Obavijesti

Show

Komentari 16

Matija Vuica: Do smrti sam njegovala svog brata Luku

Matija Vuica: Do smrti sam njegovala svog brata Luku
6

ISPOVIJEST MATIJE VUICE: Svaki dan je u domu posjećivala brata Luku, koji je umirao. Kaže kako je bio bolestan, ali nije bio drukčiji od drugih ljudi

VIDEO

To mi je bio najveći udarac u životu. Osjećala sam se kao u filmu nakon što mi je doktor rekao da će živjeti još samo dvije ili tri godine, prisjeća se Matija Vuica (51) brata koji je prije sedam godina umro od raka. Bio je osoba s posebnim potrebama, a dizajnerica se brinula o njemu i o bolesnoj majci Ivi, koja je preminula godinu dana prije njega.
Trudila se naučiti što je više mogla o bolesti kako bi mu olakšala muke.
- Angažirala sam medicinske sestre, no nisam željela Luku ostaviti u rukama neznanaca. Bilo mi je jako teško jer sam s njim bila bliska - kazala je Vuica. Ne može si oprostiti što je zbog posla Luku smjestila u dom za stare i nemoćne.
- Svako jutro, prije nego što sam išla raditi, kuhala bih mu jelo, a navečer ne bih odlazila prije nego što bi zaspao - kaže Matija. U to vrijeme bratovo zdravstveno stanje se zakompliciralo i doktor je rekao da mu preostaje još šest mjeseci života. Tada se vratila s Lukom u Metković. Luka je umro u obiteljskoj kući. Teška obiteljska situacija Matiju nije slomila. Smatra da ju je bol oplemenila i učinila boljom osobom. Zbog toga se rado odaziva humanitarnim akcijama.
- Zahvalna sam mami Ivi što me odgojila da nikome ne odbijam pomoći. No sve bih dala da je moj Luka živ. Bio je pravi anđeo, svi su ga voljeli - kaže pjevačica.

U VLAKU JE NAPRAVILA REVIJU U LUKINU ČAST
To mi je bio najdraži dan u život. Akciju sam posvetila preminulom bratu, rekla je Matija koja je u jesen 2005. organizirala modnu reviju u vlaku na relaciji Zagreb - Knin. U njemu je bila aukcija za 21 Matijinu haljinu koje su se pojedinačno prodavale za 15.000 kuna. Matija je na toj aukciji uspjela prikupiti 300.000 kuna. Reviju su nosile voditeljica Danijela Trbović, glumice Senka Bulić, Anja Šovagović, Mia Begović, trenutačna premijerka Jadranka Kosor... Na stanicama su ih čekali ljudi koji su im darivali kolače. Dizajnericu su najviše dirnuli osmjesi djece. Matija dodaje da joj je najveće  zadovoljstvo vidjeti da je nekome pomogla jer samo tako može doživjeti nečiju sreću. Vuica nam je otkrila da je nedavno djevojci s otoka Visa s kojom se dopisivala na internetu poslala svoje cipele.
- Imamo isti broj, a njoj su se jako svidjele - kaže skromno Matija koju je moda počela zanimati još u srednjoj školi. Uz modu istovremeno se bavila i glazbom. U teškom periodu njezinog života, nakon što je u kratkom roku izgubila brata i majku, njezin dugogodišnji partner Jurica Popović (51) bio je uz nju.
- Ne znam bi li uspjela sve to izdržati da nije bilo njega - kazala je Matija.   
Vuica i Popović u vezi su gotovo 30 godina, ali nikad se nisu oženili.  U jednom intervjuu u šali je kazala da se možda udala u tajnosti.  Matija dodaje kako je više ne opterećuje pitanja o tome zašto se napokon ne vjenčaju.
- Jurica i ja nikad se, ni u šali nismo gađali pepeljarom, razbijali čaše, namještaj, derali se jedno na drugo, naša veza se temelji na  poštivanju - kazala je tada Matija.

MATIJA I JURICA VOLE SE JOŠ OD DJETINJSTVA
Pjevačica i glazbenik privatni su i poslovni partneri. Matija dodaje da je uvijek bio uz nju kada joj je bila potrebna pomoć.
- Naša veza blagoslovljena je skladom i tolerancijom - rekla je Matija. Juricu dodaje, poznaje od djetinjstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...