Obavijesti

Show

Komentari 18

Meghan je vodila blog, a Kate prodavala dekoracije za partyje

Meghan je vodila blog, a Kate prodavala dekoracije za partyje
42

Budući da je odrasla u Velikoj Britaniji, Kate Middleton oduvijek je bila upoznata s kraljevskom obitelji i običajima, dok Meghan o tome, kako je sama rekla više puta, nije imala pojma

VIDEO

Uoči vjenčanja princa Harryja (33) i američke glumice Meghan Markle (36) svjetski mediji raspisali su se o detaljima iz života para, ali i o razlikama između Harryjeva izbora mlade i izbora njegovog brata princa Williama (35), koji se 2011. oženio s Kate Middleton (36).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:55

Još dok su bili mlađi, bilo je jasno koliko se braća razlikuju, a pomalo rezervirani William još uvijek djeluje kao potpuna suprotnost 'zaigranom' Harryju.

No u čemu se sve razlikuju njihove odabranice? Naime, ljubavne veze dva mlada princa, barem u javnosti, izgledaju potpuno drugačije.

Commonwealth Day 2018
Kraljica seli Meghan i Harryja iz palače na selo: To im je dar?
Kraljica seli Meghan i Harryja iz palače na selo: To im je dar?

Stariji sin princa Charlesa (69) i tragično preminule princeze Diane, princ William, upoznao je Kate 2001. na fakultetu St. Andrews u Londonu. U to su vrijeme oboje bili u vezama pa je njihov odnos bio isključivo prijateljski. Ipak, ubrzo su se zaljubili, a 2003. otkrili su da su u vezi.

Njihova je ljubavna priča odmah je počela krasiti naslovnice svjetskih medija, a Kate su mnogi uspoređivali s nekonvencionalnom princezom Dianom. Par se zaručio  2010., devet godina nakon što su se upoznali i pet nakon što su oboje diplomirali.

Royal visit to Sunderland
Kao bajka: Harry i Meghan će na vjenčanje u otvorenoj kočiji
Kao bajka: Harry i Meghan će na vjenčanje u otvorenoj kočiji

Harryjev ljubavni život bio je znatno drugačiji. Prije veze s američkom glumicom pratio ga je nadimak 'divlji Harry' koji je dobio zahvaljujući brojnim kratkim vezama, ali i partijanerskim ekscesima koje su tabloidi revno pratili. A onda je sreo Markle i sve se promijenilo.

Brat Meghan Markle upozorava princa: Otkaži svadbu što prije
Brat Meghan Markle upozorava princa: Otkaži svadbu što prije

Harryja i Meghan upoznao je zajednički prijatelj koji im je dogovorio spoj na slijepo, a vezu su započeli gotovo odmah. Upoznali su se 2016., godinu kasnije objavili zaruke, a vjenčanje su dogovorili za 19. svibnja. 

Podrijetlo dvije dame

Budući da je odrasla u Velikoj Britaniji, Kate je oduvijek bila upoznata s kraljevskom obitelji i običajima, dok Meghan o tome, kako je sama rekla više puta, nije znala gotovo ništa.

Nakon službenih zaruka u nekoliko je intervjua priznala kako je, budući da je odrasla u Americi, kraljevska obitelj za nju nepoznanica.

- Sve što sam naučila o njima, naučila sam od Harryja - rekla je Meghan.

Meghan i Harry se općenito manje drže tradicije koju im nalažu duga povijest monarhije i kraljevska obitelj, nego li William i Kate.

Harry i Meghan šokirali fanove odabirom pjesme za 'prvi ples'
Harry i Meghan šokirali fanove odabirom pjesme za 'prvi ples'

Početci veze: Kate i Meghan

Princ William i vojvotkinja Kate živjeli su u istom gradu, za razliku od Harryja i Meghan koji su od samog početka bili u vezi na daljinu. 

Stariji brat i Kate nekoliko su puta prekidali na kraća razdoblja, a kako su kasnije objasnili, bili su vrlo mladi, pod pritiskom obveza i trebalo im je vremena da shvate kako je 'to to'. 

Royal visit to Northern Ireland

Kad su prohodali, Markle nije imala previše vremena zbog snimanja finalne sezone serije 'Suits' u Torontu, dok je Harry bio opterećen kraljevskim obavezama u Velikoj Britaniji.

Iako je bilo poprilično teško održavati vezu na daljinu, osobito jer je bila tajna, uspjeli su zahvaljujući mnogobrojnim putovanjima. Ona bi dolazila k njemu u Veliku Britaniju, a on k njoj u Kanadu, uz dogovor da neće proći više od dva tjedna da se ne vide.

FILE PHOTO: An official engagement photo released by Kensington Palace of Prince Harry and Meghan Markle taken by photographer Alexi Lubomirski, at Frogmore House in Windsor
Meghan Markle će se udati u vjenčanici za 800.000 kuna
Meghan Markle će se udati u vjenčanici za 800.000 kuna

Izmjenjivanje nježnosti u javnosti

Navodno postoji dobar razlog zašto se u javnosti rijetko vidi da se princ William i vojvotkinja Kate drže za ruke. Iako ne postoji službeno pravilo koje se tome protivi, uvijek ima onih nepisanih. Jedno od njih nalaže da princ William, s obzirom na to da je drugi u redu za nasljedstvo, mora više paziti na ponašanje nego mlađi mu brat Harry. 

S druge pak strane, princ Harry i glumica Meghan ne susprežu se od izmjenjivanja nježnosti u javnosti, a često se i na službenim događanjima grle i drže za ruke.

Zaruke

William i Kate bili su u vezi punih osam godina, s par kratkih prekida, sve dok se 2011. nisu i vjenčali. Zaprosio ju je u jesen 2010. kad su s prijateljima bili na odmoru u Keniji. Oboje su tada imali 28 godina.

Harry je s Meghan bio manje od godinu i pol kad ju je zaprosio u siječnju prošle godine. Afrika je i za njih bila sudbonosna. Par je tad pet dana proveo u Bocvani, samo nekoliko tjedana nakon prvog službenog izlaska. 

Kraljica prabaka je s helićem odletjela vidjeti princa Louisa
Kraljica prabaka je s helićem odletjela vidjeti princa Louisa

Karijera

Prije udaje Middleton je radila u privatnoj tvrtki svojih roditelja, koja se bavi nabavkom materijala za zabave kao što su baloni, svečane haljine, pribor za jelo, svijeće i razne dekoracije. Takav posao ipak nije bio primjeren za članicu kraljevske obitelji pa je odlučila zatvoriti to poglavlje svog života.

S druge strane, karijera Markle išla je uzlaznom putanjom, a njezin je život bio itekako javan. Osim što se bavila glumom, pisala je lifestyle blog 'The Tig', koji je ugasila nakon što je njezina veza s Harryjem postala službena.

S objavom zaruka Meghan se odrekla karijere, ali i društvenih mreža na kojima je imala profile.

Invictus Games Sydney 2018 trials

Mišljenja stručnjakinja za veze

Zbog svih navedenih razlika, američki je časopis Business Insider nedavno kontaktirao dvije stručnjakinje za veze; autoricu knjige 'On jednostavno nije tvoj tip'  Andreu Syrtash i terapeutkinju iz New Yorka Rachel Sussman.

Analizirale su obje veze i ključne razlike između Kate i Meghan, te kako bi se razlike između dvije dame mogle odraziti na njihove brakove, kao i na živote.

- Nitko ne zna unaprijed što će se u braku događati, no ako ste svjesni nekih problema i razlika možete ih na vrijeme rješavati - rekla je terapeutkinja Sussman i dodala kako su William i Kate, budući da se znaju od još od fakulteta, mogli graditi život zajedno. Prednost im je što imaju dužu zajedničku povijest.

- Znaju mnogo jedno o drugom, imaju zajedničke uspomene i zajedničke prijatelje, ali i kulturalne sličnosti - kaže  Sussman.

