Obavijesti

Show

Komentari 26

Matko Jelavić otkazao koncert u Splitu: Nije zbog Saše Matića

Matko Jelavić otkazao koncert u Splitu: Nije zbog Saše Matića
7

Srpska zvijezda Saša Matić trebao je imati koncert u Splitu za Valentinovo, no ipak ga je odgodio. Saša redovito na nastupima pjeva pjesmu 'Majko stara', a Splićanin kaže da mu to nimalo ne smeta

VIDEO

Prošle godine Matko Jelavić (60) imao je koncert u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog koji je trajao tri sata i financirao ga je sam. Glazbenik je trebao za Valentinovo imati koncert u Splitu pod nazivom 'Trideseti rođendan pjesme Majko stara', ali ga je otkazao. 

Otkazujem jer od nikoga ni u Splitu ni u Hrvatskoj nemam financijske podrške za moj koncert. Kao što sigurno znate, radi izgubljenog povjerenja publike u hrvatsku glazbu, sada su potrebni sponzori za velika događanja. Nevjerojatno je kako ostali gradovi i županije Hrvatske ipak pomažu svoje pjevače, a još nevjerojatnije kako Grad Split i Županija to izbjegavaju. U gradu koji je rasadnik hrvatskih zvijezda. Ali, bez brige. Tog dana će se u splitskoj Areni održati drugi koncert, na kojem će se sigurno pjevati Majko stara - napisao je na društvenim mrežama Matko.

Matko Jelavic

Srpska zvijezda Saša Matić (40) trebao je imati koncert u Splitu za Valentinovo, no ipak ga je odgodio. Saša redovito na nastupima pjeva pjesmu 'Majko stara', a Splićanin kaže da mu to nimalo ne smeta.

- Drago mi je kad moji srpski kolege pjevaju tu pjesmu, jednako kao što mi je drago kad vidim da to rade i 2Cellos po cijelom svijetu. Ne dijelim ljude po krvnim zrncima, zašto ne bi i Srbi to pjevali - rekao je Jelavić za Slobodnu Dalmaciju

- Koncert nisam otkazao zbog Saše Matića jer Split je moj grad i ne bojim se nikoga. Jednostavno se, nažalost, dogodilo da u svom rodnom gradu nisam naišao na potporu - objašnjava glazbenik. 

Zagreb: Saša Matić s gostima okupio tisuće obožavatelja na koncertu u Areni

Tu se glazbenik ne osvrće samo na novac, već i na popuste na troškove koji idu gradu Splitu poput najma dvorane na Gripama i slično. Obratio se političarima i poduzetnicima za pomoć, ali mu nitko nije dao konkretno rješenje. 

- A u isto vrijeme dolaze uvozni pjevači, a mi se ne znamo ponašati niti čuvati hrvatsku glazbu kako treba jer 90 posto Hrvata sluša cajke. Dogodilo se ono o čemu sam upozoravao godinama. Pogledajte samo splitski festival nekad i sad - kaže Jelavić. 

58 Splitski festival

Zbog redovitih turneja koje ima po inozemstvu, Kanadi, Americi, Novom Zelandu, Jelavić može živjeti od glazbe. 

Pjevam hrvatskoj dijaspori i stalno me zovu da se vratim - rekao je Matko. 

Jelavićeva objava na društvenim mrežama o otkazivanju koncerta izazvala je mnoštvo komentara. 

- Jako sam žalosna i razočarana da se takvo nešto u Lijepoj Našoj događa. Gospodine Jelaviću, nastavite pjevati i dalje jer vaše se pjesme nikad neće prestati svirati. Nisam nacionalista, ali ne mogu vjerovati da domaći pjevači imaju manja prava od ostalih. Što je hrvatskom narodu, Bože prosvijetli nam pamet. Bitno da će se održati Ninin koncert, žalosno na što je Split spao - piše u jednom komentaru. 

Matko Jelavic

OVO SU NAJSEKSI ZNAKOVI ZODIJAKA: Mračnim Škorpionima nitko ne može odoljeti, ali oni nisu jedini

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...