Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mišević u procesu posvajanja: 'Želimo da dijete bude sretno'

None Foto: 5

Televizijski voditelj Boris Mišević zajedno je sa suprugom Ana-Mari odlučio posvojiti dijete zbog čega je par morao proći školicu od 40 sati

Televizijski voditelj Boris Mišević i njegova supruga Ana-Mari odlučili su se na veliki korak u životu - posvojenje djeteta. Mišević je na društvenim mrežama otkrio kako je par nedavno završio sa 'školicom za posvojitelje'. 

- Dobili smo diplomu. Skoro dva mjeseca je trajalo. Testovi u Centru za socijalnu skrb skoro gotovi. Pa da vidimo koliko će nam trebati vremena dok ne popunimo obitelj novim malim članom illi članovima - napisao je voditelj na Facebook profilu. Obrada Centra za socijalnu skrb i obaveznu edukaciju par je prošao u dva mjeseca, a Boris nam je otkrio kako su odluku o posvojenju donijeli brzo. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

- Odluka je pala brzo jer želimo pomoći barem jednom djetetu da ima sretan život u obitelji punoj ljubavi. Oboje imamo prirodnu želju postati roditelji. Te dvije stvari su se spojile i odluka je donesena brzo - priča nam Boris koji zajedno sa suprugom nije na početku nije bio obeshrabren statističkim podacima o posvajanju djece u Hrvatskoj. 

- Vjerujem da je svima u interesu da što manje vremena budu u domovima ili sredinama koje su za njih opasne. Mi na postupak gledamo pozitivno i sigurni smo da ćemo na kraju biti sretni. Za sada ide prilično brzo s obzirom na ono što smo očekivali slušajući iskustva onih koji su prošli istu priču  - komentirao je. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Par je savjete o cijelom procesu dobio od kolega i prijatelja koji su prošli isto i posvojili dijete. 

- Pomogli su nam i ljudi iz struke koji se godinama bave poslom zbrinjavanja i posvajanja mališana. Razgovori s njima su nam pomogli da priču sagledamo realno i racionalno - govori. Veliku podršku daje im i njihova obitelj. 

- Reakcije naših najbližih su čista ljubav i bezrezervna podrška. Možemo biti sretni što imamo prave prijatelje i rodbinu koja je uvijek uz nas. I u dobrom i u lošem. U ovo morate ući otvorenog srca i s pozitivnim stavom, a s takvom pristupom je sve životu moguće - zaključuje Boris. 

 

 

 

 

Komentari (33)
  • Može li samac u Hrvatskoj star 50 godina solidnih financijskih sredstava usvojiti dijete nema veze kojeg uzrasta i kojeg spola . A mogao bih i dvoje . Bio sam jednom oženjen i nebi više nikada a dijece na ŽALOST nemam . A sve bih dao da imam i mislim a i drugi koji me poznaju znaju da bi djeca imala sve što im treba za normalan život.

    12. 7. 2019,   15:52
  • Lijepo! Al definitivno nisu jedini par i poprilicno sam sigurna da ce dobiti dijete prije nego sto dobiju "obicni smrtnici" U svakom slucaju lijepo od njih sto su se odlucili na ovaj korak!

    12. 7. 2019,   15:33
  • prekrasno! Divno! Čestitam gospodine Miševiću, vama i supruzi, jednom ćete djetetu podariti sretno djetinjstvo, i, nadam se, njega (nju) učiniti sretnom osobom. Moje čestitke od srca, ganut sam.

    12. 7. 2019,   15:56