Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Miss Lana je posadila stablo: Želim da dugo poživi na Baliju

None Foto: PR fotografije 5

Natjecateljice izbora za Miss svijeta na Baliju su obilježile Međunarodni dan mira sadeći kokos koji u hinduizmu simbolizira ljudsku težnju za čistoćom i dobrotom

Diljem svijeta, 21. rujna, obilježen je Međunarodni dan mira pa tako i na Baliju na kojem su okupljene 132 natjecateljice koje se bore za prestižnu titulu Miss svijeta. Djevojke su posjetile Desa Budaya Kertalangu Park u kojem se nalazi World Peace Gong, monumentalna instalacija koja simbolizira Zemlju i njezino neprocjenjivo bogatstvo različitosti te poziva na mir i toleranciju među narodima. Natjecateljicama koje su bile odjevene u bijelo pridružilo se 150-ero djece iz lokalne škole u Denpasaru koja su djevojkama pokazala kako se sadi kokos, biljka koja u hinduističkoj kulturi ima veliku važnost i snažnu simboliku ljudskih težnji prema čistoći i dobroti. 

- Prekrasna djevojčica iz Denpasara naučila me kako saditi kokos, a ja od sveg srca želim da moje stablo kokosove palme na dalekom Baliju živi dugo i plodonosno. Čitava ceremonija obilježavanja Međunarodnog dana mira bila je ispunjena pozitivnim emocijama i sigurna sam da će zauvijek ostati urezana u sjećanje svih djevojaka. Na kraju smo se potpisivale uz naše fotografije na velikom panou postavljenom kraj gonga te pisale poruke mira na bijele balone i pustile ih u nebo. Bio je to divan prizor i trenutak u kojem shvatite da svatko od nas ima mogućnost, ali i obavezu u svakodnevnom životu doprinijeti harmoniji među ljudima – poručila je Miss Hrvatske Lana Gržetić s ushićenjem govoreći o svom jedinstvenom doživljaju.

Na Baliju se nastavlja bogati program pa tako natjecateljice 24. rujna sudjeluju u Top Model eventu, spektakularnoj reviji na kojoj će nositi kreacije čak 48 indonezijskih dizajnera. Našoj Lani pripala je čast da svoje manekensko umijeće pokaže u prekrasnoj crvenoj haljini Anne Budiman.

Misica Lana: Bilo bi dobro da sam mogla uzeti još dva kofera

Komentari (19)
  • Želim mir u svijetu,da su svi ljudi jednaki i spas delfina

    23. 9. 2013,   12:13
  • Zašto ta cura stalno nosi to gnjezdo na glavi.??Raspusti kosu budi mlada i zanosna ,a ne baka.

    23. 9. 2013,   13:27
  • Sretno Lana ...

    23. 9. 2013,   11:57