odvratan, baš kako treba biti. Krvavo iskustvo, radnja bolesno dobra! Definitivno ću ga pogledati još koji put. Želim drugi, treći, peti dio - rekao je Lucijano Bajić.

Foto: Blitz Film i Video distribucija

Mladi youtuber Marko Vuletić izjavio je slične izjave.

- Kao ogroman fan ratnih filmova ostao sam pozitivno iznenađen, jako napet i zanimljiv film. Ni jedna sekunda nije bila dosadna, pravi 'gušt' - konstatirao je Marko Vuletić.

Influencer Ivan Magla pridružio se hvalospjevima.

- Pozitivno iznenađen s obzirom da iz trailera nisam puno shvatio, volim filmove na takvu temu, a ovo je jedan reprezentativan primjer, sve u svemu vrh - ustvrdio je Magla.

Foto: Blitz Film i Video distribucija

Drugi su gledatelji imali slične izjave, pa se tako moglo čuti da je film strašniji no što su očekivali, da je užitak za ljubitelje horor filmova te da je malo tko očekivao takvu kombinaciju ratnog filma i horora. Sve u svemu, mišljenja su bila da je film odličan.

'Operacija Overlord' je prvi R-rated film producenta J.J. Abramsa, u kojem se radnja odvija uoči Dana D. Skupina vojnika je poslana u nacistički okupiranu Francusku kako bi dovršili zadnju ratnu misiju. Na terenu otkrivaju nacistički laboratorij koji izvodi groteskne i lude pokuse na lokalnim seljanima. Vojni ih trening nije pripremio za ono što će uslijediti - spašavanje svijeta od još veće prijetnje - borbe s postrojbom genetski poboljšanih super vojnika.

BOJA PURPURA Opet zajedno: Steven Spielberg i Oprah Winfrey snimaju film

U glavnim ulogama su Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk, John Magaro i Mathilde Ollivier. Redatelj je Julius Avery, a scenaristi Billy Ray i Mark L. Smith.

Kako bi pripremili glumce za njihove uloge uvježbanih vojnika, producenti i redatelj zatražili su pomoć bivšeg marinca i narednika Freddieja Joea Farnswortha, koji je postao njihov savjetnik.

- Kad snimate ovakav film, onda morate naći zlatnu sredinu između zabavljanja većine gledatelja i zadovoljavanja kriterija vojnih entuzijasta koji će ga možda ići gledati - rekao je Farnsworth.

Foto: Blitz Film i Video distribucija

Redatelj Avery također je imao izjave o ulogama macinaca i autentičnosti.

- Bilo je ključno stvoriti taj osjećaj autentičnosti. Stavili smo naše glumce u vojni kamp, zabranili im pristup telefonima, televiziji, svim udobnostima modernog života - ispričao je redatelj.

Unatoč zastrašujućim elementima, scenarist Smith očekuje da će gledatelji biti ugodno iznenađeni kad otkriju koliko je zapravo humora u filmu.

KLETVA ZLODUHA Okrutni i osvetljivi duh ubit će sve koji kroče u njegovu kuću

- Osim akcije i horora, u filmu ima i puno smijeha. U svaku napetu situaciju unijeli smo humor, kako bi malo ipak smanjili napetost i omogućili gledateljima da odahnu - objasnio je scenarist.

Što se tiče gledatelja koji se boje da će im čudovišta, kaos i nadnaravna znanost iz ovog filma biti previše, Avery za njih ima sljedeće riječi.

- Tko god se boji tih specijalnih efekata i čudovišta neka samo izdrži sve do samog kraja, jamčim im da će iz kina izaći s velikim osmijehom na licu - uvjeravao nas je redatelj.

Čekanje je završilo jer nam danas, u distribuciji Blitz filma, 'Operacija Overlord' stiže u domaća kina.

Kraljica bijesna na unuka Harryja, posvađali se zbog njegove supruge: 'Meghan ne može imati baš sve što poželi'

Tema: FILM

Komentiraj, znaš da želiš!