Obavijesti

Show

Komentari 147

Mamićevi prijatelji: 'Zdravko je sebi kupio i stan u Međugorju'

Mamićevi prijatelji: 'Zdravko je sebi kupio i stan u Međugorju'
10

Nakon što se Zdravko Mamić posvađao s vlasnikom hotela i otišao u drugi, ubrzo si je u svojemu međugorskom utočištu kupio stan...

VIDEO

Pobjegao je Zdravko Mamić (60) od ruke hrvatskog pravosuđa prošle godine i u Međugorju se smjestio u hotel. Nakon svađe s vlasnikom preselio se u drugi, ali to je bilo kratkog vijeka. Mamić je nadopunio svoj popis nekretnina i dodao stan u Međugorju, koji je u međuvremenu kupio, tvrde nam njegovi prijatelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

- Svaki put kad me razje****, ja dam gas. Novi napadač Dinama je Boško Balaban. Pa neka pati kome smeta - svjedočili smo nervozi tadašnjeg izvršnog dopredsjednika Dinama na utakmici protiv Domžala. Sličan je scenarij, možemo ga vrlo živo zamisliti, i sad. Vlasnik onog “prvog” hotela ima sina nogometaša, koji je prošle godine došao u Dinamo iz četvrte poljske lige.

Svečani prijem delegacije Dinama u općini Žepće

Upućeni kažu da nije odveć nadaren nogometnim talentom i navodno su, kažu izvori, nastale nesuglasice oko kvalitete mladog igrača i minutaže na nogometnom terenu. Tad je Mamić, nervozan kako on već zna biti, hirovito napustio njegov hotel i nakratko otišao u drugi. Tad je kupio i novi stan, otprilike je dao gasa kao i kod Balabana, samo je sad vrlo vjerojatno bio uspješniji nego kad je Boška još jednom vratio u Maksimir. Odmah nakon što je otišao u “otadžbinu”, Mamić je rekao da mu je sva imovina blokirana, kao i bližoj obitelji, ali da u bijegu neće živjeti kao siromah. To je ubrzo u svojem stilu i dokazao, kad je “priznao” kupnju stana, ali tad ne za sebe.

Nespes

- Imam sreće što moj brat Zoran već tri godine radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pa mi on pošalje nešto novca. No neću glumiti siromaha. Imam dovoljno za hranu. Imam dovoljno za lemozinu u crkvi. Imam toliko da sam prije tri mjeseca jednom dečku, koji je u kolicima, kupio stan u Međugorju. To nikome nisam rekao - ipak je to u tom trenutku bilo jače pa je rekao u listopadu prošle godine.

Inače, obitelj Mamić je posljednjih godina stekla ozbiljan broj nekretnina i pokretnina. Zadnjih je dana problem nastao u potraživanju Zorana Mamića prema Moniki Kravić (37), bivšoj supruzi Zdravkova sina Marija. Mora mu vratiti 200.000 eura za vikendicu u Starim Sušicama nedaleko od Ravne Gore. Otkrilo se tad da Mamići imaju tamo još dvije kuće, cijelo selo. Susjedi se i ne sjećaju kad su zadnji put bili. Do otprilike godinu i pol Zdravko je često tamo dolazio, ali otkako je dobio unučiće, prorijedio je dolaske u taj pitoreskni kraj.

- Gorski kotar je za mene pravi raj. Supruga mi je iz Mrkoplja i te su dvije stvari presudile kod odluke da napravim kuću za odmor - govorio je slobodno i razdragano daleke 2007. godine, pohvalio “susjeda” Nadana Vidoševića i najavio još 100.000 kvadrata zemljišta. To je samo dio brojnih nekretnina obitelji Mamić.

Inače, sin Mario sad sa suprugom Tijom živi na Tuškancu, u stanu koji je inače bio svadbeni stan oca Zdravka njemu i sad već bivšoj supruzi mu Moniki. U istoj ulici, tridesetak brojeva niže, kuća je Zdravka Mamića, u kojemu živi njegova obitelj. Ondje je upisan kao vlasnik. To nisu svi, jer je 2017. otkrio kako i u centru Cvjetni ima stanove kad je Horvatinčića tražio da u te nekretnine pusti istražitelje.

Mamići kupili cijelo selo, blizu odmaraju Todorići i Vidoševići
Mamići kupili cijelo selo, blizu odmaraju Todorići i Vidoševići

Svemu tome sad je Zdravko dodao i stan u svojemu međugorskom utočištu. No, kako doznajemo od nekoliko njegovih prijatelja s kojima se redovito čuje, goste i dalje prima u hotelu, a ne u svojem domu. Često ga tamo posjećuje supruga Marina, no navodno je i dalje jako oprezan pa živi posebnim režimom. Neko se vrijeme bojao da ga žele oteti. Uostalom, u Tomislavgradu su ga 2017. godine i propucali. Tadašnji Dinamov savjetnik prebačen je u bolnicu gdje su mu liječnici sanirali prostrjelnu ranu te ga pustili na kućno liječenje. Do napada je došlo u zaseoku Vidovići, a netom prije bio je u društvu četrdesetak članova svoje obitelji.

To ga je pokolebalo, ali Zdravko je i dalje rado viđen gost na brojnim feštama i svadbama, na koje se rado i odaziva, ali još je na oprezu. Na ljeto su uz njega uvijek bila dva tjelohranitelja i vozač, a nitko mu nije mogao prići bez njihove kontrole. Držao se uobičajenog rasporeda, uvijek je dobro promišljao kamo će ići i gdje će sjesti. U kafiću ili restoranu nikome osim zidu ne bi okrenuo leđa, a često mijenja i automobile. Kad je u svojim “odajama”, ispred vrata je uvijek netko od tjelohranitelja. Podsjetimo zašto je uopće u bijegu i zašto je bio “primoran” kupiti još jedan stan.

Osim sa Zoranom, Kravić se sudi i s bivšim mužem Marijem
Osim sa Zoranom, Kravić se sudi i s bivšim mužem Marijem

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar su u lipnju prošle godine nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba i nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Konkretno, Zdravko Mamić je osuđen na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine zatvora.

U drugoj Uskokovoj optužnici, koju je potvrdilo optužno vijeće, Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika, među kojima je i njegov brat Zoran, koji se u međuvremenu vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora, tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna. Nakon što je potvrđena ta druga optužnica, Hrvatska je drugi put pokrenula postupak izručenja, ali i ovaj put tužiteljstvo BiH ustvrdilo je kako ne postoje uvjeti za izručenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...