Obavijesti

Show

Komentari 11

Mama mu plela unikatne kape, bez njih nije htio izaći na binu

Mama mu plela unikatne kape, bez njih nije htio izaći na binu
13

Pjevač je često znao reći kako mu ne pada na pamet pjevati bez kape koju mu je izradila njegova majka. Danas ih isto zna nositi, ali na pozornici ga češće vidimo bez njih

VIDEO

Splitski kantautor Zlatan Stipišić Gibonni (51) oduvijek je govorio da nije sklon raditi kompromise u glazbi već on puni dvorane, stadione i za njegov koncert traži se karta više.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

Prije desetak godina isticao je da ne nastupa bez kape, koju mu je napravila njegova majka i koja mu je postala zaštitni znak. Mama mu je plela unikatne kape jer ih on nije mogao nabaviti ni u jednoj trgovini. 

Marko Jurinec

- Joe Zawinul ima istu takvu i svidjela mi se. Nisam je nigdje mogao kupiti i ona ju je napravila, još i bolje nego što sam mislio. Sad je stalno nosim - rekao je Gibonni svojedobno. 

Aana Rukavina

Danas pjevač njeguje drukčiji stil. Doduše, i sada povremeno nosi kapu, ali mu nije imperativ ni u spotovima ni na koncertima. Na pozornicu uvijek izađe 'sređen', u košulji i prsluku pa nitko ne bi rekao da je počeo svoju karijeru u splitskom heavy metal bendu Osmi putnik gdje je bio prvi pjevač. Pokrenuo ga je 1985. uz kolege Davora Gradinskog i Nenada Mitrovića. 

Gibonni: 'Svaki put kad pjevam 'Cesaricu', nedostaje mi Oliver'
Gibonni: 'Svaki put kad pjevam 'Cesaricu', nedostaje mi Oliver'

- A onaj čupavi iz Osmog putnika... njegove pjesme danas znaju svi. Neki su lapani tada govorili, kako Gibo neće uspjeti - pjeva Daleka Obala u svojoj pjesmi 'Osamdesete' o Gibonniju.

Goran Stanzl

Pjevač je na slikama s početka karijere neprepoznatljiv mlađim generacijama. Splićanin je imao puno upečatljiviji modni stil nego danas. Njegov tadašnji imidž metalca uključivao je 'izrezanu' majicu bez rukava koja je otkrivala dlakava prsa, sjajne tajice preko kojih je odjenuo gaće i sve 'zapečatio' ogromnim remenom.

-  Mislim da te promjene nisu išle naglo, nego postupno, pa ih ne mogu ni objasniti na način da je postojao nekakav rez. Mislim da sam sigurno po svojoj prirodi znatiželjan čovjek. Zanima me mnogo različitih stilova glazbe, kao što me zanimaju i različiti žanrovi u filmu. Ako se odlučiš za jedan pravac, to je kao da cijeli život glumiš u westernima ili SF filmovima, a meni to moja priroda nije dopustila. Imam osjećaj da se još uvijek tražim. To me čini živim - istaknuo je prije nekoliko godina. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...