Obavijesti

Show

Komentari 17

Maciniću prvo dali dozvolu za kran, a sad ga mora maknuti

Maciniću prvo dali dozvolu za kran, a sad ga mora maknuti
4

Načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin, odlučio je poništiti dozvolu koju je Alen dobio za postavljanje krana za bungee jumping u uvali Rastovac. Tamo će biti Garden festival

VIDEO

Finalist prvog hrvatskog Big Brothera, Alen Macinić (35), pokušao je pridonjeti raznovrsnosti turističke ponude u Tisnom postavljanjem krana za bungee jumping, ali u tome ga je spriječio načelnik Općine Tisno Ivan Klarin (29).

Macinić je u svibnju predao zahtjev za izdavanje koncesije Općini Tisno da postavi kran u uvali Rastovac. Dozvolu je dobio i uplatio 13.500 kuna naknade za koncesiju. Načelnik je tu dozvolu odlučio poništiti, ali tek nakon što je Macinić dopremio i instalirao kran te čak i zaposlio osoblje. U posao je, kaže Macinić, uložio oko 120.000 kuna.

- Načelnik Općine jednostavno je ukinuo dozvolu Vijeća za koncesije i ne mogu raditi. Bio sam kod njega u uredu i samo mi je rekao da mi ne da dozvolu za bungee jumping. Na moje pitanje što da radim, tri puta mi ponovio da tužim Općinu Tisno. Takvim nastupom triput mi je pljunuo u facu - rekao je Macinić za Šibenik.in, no poslušao je načelnika i angažirao odvjetnika. Sada traži od Općine Tisno da mu osigura obavljanje djelatnosti ili da mu plate odštetu za uloženo i izgubljenu dobit.

Naime, u spomenutoj uvali gostuje festival elektronske glazbe Garden, a Klarinu je to glavni argument zbog kojeg brani kran za bungee jumping na toj lokaciji, od policije je zatražio da ukloni kran. Policija nema ovlasti za to jer se kran nalazi na privatnom zemljištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvo, taj kran nagrđuje uvalu u kojoj se ljeti događa jedan od najpoznatijih europskih festivala elektronske glazbe, a nema ateste za obavljanje te djelatnosti pa je po mom tumačenju to samo dizalica kojom se dižu matuni na gradilištu. I drugo, bungee jumping u zoni festivala na kojem je tisuće ljudi, gdje ima alkohola i tko zna čega, predstavlja opasnost i nedajbože, sutra netko može poginuti tamo, a ja ne želim to imati na duši. Odluka je definitivna, bungee jampinga neće biti i za mene je ta priča gotova - odgovorio je načelnik Klarin spomenutom portalu. 

Macinić je pak upravo zbog Gardena odabrao uvalu Rastovac za lokaciju na kojoj će postaviti kran. Naime, njegov plan bio je prodavati 30-ak skokova dnevno, pretežno britanskim turistima po cijeni od 380 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.