Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Minea: Ne prestaju nas zvati i najviše traže pjesme iz 90-ih...

None Foto: Instagram 8

Renata Končić Minea, Ivana Banfić i Marinela Jantoš Ella četiri godine pune svaki prostor s dance hitovima ‘Iza ponoći’, ‘Šumice’, ‘Uberi ljubicu’...

Četiri godine imamo koncert za koncertom, u istim smo mjestima već pjevale i pet puta, kaže Renata Končić Minea (41). S Ivanom Banfić (49) i Marinelom Jantoš Elom (47) na turneji je 'Volim 90-e'. Nakon godinu dana odradile su cijelu Hrvatsku i mislile da je turneja gotova.  

- Ne prestaju nas zvati. Zanimanje ne jenjava, jako nas traže da pjevamo pjesme iz 90-ih. Jasno je da ljudi pamte i vole taj period - rekla nam je Minea, koja se proslavila hitovima kao što su 'Vrapci i komarci', 'Uberi ljubicu' i 'Good Boy'. 

Foto: Harry Uzoka/Instagram

Iako je u vrijeme najveće popularnosti dance glazbe bilo puno više izvođača, Končić smatra da je svatko drugi u svojem filmu i češće pjeva novi repertoar. Ideju da prošire raspjevanu ekipu prepušta organizatorima. Oni su, kaže, ti koji trebaju pozvati moguće goste iznenađenja. 

- Svi vole zvuk 90-ih. Zajedno nastupamo godinama, ali ipak je pretjerano govoriti o povratku 90-ih. Mislim da se radi o uvijek popularnoj vrsti glazbe - kaže Ivana Banfić. Pjevačica radi na novoj pjesmi koja je u stilu megahita 'Šumica'. I pjesma i spot trebali bi biti gotovi početkom sljedeće godine. Trebala je pjevati i 'Udri jače, manijače', ali je, rekao je njezin tadašnji menadžer Zoran Škugor, Dino Dvornik povukao već snimljenu pjesmu. Banfić je tako ostala bez megahita.  Među dance zvijezdama 90-ih bila je i Velina s pjesmom 'Sherry, Sherry', koja je odlično prolazila u diskoklubovima. Taj hit nije uvijek pjevala samo Velina, nego i pjevačica s kojom bi se dogovorilo oko pristojne cijene na nastupima.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sredinom 90-ih plesali smo i na hit grupe Mandi 'Nisi me bio vrijedan ti'. Tom su pjesmom postigli zapaženi uspjeh, a uslijedili su hitovi poput 'Zbog tebe', 'Pristajem na sve' i 'Predobro te znam'. I poslije 25 godina najveći hit E.T.-ja, 'Tek je 12 sati', nije izgubio na popularnosti. Grupa postoji i danas iako su se s godinama mijenjale pjevačice. Daliju pamtimo po dva velika hita, 'Suparnica' i 'Baby Bye', a onda je nestala sa scene.

Foto: Privatni album/instagram

Najavljivala je povratak, no to se ipak nije ostvarilo. Kasandra se nije mogla nositi s teretom slave te se povukla. Danas je nitko ne može nazvati jer pjevačica skriva broj mobitela. Kad poželi, javi se menadžerima ili kolegama, uvijek s drugog broja. U vrh estrade vinula se hitovima 'I Got A Feeling' i obradom pjesme 'Sladoled' Jasenka Houre. Nikita je pjevačku karijeru započela 1989. godine. Igrala je na kartu provokativnih i lascivnih nastupa, a uzor su joj bile Marina Perazić i Madonna. Kasnije se posvetila majčinstvu i kazališnim nastupima. Marinela Jantoš Ella tih je godina bila jedna od najvećih zvijezda iako je imala samo jedan hit - 'Iza ponoći'. I danas se taj spot pamti po crnoj koži i dva dobermana. Ela i danas nastupa po domjencima, svadbama, gdje god je tražena, a snima i nove pjesme. 

Ivana Banfic | Autor: Sinisa Hancic/PIXSELL Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL

S Ivanom i Mineom uživa u svakom novom nastupu, a putovanja su im, rekla je Minea, jako vesela.

- Dugo se znamo, dovoljno je da se pogledamo pa znamo koja što misli. Zadovoljstvo nam je zajedno putovati jer ne usfali ni smijeha ni pjesme kamo god idemo - rekla nam je Minea.

Foto: Narodni radio

Pjevačica koju pamte sve generacije po hitu iz 90-tih 'Iza ponoći ja bit ću tu' Marinela Jantoš Ella (47) izjavila nam je kako joj je moda uvijek bila mrska.

- U ničemu se nisam vidjela, ’a kada su došle 90-te i techno malo su oslobodile pa “skidanje” nije bio neki taboo.Nikada nisam imala novaca kupiti ono što mi se uistinu sviđa,nikad mi nije bilo po mjeri te mi je još više razvijalo ljutnju - kaže nam Ella.

Slavko Midžor/Pixsell | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Dodala je kako je na Photo session za album 'Iza ponoći' otišla gola jer nije znala što da obuče.

- Klečući sam plakala na telefon da ne mogu naći ništa što mi se sviđa pa mi je fotograf rekao "Dođi gola" ,nacrtat ćemo odjeću i tako je na kraju i bilo - objašnjava Marinela. Sve ju je to oslobodilo da za nastupe nosim rock-punk-techno odjeću.

VIDI OVO! Kate Middleton otkrila što joj smeta kod Williama: "Užasan si oko toga!"

Foto: videostar

Komentari (30)
  • muzika 90ih je bila veselija nego danas,

    6. 12. 2018,   10:13
  • mogu pjevati na vatrogasnoj zabavi ali samo ako skinu hitove vatrogasaca

    6. 12. 2018,   11:11
  • Malo je reći da nije primjereno tvojim godinama da pjevas good boy, Uberi ljubicu ili vrapce, ali ako tebe to veseli..... Uživaj.

    6. 12. 2018,   08:29