Obavijesti

Show

Komentari 13

Maestrica s osmero djece: Jedino moj suprug ne svira

Maestrica s osmero djece: Jedino moj suprug  ne svira
3

Uoči koncerata Mirjam, članica žirija u 'Maestru', svira svaki dan po šest sati, a zbog djece i kućanskih poslova vježba uglavnom noću, ponekad do pet sati

VIDEO

Finale showa “Maestro” za članicu žirija Mirjam Pustički Kunjko (43) znači i jedna obveza manje. Violinistica i koncert-majstorica u Simfonijskom orkestru HRT-a majka je osmero djece i malo kad ima vremena za odmor.

- Lakše je sad kad su već neki odrasli, pa suprugu i meni ‘ulete’ i pomažu - kaže Mirjam, u čijoj je užoj obitelji deset glazbenika.

- Sviraju oba moja brata, Petar violu i Branimir violončelo, a i njihove supruge su glazbenice. Uz mene, mojih petero djece i zeta Domagoja, možemo bez problema osnovati orkestar, ali je problem što se malo kad možemo svi okupiti u isto vrijeme na istome mjestu - kaže Mirjam. 

Osim najstarije kćeri Margarete (23), profesorice violine, koja se nedavno udala i odselila se, Mirjam i suprug Drago (50) te sedmero mlađe djece žive u Moravču, nedaleko od Zagreba, i svaki dan prevaljuju desetke kilometara da bi mogli pohađati glazbene škole ili Akademiju. Sin Jakov (22) nedavno je diplomirao violončelo.

- Nije mi se svidjela ideja da na koncertima stojim dok sviram- kaže Jakov, koji je s Margaretom mlađoj braći, mami i ujacima nekoć kriomice volio raštimavati instrumente. Većina ih svira violinu, a “odmetnici” su pijanistica Marija Lucija (20) i Bartol (9), koji svira rog.

- Zbog njega smo mi gudači naučili cijeniti puhače - kaže Mirjam, koja će sa suprugom Dragom (50) iduće godine proslaviti srebrni pir. Njih dvoje rođeni su na isti dan, pa zajedno slave rođendan, a uskoro, kako kažu, kreće i “invazija” rođendana jer je čak petero djece rođeno u znaku Jarca i Vodenjaka. Jedino Drago nije profesionalni glazbenik, iako je nekoć svirao gitaru. On se bavi vinarstvom, a ostatak vremena je, kaže, logistička podrška.

- Kad smo Mirjam i ja prohodali, rekli smo da želimo imati četvero djece. Ona četvero, ja četvero i to vam je osam - kaže Drago, iz čije se kuće uvijek čuje glazba.

- Bilo bi mi čudno da je u našoj kući tišina - zaključuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin