Obavijesti

Show

Komentari 94

Mia Dimšić divi se kolegicama: Od Seve se može puno naučiti

Mia Dimšić divi se kolegicama: Od Seve se može puno naučiti
3

PUT DO USPJEHA Osječka kantautorica Mia Dimšić pjevati je počela kao sedmogodišnjakinja u KUD-u, a na prvu turneju otišla je u Ameriku i Kanadu s tamburaškim sastavom 'Džentlmeni'

VIDEO

Divim se kolegicama. Vrlo rado pratim pjesme kolega na sceni jer mislim da se od svačijeg rada može puno naučiti, kaže Mia Dimšić (25) o svojim kolegicama Severini (45), Jeleni Rozgi (40) i Lidiji Bačić (32).

Na tronu: Hrvatska diskografska udruga proglasila ju Miju Ženskim izvođačem godine

Najnagrađivanija izvođačica prošle godine već je kao sedmogodišnjakinja plesala i pjevala u kulturno-umjetničkom društvu. Prvu pjesmu napisala je u osnovnoj školi i poslala je na Dječju Euroviziju, no nije prošla u natjecanje.

- Godinama sam svirala gitaru, bila u tamburaškom orkestru i pjevala na dječjim priredbama. Kasnije sam džeparac zarađivala gažama u akustičnom duu, ali tek 2014. stigao je ozbiljan poziv koji mi je promijenio život - govori Dimšić. Mia je na mjesec dana s tamburaškim sastavom Džentlmeni otputovala na turneju po Americi i Kanadi te s njima pjevala hrvatskoj dijaspori.

- Mislila sam je to jednokratan projekt te da ću ga pamtiti kao nevjerojatno iskustvo, ali tog ljeta sam upoznala većinu svojeg današnjega glazbenog tima - dodaje Mia.

Pjesma “Život nije siv”, koju su Mijini fanovi proglasili himnom optimizma, mjesecima nije silazila s vrha glazbenih top ljestvica.

- Pjesma je nastala kad još nisam bila sigurna hoće li glazba biti nešto od čega ću živjeti. Inspiraciju sam dobila nakon nedjeljne svađe s mamom, kad me pitala mislim li da ću biti sretna na životnom putu kojim sam tek krenula - kaže Mia. Objasnila je kako joj se život od tada potpuno promijenio.

57 Splitski Festival

- Počela sam praktički živjeti na cesti te svaki dan upoznavati gomilu novih ljudi, slušati komentare i priče o sebi, nastupati u neobičnim uvjetima... Sve to zna biti stresno ako nisi prilagodljiva osoba, ali ujedno je i prekrasno – govori Osječanka. Glazbu voli čitav život, no priznaje kako nikad nije mislila da će se profesionalno baviti njome. Laska joj, kaže, što je vole i slušaju djeca.

- Dogodilo se spontano te mi je drago da inspiriram najmlađe i imam privilegiju pratiti ih kroz odrastanje. Ujedno je to i velika odgovornost - kaže Mia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...