Obavijesti

Show

Komentari 14

Luminize: Hrvatice su pokazale 'muda' u nizozemskom showu

Luminize: Hrvatice su pokazale 'muda' u nizozemskom showu
6

Na hrvatskoj sceni bend se najviše se istaknuo pjesmom “Zašto još volim te?”. Iako više od dvije godine zbog boljih glazbenih prilika djevojke žive u Nizozemskoj, Hrvatska im nedostaje, ali se zasad, ne planiraju vraćati

VIDEO

Sretne smo što su članovi žirija prepoznali da imamo tu jedinstvenost jer dosad nismo čule za ženski bend koji stvara glazbu našega zvuka i pritom uživo ima energiju kao mi, rekla nam je Matilda Oroši (29).

Gitaristica Luminizea, koja trenutačno nastupa u nizozemskom “The Voiceu”, sa svojim članicama benda oduševila je žiri showa, ali i medije diljem svijeta.

“Djevojke su dobile zadatak izvesti pjesmu Bruna Marsa ‘Runaway Baby’ u dvoboju s muškim bendom Hard2get izdominirale su na pozornici i učinile da momci izgledaju poput mačića”, napisao je nizozemski tabloid Telegraaf.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žiri je bio oduševljen i iznenađen nastupom pa je bez premišljanja odlučio da Luminize idu u sljedeći krug natjecanja.

Izjava pjevačice benda Marcele Oroši (24) “Dečki imaju pokrete, ali mi imamo muda“ izazvala je viralno dijeljenje nastupa.

- Moramo priznati da smo bile iznenađene toliko pozitivnim reakcijama. Pripreme za dvoboj s drugim bendom bile su prilični izazov. Pripremale smo se intenzivno, ali smo u svemu tome maksimalno uživale i na kraju se isplatilo - smatra Matilda, dok Marcela dodaje kako im je show dosad otvorio mnoga vrata.

- Znatno se povećao broj naših nastupa, tako da smo već sad jako zadovoljne. A kad god da izađemo iz showa, izlazimo s velikim iskustvom, priznanjem za uložen rad, velikim brojem novih obožavatelja koje ćemo, nadam se, privući na svoje nastupe i iznenaditi ih novim pjesmama koje su u pripremi - objasnila je pjevačica, koja je prije sedam godina bila u finalu “Hrvatska traži zvijezdu”.

- Taj show mi je definitivno pomogao. Čim sam predstavila svoj novi projekt, mnogi ljudi koji su me pratili ujedno su postali obožavatelji Luminizea - izjavila je Marcela, koja se u bend uključila prije osam godina, dok Luminize postoji 18 godina.

Na hrvatskoj sceni ženski bend najviše se istaknuo pjesmom “Zašto još volim te?” koja je preslušana više od četiri i pol milijuna puta. Iako više od dvije godine zbog boljih glazbenih prilika djevojke žive u Nizozemskoj, Hrvatska im nedostaje, ali se zasad, tvrde, ne planiraju vraćati.

- Imamo priliku stvarati glazbu sa svjetskim producentima, svirati na velikim festivalima, raditi turneje s velikim bendovima, a takvih prilika, nažalost, nema u Hrvatskoj. No to ne znači da nećemo nastupati, to svim srcem želimo i nadamo se da ćemo imati priliku zasvirati pred domaćom publikom uskoro - rekla je Irena Rogović (28), bubnjarica benda.

Prije odlaska u Nizozemsku djevojke su počele tražiti producenta u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Dugogodišnji zajednički prijatelj pomogao im je u kontaktima u inozemstvu i spojio ih je s jednim od najboljih nizozemskih producenata Holgerom Schwedtom.

Odmah su odletjele u Nizozemsku kako bi se upoznale s producentskim timom i njihovim radom te su, na obostrano zadovoljstvo, dobile ponudu koju nisu mogle odbiti.

- To je zahtijevalo preseljenje, ali i rad na karijeri iz temelja, na što smo se bez puno razmišljanja i odlučile - objasnila je basistica Tea Mišković (27).

Matilda je, pak, dodala da za tom odlukom ne žale ni malo jer da su u kratko vrijeme ostvarile iskustva koja bi teško ostvarile da su, kako je rekla, ostale kod kuće.

Hrvatice u nizozemskom 'The Voiceu': Oduševile žiri i publiku
Hrvatice u nizozemskom 'The Voiceu': Oduševile žiri i publiku

- Ne želimo zvučati kao da umanjujemo Hrvatsku, ali nažalost realnost je takva da naša glazbena industrija nema dovoljno prilika za mlade izvođače, a čak i kad ima, hrvatska publika nema naviku odlaziti na svirke bendove čije pjesme ne zna.

U Nizozemskoj svaki veliki grad, pa čak i mala mjesta, imaju našu Tvornicu kulture, takozvani pop podiums, gdje se svira skoro svaki dan, gdje publika dolaziti slušati bendove za koje nikad nije čula i daje im priliku, a prilika je ta koja od malog benda napravi veliki bend - kaže Irena.

Dodala je kako Nizozemska ima više od 800 festivala na godinu, ali i velik broj zanimljivih glazbenih konferencija za glazbenike u razvoju, ali i za profesionalce.

Djevojke trenutačno pripremaju novu pjesmu. Najčešće pišu, kako objašnjavaju, o osobnim iskustvima ili iskustvima dragih ljudi. Najzastupljenije su ljubavne teme, ali vole podijeliti i iskustva koje su doživjele na glazbenoj sceni.

Ipak, najveći san im je imati vlastitu svjetsku turneju, no ipak jednu državu bi rado posjetile.

- Moramo priznati da nam svima Japan zvuči jako privlačno – dodala je Marcela, a Matilda je otkrila da unatoč brojnim hrvatskim idolima koje imaju voljele bi surađivati s Urbanom.

HANA IZ GOSPODINA SAVRŠENOG IMA NOVU KARIJERU: Snima se i publici otkriva kad se poljubila i je li išla na plastične operacije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'