Obavijesti

Show

Komentari 17

Mariah Carey svake godine na njoj zaradi više od 5 mil. kuna

Mariah Carey svake godine na njoj zaradi više od 5 mil. kuna
8

Američka pjevačica svake godine na svom najvećem božićnom hitu zaradi popriličnu svotu, a samo ove godine 'All I Want For Christmas Is You' donio joj je 625 tisuća funti...

VIDEO

Redovito je najslušanija pjesma na streamingu, a nezaobilazna je na svim listama božićnih pjesama. Da, riječ je o legendarnom hitu 'All I Want For Christmas Is You' koji je i danas po mnogima jedan od najpopularnijih božićnih hitova. Snimljen je davne 1994. godine, a američka pjevačica Mariah Carey (48) izvedbom ovog svjetskog hita 'završila' je na samom vrhu glazbenih top ljestvica.  Sve se to iznova ponavlja svake godine oko Božića.

Bez obzira na to što su od izlaska ove pjesme prošle već 24 godine, 'All I Want For Christmas Is You' još se uvijek vrti na radijskim postajama.

Međutim, to nije sve. Američka pjevačica svake godine na svojem najvećem božićnom hitu zaradi šokantno vrtoglavu svotu, a samo ove godine 'All I Want For Christmas Is You' donio joj je 625 tisuća funti, odnosno preko 5 milijuna kuna, prenosi Mirror.

Iako je prije toga izdala čak tri albuma, Mariah svoju popularnost može zahvaliti upravo ovom hitu. Napravila ga je u suradnji s glazbenim producentom Walterom Afanasieffom (60), a kako je rekao 2014. u intervjuu za Billboard, na ideju o pjesmi došli su sasvim slučajno i nisu imali pojma kakvu će popularnost postići. 

- Uvijek smo surađivali na takav način. Najprije smo skladali samo melodiju, a tek kasnije dovršili tekstom. Ovu pjesmu napravili smo u vrlo kratkom vremenu, bilo nam je mnogo lakše nego inače. Pokušao sam unijeti neke specifične riječi, tekst koji prije još nikad nismo mogli čuti - rekao je Afanasieff.

Mariah Carey otkrila kako je skinula 20 kila u dva mjeseca
Mariah Carey otkrila kako je skinula 20 kila u dva mjeseca

'All I Want For Christmas Is You' samo je jedna od mnogih božićnih pjesama koje su se našle na albumu tada 23-godišnje pjevačice. Na snimanje božićnog albuma 'Merry Christmas' nagovorio ju je tadašnji suprug Tommy Mottola (69) s kojim je bila u braku pet godina. Smatra se da je upravo brak sa 21 godinu starijim Mottolom lansirao njezinu karijeru. Bez obzira na to što je zarada prodaje albuma američke pjevačice bila zajednička, poteškoće u braku ipak su prevladale te se par 1998. godine odlučio rastati. 

89th Academy Awards - Oscars Vanity Fair Party

No, uspješna akrijera nije došla tek tako. Malo kome je poznato da je Mariah imala teško djetinjstvo, posebno zbog svog porijekla koji joj je zadavao velike probleme kad se tek počinjala baviti glazbom. Naime, njezina je majka bjelkinja, dok joj je otac bio afričko-hispanskog porijekla. Nakon što su se rastali, Mariah se često susretala s osudama i uvredama zbog kojih se često morala truditi, kako kaže, više i jače od ostalih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'