Obavijesti

Show

Komentari 153

Mišo je otkazao koncert: Muči ga srce i nije u pjevačkoj formi

Mišo je otkazao koncert: Muči ga srce i nije u pjevačkoj formi
5

ODGOĐEN Subotnji koncert Mate Miše Kovača (74) u zagrebačkoj Areni danima je najavljivan kao megaspektakl. U četvrtak poslijepodne iznenada su ga otkazali

VIDEO

Organizatori su, kako doznajemo, bili nezadovoljni jer su uspjeli prodati oko 2000 karata, a u dvoranu stane 20.000 ljudi. Osim toga, i pjevač se ne osjeća najbolje.

- On je kralj estrade, ali godine su tu. Mišo u sedamdesetima nema kondiciju kakvu bi želio. Proljetos je u splitskoj Areni većinu vremena sjedio na pozornici jer taj napor više ne može podnijeti - kaže Želimir Babogredac, direktor pjevačeva izdavača Croatia Recordsa.

Kovač se četiri godine nakon što je preživio infarkt, zbog kojeg je imao dvije operacije srca, još bori sa zdravstvenim problemima. 

Teško mu je pjevati

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kardiokirurzi su mu 2011. godine ugradili dvije premosnice i mjesecima se borili za njegov život. Zbog bolesti Mišo rijetko nastupa. Iako je prestao pušiti, redovito uzima lijekove i jede zdravu hranu, Šibenčanin se ne uspijeva vratiti u formu u kojoj je nekoć bio.

- Jedan dan je dobro, a drugi dan se osjeća slabo i iscrpljeno. Pojavile su se i tehničke poteškoće oko organizacije pa je pomicanje termina zagrebačkog koncerta za kraj siječnja druge godine bilo jedino rješenje - rekao nam je jedan od Mišinih suradnika.

Mišo je sutra u Zagrebu trebao nastupati s gostima iznenađenja, a jedino poznato ime među izvođačima bila je kći Ivana. Njih dvoje 19. 12. imaju dogovorenu gažu u noćnom klubu u Istri, koju nisu otkazali.

Dio Mišinih fanova smatra da je koncert odgođen zbog nogometnog okršaja Dinama i Hajduka na Maksimiru koji se igra isti dan kad je trebao imati koncert. 

Fanovi okrivili ISIL

Smatraju da bi u dvorani moglo doći do okršaja Bad Blue Boysa i Torcide jer je Mišo vatreni hajdukovac. Nedavno je izjavio da tjedan dana nije mogao jesti nakon što bi njegov Hajduk izgubio utakmicu. 

Drugi su na društvenim mrežama okrivili ISIL. Smatraju da se policija prestrašila mogućnosti terorističkog napada kakav je Islamska država nedavno izvela u koncertnoj dvorani u Parizu. Organizator koncerta Igor Boltek razloge odgode jučer nije htio komentirati.

Kovač je bio prvi domaći izvođač koji je nastupio u Areni Zagreb. Na koncert 2009. došlo je više od 20.000 njegovih fanova. I nedavno je nastupio ispred pune Arene, ali tada nije imao koncert, nego je svojom pjesmom uveličao završnicu HDZ-ove izborne kampanje.

Kovač se često hvalio da je jedina istinska zvijezda bivše države.

- Meni je Jugoslavija bila mala. Ja sam prodao više od 20 milijuna ploča - isticao je pjevač u intervjuima.

"Želim sve puno, bit će to totalni lom"

Povodom prebacivanja koncerta u Areni Zagreb, na 23. siječanj sljedeće godine, sinoć se u eter Narodnog radija javio Mišo Kovač. U ekskluzivnom razgovoru s voditeljem Daliborom Petkom, Mišo je otkrio da je dobrog zdravlja i da se veseli susretima s publikom. 

- Organizator je odlučio da će bolji datum biti 23. siječanj. Prije toga dolazim u Žminj 19. prosinca i 27. prosinca u Široki Brijeg - rekao je Mišo. Poručio je da želi dostojanstven koncert u glavnom gradu Hrvatske. 

- Uz splitsku, najbolja je zagrebačka publika. To će biti totalni lom. Imam izvanrednu publiku i ja sam navikao na pune dvorane. Želim da sve bude puno. Ovo ne radim radi novaca nego radi ljudi - kaže Kovač koji će u Areni nastupiti uz mnogobrojne goste. Imena još nije želio otkrivati. 

- Na mojim koncertima ima starijih, ali je 70 posto mlađa publika. Ti mladi slušaju nešto drugo, ali kad se zaljube onda slušaju Mišu Kovača - poručio je legendarni pjevač. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'