Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marširao u suknji: 'Ovo je veliki pomak za BiH. Ponosan sam...'

None Foto: Instagram 4

Ponosan sam i sretan. Ovo meni znači puno, ne samo meni već svima koji se osjećaju različito. Ovo je veliki pomak za BiH, izjavio je bosanskohercegovački pjevač

Bosanskohercegovački pjevač Božo Vrećo (35) bio je jedan od tisuću sudionika Povorke ponosa u Sarajevu. Vrećo se i ovaj put pojavio u čudnovatoj odjevnoj kombinaciji, crnoj suknji i majici u bojama LGBT zajednice, a svoje oduševljenje povodom prve povorke objavio je na društvenim mrežama. 

Foto: Instagram

- Pride Sarajevo! Samo ljubav - napisao je Vrećo na svojem Instagramu profilu, a na fotografijama je pozirao s glumcem Feđom Štukanom (45) i brojnim drugim sudionicima Povorke ponosa. Vrećo se ranije vratio s odmora iz Herceg novog kako bi prisustvovao povorci. 

MAJSTOR SEVDAHA Božo u rozom: Prodaje haljinu, a novac će donirat slijepoj djeci

- Naravno da sam se vratio zbog svih onih kojima moj život, umjetnost i sloboda življenja jesu oslonac i uzor, pokazatelj da možete sve, da uvijek i bezuvjetno slijedite svoj cilj, volite koga vam srce želi i da budete to što jeste - izjavio je pjevač na Facebooku te dao do znanja koliko se osjeća ponosno što je dio povorke. 

Foto: Instagram

- Ponosan sam i sretan. Ovo meni znači puno, ne samo meni već svima koji se osjećaju različito. Ovo je veliki pomak za BiH. Sretan sam što mogu biti dijelom nečega što otvara vrata Europi i nečemu lijepom. Napokon iz tame izlazimo u svjetlo - dodao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

Komentari (132)
  • Homoseksualizam postoji stoljećima i u svim vjerama i narodima,jedini napredak je što sada imaju gej parade...pa ne moraju svima na nos stavljati svoje seksualne orijentacije..volite se i ljubite ali ja to ne moram gledati..

    9. 9. 2019,   11:57
  • Klasični Balkanizam. Ali opet, zašto heteroseksualci nemaju paradu? Ako želiš biti isti kao i svi, onda se ponašaj isto.

    9. 9. 2019,   11:44
  • Ne kužim zašto ovi misle da je nekoga briga za njih i njihovo opredjeljenje ? Ovo je čisto maltretiranje naroda .

    9. 9. 2019,   12:00