Harry i Meghan su se, s druge strane, upoznali u tridesetima, zreliji su ušli u vezu i vjerojatno bolje znaju što žele. Osobito Markle koja je već bila u braku s Trevorom Englesonom (41).

- Rane i srednje dvadesete su vrijeme kad najviše otkrivamo sami o sebi. Ne samo tko smo i što želimo, već i s kim želimo biti. Zato mislim da je pozitivno što Meghan i Harry iza sebe imaju iskustvo. Obično tek u tridesetima stvarno saznamo što želimo, a što ne - objasnila je stručnjakinja za veze Syrtash.

Kraljevska beba pozirala mami: Kate je snimila princa Louisa
Kraljevska beba pozirala mami: Kate  je snimila princa Louisa

Loše strane veza

Kako kaže Sussman, princu Williamu i vojvotkinji Middleton se može dogoditi da se udalje jedan od drugoga.

- Ponekad se jedna strana osjeća kao da je više sazrela ili da je 'prerasla' drugu osobu', odnosno da se razvija dok ovaj drugi stoji na mjestu. To je i inače čest razlog raspada brakova - objašnjava Sussman i nastavlja kako Harryju i Meghan u vezi može biti problem što su već izgrađeni kao osobe, koje su pak navikle biti neovisne. 

Duchess of Cambridge pregnant

- Oboje su bili u vezama s drugim ljudima i petnaestak godina neovisni o ikome. Zato im možda neće biti lako dogovoriti neke stvari, poput zajedničkih financija, mjesta za život i slično - kaže Syrtash.

Terapeutkinja Syrtash dodaje i da bi, ako Harry i Meghan odluče imati djece, i plodnost mogla biti problem, dok William i Kate o tome vjerojatno nikada nisu razmišljali jer su dosta mladi dobili prvo dijete.

Royal Baby

Isto tako, Meghan i Harry nemaju previše 'vremena za zbližavanje' prije nego što počnu planirati obitelj, ukoliko uopće žele djecu. Bilo bi sigurno bolje da prije takve obveze mogu provesti neko vrijeme sami i bolje se upoznati, pa da, kad je najteže, mogu reći 'mi to možemo zajedno', objašnjava Syrtash. 

Duke and Duchess of Cambridge 1st wedding anniversary

Sussman kaže da parovi koji su se upoznali kasnije, kao Markle i princ Harry, moraju sebe podsjećati da 'najbolje razdoblje tek dolazi' te da su se obavezali s osobom do sebe provesti ostatak života. 

Kate haljinu posvetila princezi Diani, a sve joj kroji ista žena
Kate haljinu posvetila princezi Diani, a sve joj kroji ista žena

Vjenčanje

Što se vjenčanja tiče, William i Middleton su se vjenčali u Westminster Abbeyu, kako tradicija i nalaže. 

- Par stalno treba paziti kakav dojam ostavljaju u javnosti i trebaju biti svjesni koliko ljudi prati svaki njihov pokret - kaže Sussman.

Harry i Meghan pak na neki način bojkotiraju kraljevsku tradiciju. Vjenčat će se u Windsor Castleu u kapelici St. George's, a vjenčanje će im biti i nešto skromnije. Osim toga, Meghan planira održati govor, što inače nije običaj. 

Royal Wedding preparations
Kate Middleton i princ William slave sedmu godišnjicu braka
Kate Middleton i princ William slave sedmu godišnjicu braka

Prema mišljenju Sussman, oni se mogu malo ležernije ponašati zato što su u redu za prijestolje nakon Williama i Kate, što ne znači da isto nisu pod stalnim povećalom javnosti. 

- Za Harryja i Meghan je dobro da se mogu malo 'udaljiti od pravila' jer što više možeš biti svoj, veće su šanse da će veza uspjeti - zaključuje Sussman.

VIDI OVO: 5 najgorih stvari koje ti se mogu dogoditi za vrijeme seksa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'
SPAS OD TOPLIJIH DANA

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'

Nives svoje pratitelje često počasti 'vrućim' fotografijama, a sada je pozirala u bijeloj haljini